Czym to się leczy ?Dostałem dzisiaj wyniki badań z Badbak. Posiew, mocz - czysto. Natomiast wydzielina po masaż protesty - enterococcus faecalis liczne kolonie. W cewce pojedyncze.
chyba w końcu znalazłem winowajcę mojego zapalenia.
Czym to się leczy ?Dostałem dzisiaj wyniki badań z Badbak. Posiew, mocz - czysto. Natomiast wydzielina po masaż protesty - enterococcus faecalis liczne kolonie. W cewce pojedyncze.
10 antybiotyków mam na antybiogramieCzym to się leczy ?
Taka diagnoza to na pewno rozczarowanie dla urofizjoterapeuty, który chętnie zaoferowałby by 2-3 zabiegi w tygodniu po 150 przez 2-3 miesiące "no wie Pan, tyle to jest minimum, aby był efekt".Dostałem dzisiaj wyniki badań z Badbak. Posiew, mocz - czysto. Natomiast wydzielina po masaż protesty - enterococcus faecalis liczne kolonie. W cewce pojedyncze.
To nasza wesoła gromadka: Bakteryjne zapalenie gruczołu krokowego wywoływane jest najczęściej przez bakterię Escherichia coli i Enterococcus faecalis. Inne bakterie wywołujące zpalenie stercza to bakterie z rodzaju Klebsiella, Proteus mirabilis i Pseudomonas aeuroginosa.Według mojego lekarza też najczęstszy winowajca to fekalis.
Nie wiem do kogo Ty pijesz. Mam olać temat fizjoterapeuty mimo że lekarz którego mi tutaj polecano kazał mi do niego iść? Mięśnie mam ewidentnie napięte.Taka diagnoza to na pewno rozczarowanie dla urofizjoterapeuty, który chętnie zaoferowałby by 2-3 zabiegi w tygodniu po 150 przez 2-3 miesiące "no wie Pan, tyle to jest minimum, aby był efekt".
Jak Ci pomaga to powinieneś chodzić.Nie wiem do kogo Ty pijesz. Mam olać temat fizjoterapeuty mimo że lekarz którego mi tutaj polecano kazał mi do niego iść? Mięśnie mam ewidentnie napięte.
Do nikogo personalnie. Po prostu ostrzegam przed skupianiem się na urofizjoterapeutach jako rozwiązania naszego problemu. W 95% to bakterie są przyczyną. Fizjoterapia pomaga zmniejszyć objawy, przynosi ulgę, ale to nie jest droga do wyleczenia.Nie wiem do kogo Ty pijesz. Mam olać temat fizjoterapeuty mimo że lekarz którego mi tutaj polecano kazał mi do niego iść? Mięśnie mam ewidentnie napięte.
Jak Ci pomaga to powinieneś chodzić.
Mi urolodzy w Poznaniu wmawiali że nam niebakteryjne zapalenie.
Tez chodziłem do urofizjoterapeuty i to przez długi czas do tej pory rozciągam w domu mięśnie dna miednicy.
Przerobiłem już zbyt wielu urologów w Poznaniu żeby jeszcze próbować. Żaden nie zrobił porządnej diagnostyki. Teraz jestem u Gołąbka. W sobotę mam wizytę z wynikami.A znalazłeś w końcu kogoś godnego polecenia w Poznaniu czy wylądowałeś u Gołąbka?
Na mnie Gołąbek zrobił zdecydowanie NAJLEPSZE WRAŻENIE jak dotąd.Przerobiłem już zbyt wielu urologów w Poznaniu żeby jeszcze próbować. Żaden nie zrobił porządnej diagnostyki. Teraz jestem u Gołąbka. W sobotę mam wizytę z wynikami.
Zgadzam się, widać że gościu ma wiedzę i wie o czym mówi.Na mnie Gołąbek zrobił zdecydowanie NAJLEPSZE WRAŻENIE jak dotąd.
Przerobiłem już zbyt wielu urologów w Poznaniu żeby jeszcze próbować. Żaden nie zrobił porządnej diagnostyki. Teraz jestem u Gołąbka. W sobotę mam wizytę z wynikami.
Jednak podejście trochę inne. Od Szmera nie dostaniesz wankomycyny czy meroperenu za które tutaj tak zachwala się Gołąbka. Nawet fluorogown@ jest wypisane w ostateczności z tego co mówił. Mam nadzieję że Dominik Toreno nie dojedzie nas za te słownictwo.On i gołąbek to jedyni urolodzy w Polsce którzy znają sie na robocie. Zresztą oboje znają sie prywatnie bo razem sie uczyli zawodu.
Myślę że warto na początek sam tak zrobiłem pamiętaj że przez telefon nie zrobi Ci USG i nie włożyła palca w odbyt.Panowie a jakie opinie macie o szmerze? Warto ? Rozważam wizytę online z powidła braku możliwości wyjazdu na ten moment i braku dobrego lekarza w mojej części Polski
Rozpoczęty przez | Tytuł | Forum | Odp | Data |
---|---|---|---|---|
D | Zapalenie prostaty (Klebsiella oxytoca) | Prostata | 4 | |
P | Bakteryjne zapalenie prostaty | Prostata | 6 | |
M | Zapalenie prostaty | Prostata | 21 | |
J | Terapia fagowa a zapalenie prostaty | Prostata | 48 | |
T | Najlepszy urolog we Wrocławiu, zapalenie prostaty, kogo polecacie? | Prostata | 3 |