• Cytatów używajcie tylko jeżeli jest to potrzebne! Jeżeli chcecie komuś odpisać używajcie @ z nazwą użytkownika.

Zapalenie prostaty

Mano33

New member
Przepraszam że post pod postem, idę do dr. Szmer. W połowie października, przyjmuje również w Chrzanowie a to moje okolice, Gołąbek to nie moja liga, jak czytam ile kasy tam zostawiacie to podziwiam, musiałbym brać kredyt. Szkoda że tak późno trafiłem na to forum bo przez tyle lat miałem pod nosem lekarza który myślę że coś w końcu zaradzi ale jak pisałem oprócz pierwszego rzutu gdy zachorowałem i teraz drugiego z własnej głupoty to można powiedzieć że nie miałem jakiś objawów, sporadyczne epizody częstomoczu, fałszywego parcia na pęcherz, grudki w nasieniu i brzydki wygląd które udało się praktycznie wyeliminować ćwiczeniami, one mnie najbardziej denerwują. U mnie dużo robi głową, podczas kuracji biseptolem przyszedł dzień że zaczęły boleć jądra, tak się zafiksowalem że po godzinie jechałem do Katowic na USG, po wizycie na której w obrazie wszystko było ok oczywiście ból ustąpił, podobnie wczoraj, przewertowałem około 200stron tego tematu, pod koniec to mi chciało jaja rozerwać także kończę na razie, napiszę co zaproponowała doktor, mam nadzieję że uda mi się wrócić do stanu który miałem jeszcze miesiąc temu.

RafalWr

Member
Cześć, widzę że nikt tu nie do końca chce odpisać. Więc ja zacznę , zgadza się doktor G. to wysoka liga finansowa ale i jakościowo badania i leczenie dużo lepsze ( na pierwszej wizycie 1,45 min byłem maglowany za 1200 zł ). Badania są parę kilometrów dalej w Badbaku, jak narazie najlepszy lab z którego korzysta . U doktora Szmera byłem na wizycie 25 min , za chyba 450 zł i wyprasza już delikatnie bo kolejka następnych pechowców . Z tego co wiem to wypisuje cały czas monural który słabo penetruje do prostaty na kilka miesięcy też tak miałem . Korzysta podobno z Alaba sieciowki, ja nie chciałem tam już robić badań . Czy kogoś wyleczył ? Nie wiem , ale prywatnie gadałem z osobami które Gołąbek wyleczył ( 2 osoby ) , jednej po roku objawy wróciły ale szczepionka rozwiązała sprawę . Największy problem to niestety koszty ... Głowa , i spięcie mięśni bardzo dużo robi , bo możesz wyleczyć bakterie ale objawy mogą zostać .

Mano33

New member
W Krakowie obecnie 1.5k terminy już na przyszły tydzień, a to tylko sama wizyta, gdzie badania itd. to w 5k na start nie wiem czy bym się zamknął plus że przy ilości leków które daje przydało by się być pod stałą kontrolą żeby minimalizować skutki uboczne, reagować gdy coś się zacznie dziać. Na razie spróbuję na miejscu, szczęście w nieszczęściu że mam prawie pod domem. Co do labow to może i ten badbak najlepszy tyle że w Warszawie a co z resztą kraju? Pierwszy posiew z nasienia 6 lat temu robiłem w diagnostyce i wychodowali enterokoki, trzy lata temu enterokoki wychodowali w Korlab w Rudzie śląskiej z próby Stameya z wydzieliny prostaty a później potwierdzili w SLA tez z wydzieliny

RafalWr

Member
W Krakowie u Szmera tyle już ? Bo Gołąbek przyjmuje tylko na Domaniewskiego w Warszawie. Widzisz mi Alab , Diagnostyka nigdy nic nie wyhodowali , a jazda była totalna , dopiero w badbak .

Mano33

New member
W Krakowie u Szmera tyle już ? Bo Gołąbek przyjmuje tylko na Domaniewskiego w Warszawie. Widzisz mi Alab , Diagnostyka nigdy nic nie wyhodowali , a jazda była totalna , dopiero w badbak .
U Gołąbka, przyjmuje na Aptecznej 8 klinice Mediqus, nie twierdzę że tak nie jest i na pewno badbak jest dobrym laboratorium, ale ja bym nie przekreślał innych, w Krakowie jest też CBM. A co z zachodem czy północą Polski? Też muszą jeździć tyle km by zrobić badania? Dramat z tą diagnostyką i naszą dolegliwością

Grom

Well-known member
Niestety ludzie z Bogatyni też jeżdżą do Gołąbka. Koszt samego Gołębia to mały pikuś. Jak przepisze 28 dni wlewów wankomycyny to dopiero są koszty. Ale cóż, za głupotę się płaci. Przypominasz mi @blitzkrieg który też po wyleczeniu załatwił się drugi raz. Ja po wyleczeniu w życiu nie zaryzykuję. I każdego tu przestrzegam.
Na 80% obsatawiałbym u Ciebie powtórnego faecalisa a więc Koniecznie trzeba go wyhodować aby znać antybiotyk, który go zniszczy. Możesz leczyć się u Szmera ale koniecznie jedź do Badbaku na badania. Na miejscu oddajesz nasienie i niech coś wyhodują. Z relacji forumowiczów wynika, że bardzo często wyhodowyją tam tą samą bakterię zarówno z nasienia jak i z wydzieliny gruczołu krokowego. Powodzenia 👍

przemix

Active member
@Grom zbyt problematyczny jest ten lek (ciągłe badania stężenia, skutki uboczne ) w stosunku do oczekiwanych efektów, w teorii wanko powinno być skuteczne na fecalisa, a jednak według badań G. wcale tak nie było. W tej chwili G. daje szczepionki.

Mano33

New member
Zrobiłem dzisiaj przy okazji PSA
Całkowite 0.634
Wolny 0.350

To chyba dobrze z tego co czytam, różnica 55% a posiewy już wiem że będą chujowe, SLA zmieniło teraz wymazowki więc będę w tym tygodniu oddawał jeszcze raz