Po za tym jal bym miał jakąś bakterie to nasienie było by żółte a ja mam normalne. I jeszcze w kwietniu miałem pierwszy objaw zapalenia czestomocz i ból w krzyżach ale nie wiedziałem ze to prostata ale po 3 dniach brania trimesan przeszło więc więcej nie brałemJa zdycham 3 dni a po 2 dniu zazwyczaj miałem pogorszenie polegające na czestomoczu i bólu lewego jajca
Warto przypomnieć temat ziół, może ktoś spróbuje bo to poza chwilą czasu i systematycznością mało kosztuje.Ojca klimuszki ziola to
pamietam ze 3 lata temu wzialem to. Warto to kupic kazde ziele z osobna wychodzi wtedy bardzo tanio, wszystko wymieszac w jednym wielkim sloju a nastepnie parzyc jedna lyzke przez 10 minut i pic cieple. Pamietam ze odczuwalem pooprawe ale wtedy mialem takie podejscie, ze przy pierwszym lepszym ataku obrazalem sie na dana metode i odrzucalem ja a to byl ogromny blad. A widze ze w niektorych suplach z tej strony co zamawiasz owe ziola sie przejawiaja.
- Kłącze perzu
- Koszyczki rumianku
- Kwiat bzu czarnego
- Liść jeżyny
- Liść mięty pieprzowej
- Liść podbiału A
- Liść pokrzywy
- Ziele krwawnika
- Ziele skrzypu polnego
A robiłeś badania (nasienie, próba Stameya) po antybiotykoterapii?Ja brałem na podstawie antybiogramu, levoxe 750mg przez 28 dni i monural 3g 20 saszetek, nic mi nie pomogło, doszły tylko problemy z brzuchem i ogólne pogorszenie zdrowia.
U mnie moloxon 400 mg 28 dni, przerwa jakieś 2 miesiące, gentamycyna 320 g przez dziesięć dni plus ampicylina 12 g przez 14 dni (obydwa jednocześnie), przerwa jakieś 3 miesiące i wankomycyna wg uzyskanych stężeń od 3g do 8 gram przez 28 dni. Wszystko na podstawie antybiogramu, czasami jest tak że trzeba kilka kuracji, teoretycznie wg wyników prób z każdą kuracja mniejsza ilość bakterii, teraz próbę mam 21 stycznia więc wyniki pewnie na początku lutego. Po ampicylinie i gencie najlepsze samopoczucie podczas całej choroby praktycznie jak zdrowy, przez okres jakichś 3 miesięcy. Po wanko lekkie pogorszenie o jakieś 5 10 procent, było parę dni częstomoczu ale objawy generalnie nie świadczą o zainfekowanej prostacie, może być już czysto (mam nadzieję) a objawy wróciły wskutek podrażnionych nerwów w wyniku jakiejś nonszalancji (podziebienie etc) a to wcale nie oznacza ponownego zakażenia. Przyznam się że raz nie wytrzymałem i kutnalem bez gumy, już tak mi się tęskniło za mokra cipka ze musiałem. Mam nadzieję że to nie wpłynie na wynik 21 bo trochę szkoda by było bo lasy na to leczenie poszło w chuj o poświęceniu z przekuwaniem wenflonow etc nie chce mówić. Ale ze mnie już taki skurwielek jest ale i tak rekord bo rok prawie w gumie jechałem konsekwetnie. Jeszcze tydzień pokutam i robię 10 dni abstynencji przed próba żeby sprawnie poszła i żeby uzyskać spora ilość płynu. Z fartem panowieJak długo braliście antybiotyk jednego rodzaju i czy był on dobrany na podstawie antybiogramu? Pytam, bo zastanawiam się czy komuś długie branie odpowiedniego antybiotyku pomogło na jakiś czas.
Tak, kilka posiewów nasienia i moczu, 2 próby stameya i nie było bakterii po antybiotykach a przed wykryto mi e.fecalis wzrost mierny, ale gdyby ta bakteria była przyczyną to po jej wybiciu powinno być lepiej a wcale mi się wtedy nie poprawiło.A robiłeś badania (nasienie, próba Stameya) po antybiotykoterapii?
A miałeś kiedykolwiek takie objawy? Te objawy plus częstomocz i promieniowanie do cewki to najczęstsze dolegliwości.Obecnie nie ma bólu w kroczu, jądrach i w tyłku, nie mam wrażenia że siedzę na piłce itp.
Mi pomógł ale wtedy nie wiedziałem ze to zapalenie prostaty. Jakieś 3 tyg spokójNolicin brałem 20 dni i nic nie czułem po nim. Ani mi nie zaszkodził ani nie pomógł.
Rozpoczęty przez | Tytuł | Forum | Odp | Data |
---|---|---|---|---|
D | Zapalenie prostaty (Klebsiella oxytoca) | Prostata | 4 | |
P | Bakteryjne zapalenie prostaty | Prostata | 6 | |
M | Zapalenie prostaty | Prostata | 21 | |
J | Terapia fagowa a zapalenie prostaty | Prostata | 48 | |
T | Najlepszy urolog we Wrocławiu, zapalenie prostaty, kogo polecacie? | Prostata | 3 |