• Cytatów używajcie tylko jeżeli jest to potrzebne! Jeżeli chcecie komuś odpisać używajcie @ z nazwą użytkownika.

Zapalenie prostaty

Grom

Well-known member
@Mateuszmateusz
Nie wiem co napisać. Gołąb podobno również leczy falą uderzeniową (po wyleczeniu zapalenia bakteryjnego). Czy to pomaga? Korespondowałem z kilkoma uczestnikami tego forum na temat tej fali. Opinie były sceptyczne. Jeśli były bakterie to nie pomagało, jeśli ich nie było to problem często przechodził szybko sam bez dodatkowej fali.
Ja osobiście po wybiciu bakterii długi czas ćwiczyłem mięśnie dna miednicy. Trafiłem do super urofizjoterapeutki, która bardzo profesjonalnie pokazała mi na usg, że są one spięte. Ćwiczę w sumie do dziś na siłowni bo przyzwyczaiłem się z czasem do jakichkolwiek ćwiczeń 🙂 ale na mięśnie dna miednicy nie zwracam już uwagi. Rozciągnęły się i nie dają już żadnych oznak bólowych.

Dzięki. Zakładam że to nawrót i bakteria wróciła. Patrząc na to że jestem osłabiony. Byłem u lekarza, innego urologa to przepisał mi Biseptol. Ktoś coś wie? Pomaga bo przyznam że brałem tony różnych ale tego akurat nie.