• Cytatów używajcie tylko jeżeli jest to potrzebne! Jeżeli chcecie komuś odpisać używajcie @ z nazwą użytkownika.

Zapalenie prostaty

lakiluk

Member
@Zaratrusta napisałeś wyraźnie, kolega nawet ci wrzucił twojego posta "To jest właśnie leczenie u Gołąbka ze 100 tys na początek trzeba mieć...ale podliczmy: wydałeś 30k na leczenie u niego, piszesz jeszcze, że 15k wydałeś w BB ,robiłeś badania na czterech zdrowych osobach ( to koszt +/- 12k) więc z 15 zostaje 3...z czego 2.5 to badania wstępne, odliczając te badania w BB z 30k które niby wydałeś zostaje 15 na wizyty,badania i leki...wspominasz również o wlewach i wanko,koszt kuracji wankomycyną to 10-20k duży rozstrzal zależy od stężenia, kosztów podawania,długości terapi, czy samego zakupu abx bo różnice między aptekami są spore. Więc wychodzi że Gołąbek ci jeszcze do leczenia dołożył...Hahahaha, weź prysznic mitomanie albo pisz na trzeźwo bo to wszystko się kupy nie trzyma.

na wankomycybe wydałem 6 tys złotych mówimy o cenach z przed dwóch lat, i tak jak mówisz rozstrzał cenowy w aptekach spory więc opłacało mi się jechać do innego miasta żeby zakupić leki, które nie są na zwykłą receptę. Pomógł mi kolega który jest przedstawicielem handlowym w firmie farmaceutycznej i poprostu apteka zrobiła mi przysługę i ich marża wyniosła grzecznościową złotówkę. A wszystko dlatego, że kombinowałem bo realnie nie było mnie stać na leczenie u Gołąbka a jak napisał jarcy byłem zdesperowany. Wlewy robiłem sobie sam płaciłem tylko za zmianę wenflonu bo wankomycyna psuje żyły i na jednym wenflonie dłużej jak dwa trzy dni się nie dało jechać. Kreatynie ceny są przybliżone a ty się bawisz w jakieś analizy. Faktem jest to co powiedziałem Gołąbek jest w drogi i każdy kto chce może to sprawdzić na własnej skórze wystarczy zadzwonić i zapytać jaki jest koszt wizyty. Nie pamiętam dokładnych cen wszystkiego bo miałem kilka terapii wanko, ampicylina plus genta, linezolid , moloxin i coś tam jeszcze. Szacuje to na jakieś 30 tys a końca nie było widać więc sklej wargi idioto i sobie płać ile chcesz ale nie zakłamuj rzeczywistości bo nikt u gołąbka w 30 tys się nie zamknie chyba że będzie miał super szczęście i pierwszy rzut antybiotyków to wyleczy. Mitomanem jesteś ty bo próbujesz zakłamywać realne ceny jakie ma gołąbek a wystarczy inteligencie wejść na stronę żeby zobaczyć ile kosztuje iniekcja z antybiotyku w prostatę jednorazowo czy wizyta. Lecz się u niego zdrowia Ci życzę i jak najmniej wydanych pieniędzy ale próbujesz chyba oszukać sam siebie i innych bo ja nie mam potrzeby kłamać.

Ostatnio edytowane przez moderatora:

Pawel21

New member
Cześć, Mam pytanie do Chłopaków którzy leczyli/leczą się u dr Szmera. Czy dokotr tez wysyła pacjentów do Badbaku, aby zrobić wszystkie posiewy itd ? Jeśli tak, to jak to wygląda z próba Stameya, jeśli doktor przyjmuje w Krakowie ? z góry dziękuję za info.

pawel2435

New member
Tak wysyla do BB. Zrob sobie próbę stameya w wwa weź ze sobą i zawiez do BB lub zrob stameya u Szmera i zawieź do laboratorium na prokocimiu w Krk teraz tam robię badania i płace kilka stów a nie 2k

pawel2435

New member
Teraz zobaczę co wyjdzie na kolejnych badaniach i jak znowu nic nie wyjdzie to zrobię jeszcze próbę stamya bo jak narazie opieramy się na wynikach mojej kobiety.. bo u mnie po wynikach czysto a jak bolało tak boli, mojej kobiecie przeszlo mi nie...

adam201

Member
@Nik pierwsze 2 miesiące terapii były bez poprawy, potem nastąpiła poprawa na lato, taka ze niemal zapomnialem o chorobie, może też przez to że ciepło. Ostatnio w polowie września pogorszenie, bo raz że miałem jakieś zatrucie i biegunki a dwa ze pogoda sie zmieniała, od 2 tygodni sie polepsza, ostatnie parę dni niemal tak dobre jak w wakacje. W zeszły weekend podróż autem 6 godzin, to jak się zasiedziałem to częściej przycisnęlo do toalety ale jak wyszedłem juz i bylem caly czas w ruchu to przeszło wiec pewnie sprawy mięśniowe.
Jeszcze ostatnie 2 tygodnie kuracji fosfo przede mną i potem odstawiam i będę brać przez 2 miesiące nitroxolin i z zaleceń mam spróbować wdrożyć urosal i docelowo hiprex, bo teraz w trakcie kuracji drażnił mnie strasznie i miałen po urosalu pogorszenia jak brałem wiec spróbuję po odstawieniu

