Cześć znowu przyjaciele niedoli
U mnie dużo lepiej, choć gorzej niż było - pewnie powrót do alkoholu wszystko pierdoli 14 butelek wina w 7 dni. Kiepski życiowo czas, niezwiązany z chorobą. Co ja Wam mogę powiedzieć? Wytrwałości życzę. Od picia są większe bóle i napletek ma zaczerwienienia - nie wiem czy grzyb, czy bakterie, łatwiej o otarcia. Nevermind, nie jest to dla mnie priorytet życiowy. Nie polecam alkoholu, nawet zatoki ocipiały, ale j... to
Z cennych info. Polecam badanie nasienia w BADBAK w Warszawie. Trzepiecie na miejscu do świerszczyka i nasienie trafia natychmiast do "hodowli": można zamówić w kierunku bakterii tlenowych, beztlenowych, grzybów. I polecam testy na wszystkie schorzenia atypowe. Podobno - z doświadczenia właścicielki - przyczyną problemów z prostatą mogą być wirusy, które osłabiają na tyle, że po nich wchodzą bakterie lub grzyby. Dawno nie pogadałem z kimś tak rozsądnym, kto spotkał wielu z nas badających się na oślep.
powodzenia
Czesc (wiekszosc) urologow twierdzi ze nasienie wystarczy dlatego nie mamy robionej wydzieliny z prostaty.
Czy w tym labie pobierają na posiew wydzielinę z prostaty? Jeśli tak czy jest to metoda Stameay?
Wokół laboratorium BADBAK w Wawie na Lelka 26 masz mapę urologów wg. Google
lelka 26 warszawa urolog - Recherche Google
Umów się z którymś na pobranie wydzieliny z prostaty i za kilka minut oddasz materiał na badanie do BADBAKu. W sumie można manewr z dowolnym ogarniętym urologiem niedaleko laboratorium - tylko, żeby od razu "wysiewali". A nie, że Twój materiał stoi kilka godzin w upale na ladzie nieklimatyzowanego pomieszczenia, a potem zabiera to kurier z "lodówką turystyczną" )) . Później wychodzą cuda. Ja oddawałem mocz w dwa miejsca - i miałem w jednym lab jałowe, w drugim bakterie. I teraz, gdzie wynik był dobry? Czy w jednym namnożyły się w moczu czekającym na odbiór w upale? Cholera wie. Cholera potem wie jak do tego podejść. Dobra diagnostyka to niezwykle ważna sprawa - szkoda sobie psuć zdrowie strzelając na oślep z antybiotyku. I warto zrobić posiewów kilka - gdy powtarza się ten sam patogen, to można zakładać, że jest przyczyną. Z posiewem nasienia można równie dobrze zgarnąć coś z cewki, czego tam być nie powinno, ale niekoniecznie to samo siedzi w prostacie.
Jeśli robicie posiew nasienia, nie idźcie do punktów pobrań, z których materiał jest wywożony dalej. Musicie mieć zaufany lab, który od razu zabiera się do dzieła. Ja męczyłem temat np. w SLA i dopiero po czasie dowiedziałem się, że "Posiewy są wykonywane w Laboratorium mikrobiologicznym w Katowicach przy ulicy Fredry 22" i najlepiej tam się zgłosić w konkretnych godzinach, żeby od oddania do posiania nie było daleko.
Osoby ktore mialy problemy np. z plodnościa nie wiedzialy o fecalisie nic! zadnych boli,palen,kluc,wyciekow itd. a a podczas badan nasienia bakteria wychodzila i to nawet w mianie srednio obfitym. Wiec czym wiecej czytam mniej wiem i na odwrót.
Marcel dziekuje tego szukalem jestes Wielki. W posiewie mi juz nie wychodzi e.faecalis ale bole pozostaly i wcale nie sa mniejsze niz byly szukam wiec alternatywy dla antybiotykow Za tydzien wizyta u urologa moge troche podyskutowac na ten temat tylko musze wiedziec co i jak.Jakies sugestie dotyczace srodkow,suplementow naturalnych na efaecalis ? To chyba najistotniejsze.
Marcel dziekuje tego szukalem jestes Wielki. W posiewie mi juz nie wychodzi e.faecalis ale bole pozostaly i wcale nie sa mniejsze niz byly szukam wiec alternatywy dla antybiotykow Za tydzien wizyta u urologa moge troche podyskutowac na ten temat tylko musze wiedziec co i jak.
Czy ktoś z was używał może czopków propolisowych na zapalenie prostaty? Jeśli tak, to czy była jakaś poprawa?
Rozpoczęty przez | Tytuł | Forum | Odp | Data |
---|---|---|---|---|
D | Zapalenie prostaty (Klebsiella oxytoca) | Prostata | 4 | |
P | Bakteryjne zapalenie prostaty | Prostata | 6 | |
M | Zapalenie prostaty | Prostata | 21 | |
J | Terapia fagowa a zapalenie prostaty | Prostata | 11 | |
T | Najlepszy urolog we Wrocławiu, zapalenie prostaty, kogo polecacie? | Prostata | 3 |