Co 2 tygodnie. Bezwzględnie należy wraz ze Strovac brać antybiotyk celowany w daną bakterię - ja jadłem 6 tygodni Augmentin.Kolego a strovac w jakich odstepach brales,co ile zastrzyk? Ja bede zaczynal to od poniedzialku.
skad takie mocne stwierdzenie o tym antybiotyku laczonym ze szczepionka?Co 2 tygodnie. Bezwzględnie należy wraz ze Strovac brać antybiotyk celowany w daną bakterię - ja jadłem 6 tygodni Augmentin.
Ja już sobie kupuję kolejną paczkę Strovac i wezmę za 3 miesiące tym razem co tydzień.
Dzisiaj oddałem wydzielinę do badania. Poprosiłem o antybiogram poszerzony o fosfomycynę - normlanie się jej nie robi przy prostacie, bo nie jest standardowym schematem leczenia przy tej chorobie.
Jeżeli mam dalej bakterie (a czuję, że wciąż mam) to włączam na miesiąc fosfomycynę co 2 dzień.
Takie leczenie stosuję przy Faecalis.
1. To logiczne, że terapia skojarzona da lepszy efekt, więc sam wysunąłem taką tezę.skad takie mocne stwierdzenie o tym antybiotyku laczonym ze szczepionka?
nie zrozum mnie zle - nie kwestionuje tego, tyko zadnego artykulu na ten temat w niemieckiej prasie nie moglem znalezc (a znam niemiecki)...nie wiem czy to logiczne mowiac szczerze, bo wlasnie bym powiedzial, ze nie jest to logiczne (szczepionka + antybiotyk)...ale abstrahujac od teorii - wyleczyles sie? nie masz juz bakterii?1. To logiczne, że terapia skojarzona da lepszy efekt, więc sam wysunąłem taką tezę.
2. Skonsultowałam to z moim lekarzem, który mówi że tak podają w Niemczech i on tak robi też.
3. Gdzieś czytałem o tym w niemieckim artykule.
Ja mówię o moim przypadku czyli faecalis. Bakteria trudna do wyleczenia więc trzeba działać zdecydowanie.
Czuję się dużo lepiej. Wymaz zrobiłam wczoraj i czekam na wynik. Czuję się dużo lepiej. Wymarsz zrobiłam wczoraj i czekam na wynik. Całkiem zdrowy nie jestem.nie zrozum mnie zle - nie kwestionuje tego, tyko zadnego artykulu na ten temat w niemieckiej prasie nie moglem znalezc (a znam niemiecki)...nie wiem czy to logiczne mowiac szczerze, bo wlasnie bym powiedzial, ze nie jest to logiczne (szczepionka + antybiotyk)...ale abstrahujac od teorii - wyleczyles sie? nie masz juz bakterii?
I nawet nie wiadomo co pomogłoJa bralem z antybiotykiem i po e feacalis ani śladu prostata zdrowa.
wiem - chyba staram sie uzyskac odpowiedz, o ktora nie tak prosto - musimy sami probowac i kombinowac, bo widac, ze lekarze srednio temat ogarniaja...mozna zwariowac przez toI nawet nie wiadomo co pomogło
Tak to jest z tą chorobą. Ja nawet badań nie muszę robić aby wiedzieć, że jest ok. Wystarczy przyjemny finał seksu. A antybiotyk? Widziałem na półce w aptece. Ale jak pisał Jerzy - nie ma reguł! Każdy przypadek jest inny. Jak linie papilarne palca. Wszystko w temacie. @bemek6 szczepionka, a właściwie jej efekt, działa bardzo długo antybiotyk tylko podczas brania. Sam sobie odpowiedz kiedy możesz brać antybiol razem ze szczepionką.
Dobrze myślisz. Faktycznie najlepiej zacząć antybiotyk po 2-3 tygodniach od pierwszej dawki czyli zaczynasz gdy pojawią się pierwsze przeciwciała. Potem kontynuujesz go i tak przez 4-6 tygodni czyli cały czas podczas podawania kolejnych dawek szczepionki. Zawsze możesz też jechać na samej szczepionce ale po co? Leczenie ma być jak uderzenie wojskowe: silne, zdecydowane i możliwie krótkie. Inaczej kampania się przeciąga i straty obu stron rosną, a przecież chcemy aby straty były tylko u wroga.Panowie, chodzi mi tylko o to, ze mi sie to racjonalnie nie spina ... szczepionka wytwarza przeciwciala - mniej wiecej na rok (stad tez potrzeba wziecia boostera po 12 miesiacach). Te przeciwciala beda aktywne zatem np. miesiac po ostatnim zastrzyku i tak samo efektywne z antybiotykiem, jak wtedy gdy sa brane lacznie...wydaje mi sie, ze branie antybiotyku a potem szczepionki nie ma sensu ale to co ma sens to szczepionka a antybiotyk moze byc w trakcie lub po...bo nawet "po" masz efekt skojarzonego leczenia
Rozpoczęty przez | Tytuł | Forum | Odp | Data |
---|---|---|---|---|
D | Zapalenie prostaty (Klebsiella oxytoca) | Prostata | 4 | |
P | Bakteryjne zapalenie prostaty | Prostata | 6 | |
M | Zapalenie prostaty | Prostata | 21 | |
J | Terapia fagowa a zapalenie prostaty | Prostata | 48 | |
T | Najlepszy urolog we Wrocławiu, zapalenie prostaty, kogo polecacie? | Prostata | 3 |