RafalWr

Member
Panowie , bo trochę chaos się wdał na tym forum , bez sensownie się obrażacie nawzajem . Wiem że choroba denerwuje i gdzieś trzeba dać upust ale nie róbcie tego na forum, idziecie na siłownię pobiegać, poćwiczyć, porozciagać się, wyjdzie Wam na dobre. Każdy szuka informacji które mu pomogą a nie wyzwiska .
Odnośnie leczenia , jedni się leczą u doktora Gołąbka drudzy u Szmera inni sami lub gdzieś indziej, powymieniajmy się informacjami i połączmy sposoby leczenia być może komuś pomogą . A kto się u kogo leczy to jest jego indywidualna sprawa, nikt nikogo nie przymusza. Odnosnie cen u doc. Gołąbka ja byłem w kwietniu próba stameya 1600 zł , wizyta 1300 zł . Niestety tak było , teraz podobno drożej , będę za 2 tyg mogę się podzielić aktualnymi informacjami . Antybiotyki doustne ( wlewow nie miałem , nie odniose sie ) pierwsze z suplami około 2k ( bactrim , klimadycyna) drugie około 3.5k ( Linezolid ze Słowacji ). Odnośnie Badbak, bo wszyscy piszą że badania 2-2.5k . Zgadza się , ale to te pierwsze z zestawem z wenerycznymi typu chlamydia, HPV, gardella i tak dalej. Jeśli nic z nich nie wyjdzie to kolejne tylko na tlenowe , beztlenowe ja płaciłem 700-800 zł. Jeśli wyjdzie jakaś weneryczna to przy kolejnych tylko na tą weneryczną koszt wzrasta do około 1k. I tak zaleca doktor G. Doktor także odrazu zaleca ćwiczenia . Odnośnie fizjo , chodziłem chwilę p. Basisty koszty różne , pierwsze spotkanie mi wyszło 750 z iglowaniem mięśni dolnych, potem taniej około 400 zł . Wizyty z masażem perrectum 45 min u mnie w miejscowości 180 zł . To są moje doświadczenia z leczenia które przebyłem do dnia dzisiejszego. I tak to cenowo wygląda.
Zgadzam się z większością doktor G. jest drogi , i niestety jego leczenie także i nie wszystkich na niego stać , takie przykre czasy , ale z tego forum wynika że jednak abst3 czy robsona wyleczył "zaleczył". A u mnie bardzo mocno zredukował objawy , tak że mogę normalnie funkcjonować i to są fakty, napewno nie wszystkim pomoże ale część ma szanse . Doktor Szmer, nie wiem z forum nic takiego nie wynika a ja się nie leczę u niego więc nie będę komentował . Niech informacjami podziela osoby które się u niego leczą , być może pomogą innym . To są moje prywatne doświadczenia, jeśli ktoś miał inne niech sie podzieli.
Mam nadzieję że nikogo nie uraziłem.

Do administratora, zbanowałes osobę, JerzyW która na forum opisując swoje sytuacje używała wulgaryzmów nie obrażając brutalnie nikogo, a miał i pewnie dalej ma cenę informacje które mogły by w jakiś sposób pomóc . Teraz kiedy padają wyzwiska siedzisz cicho, zaslables za tym monitorem ? Czy Ci się to podoba ?

dieselpower

Moderator
Członek Załogi
@RafalWr Myślisz że moderacja czyta każdy post? Że siedzimy i wyszukujemy każde słowo co kto napisał? Reagujemy gdy ktoś raportuje. A jak nie raportuje to jak sami przypadkowo trafimy. Jak masz jakieś uwagi to zamiast narzekać w poście, zgłoś te które uważasz za obrazliwe, takie posty wtedy sprawdzamy, edytujemy, usuwamy a autor dostaje lub nie ostrzeżenie. Jeżeli chodzi o JerzyW, to klnął nagminnie, prosiliśmy, "grozilismy" ostrzeżeniami i banem ale kolega miał na to wyj... wywalone. No więc skończyło się jak skończyło.

RafalWr

Member
@dieselpower , moze i nie czytacie każdego postu, zgodzę się ale mój ostatni odnośnie administracji szybko znaleźliście . Po drugie nie trzeba się wgłębiać za bardzo w posty , wystarczy przeczytać któryś z ostatnich 2-3 stron. Trudno nie zauważyć.

toastt

Well-known member
@RafalWr ostatnio w opiniach u dr-a Szmera na znanym portalu z lekarzami widziałem wypowiedź Jerzego, tak więc pewnie zmienił lekarza na dr-a Szmera. Dziewczyny z innej społeczności, skupionej wokół zapalenia pęcherza, pewnie mają z Jerzym kontakt, gdybyś chciał.

Grom

Well-known member
JerzyW był świetnym gościem. Klął z rzadka i w konkretnych momentach. Sporo ludzi przyciągnąłby na to forum. A tak... cóż.
Ciekawe co sądzi o Gołąbku? Sądząc po jego temperamencie mogło być ostro jeśli coś nie poszło po jego myśli 😆😉
@Zaratrusta co do bajońskich sum to na niektórych nie robią one wrażenia a inni muszą brać kredyt (znam taki przypadek). Ja na szczęście wyleczyłem się sam za grosze (już chyba ze dwa lata jestem zdrowy🤔) ale sposobem częściowo "gołąbkowym" więc daje to radę.
Niestety, żaden z lekarzy nie powie jak ważne jest działanie "wokół" antybiotyków (szczególnie jeśli chodzi o jelita i mięśnie).