A było brane wg antybiogramu ?Ja też brałem miesiąc levoxe i to w dawce 750mg, zero poprawy i nabawiłem się przez to problemów jelitowych. Abx według mnie nie wyleczy z tej choroby.
A było brane wg antybiogramu ?Ja też brałem miesiąc levoxe i to w dawce 750mg, zero poprawy i nabawiłem się przez to problemów jelitowych. Abx według mnie nie wyleczy z tej choroby.
Było: częstomocz, parcie naglace, ciagly dyskomfort ,ból, pieczenie cewki, piłka w dupie ogólny ból w krocza,A jakie objawy zostały a jakie były?
Tak, stamey u Gołąbka i antybiotyki wg antybiogramu, wyszedl mi wzrost mierny e.fecalis wtedy 10^3. Podczas brania zero poprawy i po też.A było brane wg antybiogramu ?
Tak, stamey u Gołąbka i antybiotyki wg antybiogramu, wyszedl mi wzrost mierny e.fecalis wtedy 10^3. Podczas brania zero poprawy i po też.
Później miałem jeszcze stameya u Szmera i czysto i stameya u Michalskiego, też czysto.
Teraz po wytrysku mi się pogarsza, a ogólnie to jest w miarę tylko słabe wzwody i czuje że coś jest nie tak.
A fizjoterapia nie pomogła Ci w tym zakresie później?To trochę dziwne ze dałby mi nieskuteczny abx i to w takiej wysokiej dawce. Podczas brania levoxy dzwoniłem do niego i mówił żebym kontynuował leczenie a boli mnie bo mam uszkodzone zakończenia nerwowe i nad tym będziemy później pracować, czyli zalecił by mi eswt w swoim gabinecie jak każdemu.
Ja brałem Cipro miesiąc i potem miesiąc Levoxa. Efekt: Klebsiella kaput.A Jerzy to czasami 2 miesiące levoxy nie brał?
Ja brałem 6 tygodni abx i też raczej nie hostem wyleczony, zrobię posiew niedługo i zobaczę co tam nowego
Ciprio 21 dni z tego co pamiętam?Ja brałem Cipro miesiąc i potem miesiąc Levoxa. Efekt: Klebsiella kaput.
Dziekuje Ci Levoxa!
Coś takiego - nie pamietam. Zażywam monural od 2 tygodni i mam zryty beret i problemy z pamięcią.Ciprio 21 dni z tego co pamiętam?
Nie badales teścia? Szmer jest właśnie andrologiem i dobrze ogarnia taki tematOgólnie im dalej od początku choroby tym bardziej mi się poprawia i to jest zagadka dlaczego. Podczas brania levoxy I monuralu myślałem że wykituje, później dostałem nitroxolin forte od Szmera i też zero efektu. Teraz nic nie zazywam I z miesiąca na miesiąc jest lepiej. Fizjoterapua myślę że pomagała przynajmniej psychicznie się lepiej czułem.
Prostata sama w sobie mnie już nie boli, może czasem coś delikatnie poczuje w kroku ale nie jestem pewny czy to prostata. Mam takie napadowe parcie na mocz, czasem sikam częściej niż norma a czasem normalnie i słaba erekcja jest dla mnie największym problemem obecnie a jestem przed 30stką, nigdy bym nie pomyślał że będę miał problem ze wzwodem.
Coś takiego - nie pamietam. Zażywam monural od 2 tygodni i mam zryty beret i problemy z pamięcią.
Dał Ci abax o niższej skuteczności i o wiele niższej cenie. Meropenem to 3000 zł za sam lek a Wankomycyna to 6000 zł. Mogło Ci się udać, miałeś 30% szansy.To trochę dziwne ze dałby mi nieskuteczny abx i to w takiej wysokiej dawce. Podczas brania levoxy dzwoniłem do niego i mówił żebym kontynuował leczenie a boli mnie bo mam uszkodzone zakończenia nerwowe i nad tym będziemy później pracować, czyli zalecił by mi eswt w swoim gabinecie jak każdemu.
Widocznie się udało skoro dwie kolejne próby stameya wyszły czyste co prawda nie u Gołąbka ale też u lekarzy reklamujących się jako specjaliści od zgk. Nawet jeden z nich stwierdził że tak mierny wzrost bakterii mógł być równie dobrze zanieczyszczeniem próbki.Dał Ci abax o niższej skuteczności i o wiele niższej cenie. Meropenem to 3000 zł za sam lek a Wankomycyna to 6000 zł. Mogło Ci się udać, miałeś 30% szansy.
Widocznie się udało skoro dwie kolejne próby stameya wyszły czyste co prawda nie u Gołąbka ale też u lekarzy reklamujących się jako specjaliści od zgk. Nawet jeden z nich stwierdził że tak mierny wzrost bakterii mógł być równie dobrze zanieczyszczeniem próbki.
Po Monuralu takich rzeczy nigdy nie miałem, a zjadłem go łącznie 32 dawki. Każdy człowiek jest inny - to wiem, ale ja bym się na Twoim miejscu zastanowił czy przypadkiem tego nie masz po tych cud chemioterapeutykach fluorochinolonach. Nim mnie trochę ponad rok temu Levoxa o mały włos nie pozbawiła życia (a na pewno pozbawiła zdrowia na resztę życia), to miałem różne tendinopatie, błyski przed oczami, mgłę mózgową - to wszystko to były opóźnione reakcje niepożądane po chinolonach, dziś jestem tego w stu procentach pewien. Jakby coś to polecam PQQ w dawce 20-40 mg (ja zażywam marki Swanson) w połączeniu z koenzymem Q10 min. 100 mg dobrej marki (ja biorę Aliness). Po trzech miesiącach terapii czuję się bardzo dobrze, mgła mózgowa minęła w 70%, mam dużo energii i nie jest to spowodowane pogodą (choć to też jest ważny czynnik).Coś takiego - nie pamietam. Zażywam monural od 2 tygodni i mam zryty beret i problemy z pamięcią.
Rozpoczęty przez | Tytuł | Forum | Odp | Data |
---|---|---|---|---|
D | Zapalenie prostaty (Klebsiella oxytoca) | Prostata | 4 | |
P | Bakteryjne zapalenie prostaty | Prostata | 6 | |
M | Zapalenie prostaty | Prostata | 21 | |
J | Terapia fagowa a zapalenie prostaty | Prostata | 48 | |
T | Najlepszy urolog we Wrocławiu, zapalenie prostaty, kogo polecacie? | Prostata | 3 |