Właśnie dzwoniłem do szpitala i są juz moje wyniki, moczu i badanie nasienia (ofc bakteryjne) - oba ujemne... Posiew juz drugi raz ostatnio robilem z 2mce temu i bylo tak samo.
W duzym skrocie u mnie bylo tak:
luty- paleczka ilosc srednia (tresc z prostaty)
maj - paleczka ilosc srednia (tresc z prostaty - wynik po antybiotykoterapii cipronex 2 tyg+ drugi chyba Tarivid lacznie 1 miesiac)
lipiec: posiew moczu: nic
sierpien badania z wlasnej inicjatywy (tj. rady z tego forum):
posiew z wymazu z samej cewki moczowej: escherichia coli/poj.colonie oraz staphylococcus/poj. colonie nie wiem czy to oznacza, ze tam nic nie ma?
spod napletka: escherichia coli/obfite oraz klabisiella/obfite
posiew moczu: nic (jeszcze nie widzialem wyniku info od Pani ze szpitala z rana)
badanie nasienia: nic (jeszcze nie widzialem wyniku info od Pani ze szpitala z rana)
sczegolowa krew/mofrologia wlacznie z badaniami na zapalenia reumatoidalne i masa innych - wszystko wnormie jedynie limfocyty bardzo minimalnie podwyzszone.PSa i inne tez ok.
chlamydia - ujemna
Badanie usg pachwin: obie odczynowe tzn wezly chlonne pachwinowe, prawa troche powiekszona bez uszkodzen strukturalnych czy zmian przepuklinowych
Teraz co do objawow - do lutego czyli do momentu jak nie pojawilem sie u tego urologa jedyny objaw to czestomocz, wstawanie w nocy (nawet 4-5 razy) i slabszy strumien moczu. Zadnych boli do tej pory nigdzie, moze czasami uczucie lekkiego dyskomfortu w jadrze ale to z raz na 2-3 miesiace i to na chwile. W zwiazku z czestomoczem postanowilem wybrac sie do innego urologa- ten co w lutym znalazl paleczke (bo do tej pory chodzilem do innego na nfz ktory tylko robil usg stwierdzal, ze wszystko w normie a sikanie to nerwowe). I od czasu jak zaczalem brac te antybiotyki wtedy nie skojarzylem, ze to moze od tego objawy to:
bole prawej pachwiny silne, jadra prawego, bole w okolicach powroziciela uda,bole prawego biodra. Teraz wystarczy ze przejde 10min i czesto mam takie bole lydka wew. strona i udo. I gdzies w srodku biodro czy staw nie wiem ciezko okreslic w kazdym razienie da sie funkcjonowac normalnie...Przy chodzeniuboli a np przy jezdzie narowerze nic,wszystko znika, cwiczenia gimnastyczne - nic. Sa tez spoczynkowe bolew nocy czasami nie moge sie ulozyc zeby nie bolalo. Mialem tez rezonansy miednicy bioder ledzwiowego sa zwyrodnienia ale niktz lekarzy nie stawia na az takie objawy.. w MRI miednicy pisze, ze prostata u mnie idzie lekko w strone prawa (moze promieniuje - objawy bolowe?) , mialem tez sigmoendoskopie zeby zobaczyc czy nie ma czegos w jelicie-nie ma.
Bole caly czas od tego marca gdzies... o dziwo byly przerwy tzn. okresy 1,5-2tygodnie gdzie wstalem i nagle nie bolalonic kompletnie, nie wazne czy przy chodzeniu czy siedzeniu po prostu nic ale potemwracalo...
A oprocz tych boli powyzej co do samej prostaty - stan na teraz to strumien bardzo dobry sikanie w nocy max raz zadnych boli pieczen czy swedzen wytryski wszsytko w normie - zreszta nie mialem takich objawow wczesniej tez poza tym czestomoczem. Tylko co z tego, ze tutaj ok jak tak napierd... pachwina/biodro.
Nikt z Was nie mial takich boli pachwiny/biodra? Blitzkrieg Ty kieds pisales ze mocno pachwina czy obie Cie bolaly nie szlo sie golic itd?
Czy jesli w nasieniu nic nie ma to znaczy ze w prostacie nic nie ma czy "tresc z prostaty" to co innego niz nasienie?
Moze po prostu jestem ofiara tej ciprofloxacyny jak inne osoby..
https://forum.echirurgia.pl/topic/36927-toksyczne-polekowe-zapalenie-sciegien/
WWW.TOCZEN.PL :: Zobacz temat - Przewlekłe bóle mięśni i ścięgien po antybiotyku