• Cytatów używajcie tylko jeżeli jest to potrzebne! Jeżeli chcecie komuś odpisać używajcie @ z nazwą użytkownika.

Zalecenia po zabiegu

lukas123a

New member
Cześć,

wczoraj miałem zabieg na krótkie wędzidełko.
Laserowy, lekarz założył szwy. Mówił, że absolutnie nic nie będzie krwawić.
Wróciłem do domu i po jakimś czasie odciągnąłem napletek i zdezynfekowałem, wyglądało ok.
Potem poszedłem kupić maść, mam smarować wędzidełko detreomycyną, a tam niżej zinalfat.
Znowu zsunąłem napletek po 2 godzinach żeby posmarować i moim oczom ukazała się krew.
Postaralem się przeczyścić ranę i potem posmarowałem maściami.
Na noc jak smarowałem ponownie to krew nadal była, tak samo dzisiaj rano (ale już mniej chyba).

Moje pytanie jest takie, czy penisa lepiej byłoby trzymać cały czas z zsuniętym napletkiem?
Lekarz zalecił mi tak robić na noc, ale w nocy napletek po prostu wrócił do pierwotnej postaci.
Zastanawiam się, czy lepiej by było mieć go cały czas odsuniętego i założyć gazę itp.
Tylko, że pewnie potem znowu mi się zsunie po jakimś czasie.

Lekarz póki co jest niedostępny, nie kazał też przyjeżdżać na kontrolę.
Trochę jestem zdziwiony tym, że mówił, że krwi nie będzie.
Widzę w tamtej okolicy takie niebieskie, jakby krew zebrana, podejrzewam, że może coś się źle goić.

piotr149

Member
Krew będzie bo to wędzidełko, silnie ukrwione, więc nie bardzo wiem jak mogłoby nie być krwi dzień czy dwa, a nawet za tydzień może ale nie musi pojawić się kropka krwi na opatrunku. Sam zauważyłeś że było potem mniej krwi, jutro będzie lepiej. Lekarzem nie jestem, ale uważam że jeśli w nocy sam ci spowoduje że skóra “wróci” to kutas nie odpadnie, w tak krótkim czasie nic się nie sklei tym bardziej że smarujesz kremem. Ja bym tak zostawił, jeśli sam ci się zsuwa podczas wzwodu to w nocy logicznym jestem ze będzie się działo tak w koło. Moim zdaniem nie ma co się stresować.

lukas123a

New member
Dzięki za komentarz. Chyba jest lepiej już.
Największy problem mam teraz żeby założyć opatrunek na ściągniętym napletku, zsuwa mi się.
Może muszę mocniej go związać, czy coś.