• Cytatów używajcie tylko jeżeli jest to potrzebne! Jeżeli chcecie komuś odpisać używajcie @ z nazwą użytkownika.

Zapalenie prostaty

Grom

Well-known member
Dawka Cipro wg mnie stanowczo za mała. Nie jestem lekarzem ale z tego co piszą leczeni ciprofloksacyną na tę przypadłość to powinna być większa. Niestety ból pośladków to jeden ze skutków ubocznych, którzy może przerodzić się w zdecydowanie coś gorszego. Obserwuj uważnie reakcje ścięgien i więzadeł.

prostownik

Active member
Nie ma znaczenia czy cipro czy levoxa, dawka za mała, powinna być po 500 2x dziennie przynajmniej, ale też nie jestem lekarzem.
Swoją drogą u mnie nawet po 30 dniach nie byłem pewny czy jestem wyleczony w sensie że jak brałem abx to nie było tak że od razu poprawa, to wszystko następowało wolno i nie było takiego efektu wow, ale dzięki temu przynajmniej mi się udało wyleczyć bo też tak myślałem że w sumie to nic nie pomaga i nawet konsultowałem z lekarzem to powiedział że mam brać do końca i tyle i miał rację.
Już to też dawno temu pisałem, lekarz mi powiedział że trzeba na początku przywalić z dużą siłą bo jak nie to potem będzie ciężko to wyleczyć czymkolwiek także tak to wyglądało, przynajmniej u mnie.
No ale przy 500 x dziennie to nie wiem czy coś to pomoże, moim zdaniem marnowanie szansy na wyleczenie czy zaleczenie na dłuższy okres.

Damien777

Active member
No właśnie nie jesteś a niektóre posty masz takie jakbyś nim był. Ja brałem 500x2 przez miesiąc i i tak mi to nawróciło.

prostownik

Active member
A mi nie wracało i do tej pory nie wróciło, każdy przypadek jest inny, ale chodzi o to żeby zwiększyć szansę na wyleczenie lub zaleczenie to trzeba przywalić z dużą siłą, a taką 500 dziennie to sobie można leczyć chore gardło. Taka prawda, nie trzeba być tu lekarzem.
Zresztą wszystko co piszę opieram na własnym doświadczeniu i na tym co mi mówił lekarz który mnie wyleczył, a uwierz mi zanim na niego trafiłem to "leczyłem" się u innych.
I to co mi mówił, wszystko się potwierdziło w moim przypadku.

Grom

Well-known member
Ja brałem Levoxę w ilości 750 mg dziennie przez miesiąc. Ale ważyłem 64 kg więc to wystarczyło. Ktoś kto waży np. 80 kg to wg mnie powinien brać 1000 mg dziennie. Choć to bardzo niebezpieczne.

pisiajek

New member
No ale z tego co piszą to levoxa to ciężki antybiotyk że się daje na zapalenie gruczołu 1 dziennie ,niewiem czy coś by dało jeżeli wziolbym dwa razy strasznie pieką pośladki aż kosc ogonowa czy ktoś miał tak ??? Przy zapaleniu dodam że choruje od 7 lat

Damien777

Active member
Panowie stosował ktoś z was Deprox czopki? Podobno to jakaś nowość na prostatę. Propolisowe mi niestety nie pomogły i szukam jakiejś alternatywy

Grom

Well-known member
Ja z czystym sumieniem polecam czopki Prokselan. Niestety ich działanie uwidacznia się dopiero po 1,5 roku stosowania. Przynajmniej tak było u mnie. Po wybiciu bakterii miałem prostatę o objętości 35 ml. Jestem pewien, że właśnie m.in. dzięki tym czopkom, które polecił mi starszy lekarz walczący z przerostem prostaty, moja prostata zmniejszyła się na stałe do 24 ml i przestała uciskać na nerwy i mięśnie dna miednicy. Aplikacja po każdym wypróżnieniu. Co ciekawe cały czas te czopki stosuję. Oczywiście objawów nie mam już od dawna żadnych.

Grom

Well-known member
Praktycznie codziennie. Czopki te dają fajny poślizg czyli zatwardzenie nie jest problemem i jednocześnie niedopuszczają do stanów zapalnych odbytu, żadnej przerwy nie robiłem.