I po co marnujesz swój czas i pieniądze na lekarza, który ewidentnie w chuja wali? Nie rozumiem Cię, ale twoje finanse i dobrostan psychiczny to nie moja sprawa.Kurde hit żona urologa powiedziała mi że to może boleć nawet jak nie ma bakterii i tp miesiącami latami i że mam brać paracetamol hah.
Odwiedzenie proktologa to nie jest głupi pomysł, ale taki dyskomfort ma lub miało 90% ludzi z tego forum. Sam tak mam i raz jest lepiej, raz gorzej, w zależności od konsystencji stolca. Byłem u proktologa i mam żylaki odbytu, jak chyba też jakieś 80% społeczeństwa, ale w moim przypadku te dolegliwości są ewidentnie od prostaty. Wokół prostaty przebiegają bardzo ważne nerwy, zapalenie prostaty je podrażnia i/lub uszkadza i stąd takie rzeczy. Spróbuj jeść więcej błonnika i pić dużo wody, to Ci trochę się to załagodzi.Urolog sugeruje, że skoro przed i po defekacji mam dyskomfort w prostacie to warto odwiedzić proktologa czy nie ma problemów, bo jeśli jest jakieś uszkodzenie to wchodzi właśnie tam. Miał ktoś taką sytuację?
Kazał zrobić badania to zadzwonilem z ciekawości tylkoI po co marnujesz swój czas i pieniądze na lekarza, który ewidentnie w chuja wali? Nie rozumiem Cię, ale twoje finanse i dobrostan psychiczny to nie moja sprawa.
Narazie czekam na wyniki posiewu nasienia chociaż po 24h nic nie wyhodowano narazie i umówiłem się na wideowizytę do dr SzmeraI po co marnujesz swój czas i pieniądze na lekarza, który ewidentnie w chuja wali? Nie rozumiem Cię, ale twoje finanse i dobrostan psychiczny to nie moja sprawa.
Taki urolog to porażka, strata pieniędzy i zdrowia. Jeśli szkoda Ci tych dwóch rzeczy to zrezygnuj jak najszybciej.Kurde hit żona urologa powiedziała mi że to może boleć nawet jak nie ma bakterii i tp miesiącami latami i że mam brać paracetamol hah.
Poleć mu także wizytę u proktologa, bo do dupy leczy.Urolog sugeruje, że skoro przed i po defekacji mam dyskomfort w prostacie to warto odwiedzić proktologa czy nie ma problemów, bo jeśli jest jakieś uszkodzenie to wchodzi właśnie tam. Miał ktoś taką sytuację?
Zmienić laboratorium + zrobić stameyaNa ten moment po rozmowie z laboratorium mam brak wzrostu bakterii w nasieniu nie wiem co o tym myślec skoro mnie to tak naparza.
Amoksycylina lub Ampicylina - Synevo?Wróciłem z wynikiem czwartego badania stamleya i mam taki sam wynik jak przy pierwszym czyli: Enterococcus faecalis liczny w wydzielinie ze stercza.
Po 1,5 tygodnia abstynencji wyszło bardzo niewiele płynu, dwie małe krople. Sama prostata wg urologa jest OK.
Wkurwiłem się, bo zaniosłem materiał do punktu w szpitalu, chciałem zagadać by dostać lepszy antybiogram, a okazało się, że już nie ma tam mikrobiologii, więc materiał pobrany o 6.30 przyjęto w innym miejscu znacznie póżniej, bo na papierze o 12 :/
To dziadostwo za pierwszym razem padło, ale potem dostałem pseudomonasa, trzecia próba była OK (gronkowiec koagulazo-ujemny którego nie miałem ruszać antybiotykiem) i teraz po 3 miesiącach miałem zweryfikować czy już jest OK. Nie wiem czy znowu Amoksycylina lub Ampicylina które są na antybiogramie może szczepionka?
Gentamycyna? Nie słyszałem o takich problemach!Dokładnie. Gentamycyna tylko we wlewie i to długo podawanym i w dużej ilości. Pisałem o tym. Zastrzyki to bardzo średni pomysł. Oby Ci się @Jerzy W nic nie stało.
Tak się zastanawiam czy posiew moczu jeśli jest przewożony z 20 km po kilku godzinach od pobrania też może być nie miarodajny czy to nie ma aż takiej sytuacji jak z nasieniemZmienić laboratorium + zrobić stameya
Nie, Korlab na śląsku. Testowali jeszczę gentamycynę której nie mogę brać.Amoksycylina lub Ampicylina - Synevo?
Sprawdź, w którym miejscu Luxmed robi na miejscu badanie, oddanie do punktu pobrań nie ma sensu.Nie, Korlab na śląsku. Testowali jeszczę gentamycynę której nie mogę brać.
Jak pytałem o to lekarza, to powiedział, że nie powinno to mieć znaczenia, bo wszystko ze szpitala idzie taką drogą.
A labolatorum ma procedure by materiał dotarł we właściwym stanie do labolatorium.
Nie wiem co robić, bo nie mam super ostrego stanu, może wykupię receptę by mieć zestaw po ręką.
Urolog zasugerował wycieczkę do Krakowa po autoszczepionkę gdzie sami robią badania, ale z opinii wynika, że nie maja super skuteczności.
Dość blisko mam labolatorium, które bada tylko nasienie, co jest znacznie łatwiejsze i tańsze niż próba stamleya.
Do tej pory miałem takie 2 badania, ale w luxmed gdzie nawet na podłożu transportowym próbki jadą do diagnostyki dość długo.
Na tą chwilę na pewno będę wzmacniał organizm, suplementy itp
Rozpoczęty przez | Tytuł | Forum | Odp | Data |
---|---|---|---|---|
D | Zapalenie prostaty (Klebsiella oxytoca) | Prostata | 4 | |
P | Bakteryjne zapalenie prostaty | Prostata | 6 | |
M | Zapalenie prostaty | Prostata | 21 | |
J | Terapia fagowa a zapalenie prostaty | Prostata | 48 | |
T | Najlepszy urolog we Wrocławiu, zapalenie prostaty, kogo polecacie? | Prostata | 3 |