Dominator69
New member
Na stronie 90 masz troche o grzybkach moich postow nie bede jeszcze raz pisal bo to bez sensu i masz tam ten test szklanki wody.
Red napisał:Pisałem w poprzednich postach, że chorowałem na IBS wywołany prawdopodobnie przez grzyby i antybiotyki po trzyletniej walce różnymi lekami i zwiedzeniu wielu przychodni pomogło mi co? Może was to śmieszyć i zdziwić, ale pomógł mi kefir z grzybka tybetańskiego (kefirowego). Naturalna bomba probiotyczna z dobroczynnymi grzybkami, które kochają żywić się Candidą.Piję go od tej pory codziennie, mało tego w tej chwili przy długiej terapii antybiotykowej nie biorę nic przeciwgrzybicznego prócz tego kefirku z grzybka i na razie wszystko w kichach jest ok.Tyle badań i cierpienia,a tu pomogła mi najzwyklejsza natura.Ludziom z Wrocka mogę odstąpić za darmo kawałek. Grzybek szybko rośnie,a wkurza mnie to że inni tym handlują.
No ok, tylko jak zrobić sobie masaż stercza... I oddać to jako co ??Klasyczny test 4 szklanek Mearesa-Stameya. Polega na wykonaniu badania ogólnego i posiewu moczu z czterech porcji:
1) początkowe 5-10 ml moczu,
2) środkowy strumień moczu,
3) wydzielina stercza uzyskana w wyniku masażu stercza,
4) 2-3 ml moczu pobranego z początkowego strumienia zaraz po masażu stercza. Pierwsza porcja reprezentuje florę cewki moczowej, druga porcja to mocz z pęcherza, porcje 3. i 4. zawierają florę stercza. Aby łatwiej uzyskać wydzielinę stercza do badania, należy zalecić pacjentowi rozluźnić zwieracze na granicy popuszczania moczu.
Rozpoczęty przez | Tytuł | Forum | Odp | Data |
---|---|---|---|---|
D | Zapalenie prostaty (Klebsiella oxytoca) | Prostata | 4 | |
P | Bakteryjne zapalenie prostaty | Prostata | 6 | |
M | Zapalenie prostaty | Prostata | 21 | |
J | Terapia fagowa a zapalenie prostaty | Prostata | 48 | |
T | Najlepszy urolog we Wrocławiu, zapalenie prostaty, kogo polecacie? | Prostata | 3 |