Pierdoli farmazony!!!Mi lekarz zalecił brać od razu po antybiotyku żeby nie obciążać nadmiernie organizmu ale sam nie wiem jak będzie lepiej...
Pierdoli farmazony!!!Mi lekarz zalecił brać od razu po antybiotyku żeby nie obciążać nadmiernie organizmu ale sam nie wiem jak będzie lepiej...
jak go brałeś? Tak jak jest napisane na ulotce/opakowaniu? 10 dni codziennie jedna kaps, potem 20 dni przerwy, 10 dni codziennie jedna i potem znów 20 przerwy i 10 dni codziennie jedna i na tym koniec tak? Bo opakowanie to 30 kaps i tak jest napisane, że trzeba w taki sposób brać.Ja brałem Urivac dwa razy. Raz z antybiotykiem i niedawno po roku od tamtej kuracji powtórzyłem. Pomóc pomógł, ale myślę że Strovac lepiej brać i pewnie za jakieś 2 miesiące spróbuje ze Strovac.
Naszły mnie wątpliwości co do tego czy próbować ponownie terapii antybiotykiem i to tak silnym. Trochę boje się ze bakteria nie zniknie a ja stracę siły i pojawia mi się inne problemy zdrowotne. Myslicie ze warto spróbować ampicyline czy to nie ma sensu?Czesc
Planuje w najbliższym czasie rozpocząć kolejna próbę walki z feacalis tym razem z antybiotykiem dożylnym. Plan leczenia
Ampicylina 3x iv przez 10 dni (wrażliwość BP: 2)
NAC 2x 1000mg
Serrapeptase 1x120k
Probiotyki
Palma sabalowa 1x500mg
Ćwiczenia rozluźniające okolice miednicy
po wybraniu antybiotyku strovac
czy można coś jeszcze do tego dodać żeby wzmocnić efekt? Jeszcze jakieś zioła, ćwiczenia suplementy?
Nie przejmuj się jak nie jesteś chorowity, nadmiernie słaby nic nie będzie, sam jechałem 3 miesiące na abx i to dawki konkret - żadnych skutków ubocznych nie mam. Dozylne mniej dają po jelitach ale i tak pamiętaj najważniejsze dobry probiotyk duża ilość mój zestaw na tak długą kurację to lacidofil 1x+lakcid forte1x + trillac1x + enterol 250mg 1x co 2 dni jakiś kefir i danonek l-casei 1x czasem ogórek kiszony i co 3 dzień surówka z kapusty kiszonkiNaszły mnie wątpliwości co do tego czy próbować ponownie terapii antybiotykiem i to tak silnym. Trochę boje się ze bakteria nie zniknie a ja stracę siły i pojawia mi się inne problemy zdrowotne. Myslicie ze warto spróbować ampicyline czy to nie ma sensu?
Nie Ty jeden próbujesz to zrozumieć. Ten, kto to zrozumie zostanie bardzo bogaty.Cały czas próbuję zrozumieć jak to wszystko działa i czemu antybiotyki w tak dużej mierze nie pomagają. Wiele jest tu opisów, że po skończonej kuracji i kolejnym posiewie nadal jest bakteria i teraz zachodzi pytanie jest bo antybiotyk jej nie ruszył czy jest bo musi i zawsze tam była a przecież nikt zdrowy nie bada się pod tym kątem.
Masz rację z probiotykami - bardzo pomagają, ale jednak różni ludzie reagują różnie na różne antybiotyki. Ty mogłeś nie odczuwać skutków a ktoś inny pomimo probiotyków może czuć się fatalnie.Nie przejmuj się jak nie jesteś chorowity, nadmiernie słaby nic nie będzie, sam jechałem 3 miesiące na abx i to dawki konkret - żadnych skutków ubocznych nie mam. Dozylne mniej dają po jelitach ale i tak pamiętaj najważniejsze dobry probiotyk duża ilość mój zestaw na tak długą kurację to lacidofil 1x+lakcid forte1x + trillac1x + enterol 250mg 1x co 2 dni jakiś kefir i danonek l-casei 1x czasem ogórek kiszony i co 3 dzień surówka z kapusty kiszonki
Nawet po doxycyklinum czy moloxinie, klindamycyna żadnej biegunki nie będzie sprawdzone osobiście.
Rozpoczęty przez | Tytuł | Forum | Odp | Data |
---|---|---|---|---|
D | Zapalenie prostaty (Klebsiella oxytoca) | Prostata | 4 | |
P | Bakteryjne zapalenie prostaty | Prostata | 6 | |
M | Zapalenie prostaty | Prostata | 21 | |
J | Terapia fagowa a zapalenie prostaty | Prostata | 48 | |
T | Najlepszy urolog we Wrocławiu, zapalenie prostaty, kogo polecacie? | Prostata | 3 |