• Cytatów używajcie tylko jeżeli jest to potrzebne! Jeżeli chcecie komuś odpisać używajcie @ z nazwą użytkownika.

Zaburzenia potencji po Covid/Szczepieniach

witalis

New member
Nie wiem czy to powiązane że szczepieniami (miałem ich 2) i nie chorował na Covid, ale zauważyłem że mam mniej wzwodow porannych jak 1 czy 2 lata temu. Również zauważyłem że po stosunku i wytrysku penis za szybko robi się miękki i szybciej opada że 2 stosunek jest nie możliwe. Ale to może być kwestia wieku bo mam 58 lat.

Fal

Member
@Asdfasdf Myślałem o tym sporo i na pewno nie jest to nic na tle psychicznym. Miałem okresu w życiu gdzie miałem dużo bardziej przerąbane i z libido czy erekcjami nigdy nie było żadnych problemów.

@witalis Jest dokładnie tak jak piszesz, u siebie zaobserwowałem dokładnie to samo, a mam 33 lata. Faceci z którymi mam kontakt również mają takie same obserwacje jak Ty.

Fal

Member
@olekf646 Po co ten wpis? Nic nie wnosi do tematu, a tylko irytuje ludzi, którzy mają poważny problem.
Wiem, że popełniłem błąd, nie musisz mi tego przypominać. Takie tematy zdarzają się też, po samym przebyciu covid. Jednak patrząc po zagranicznych forach to 90% są to problemy po prepracie, 10% po przybyciu covid, niestety...

olekf646

Well-known member
Bo dobrze wiesz że to był bład, stąd poirytowanie, poważnych problemów to chyba nie widziałeś jeszcze na oczy

Fal

Member
Owszem jest to poważny problem. Jeżeli są to sprawy naczyniowe jak podejrzewam to mogą one w ciele mieć nie tylko wpływ na libido czy erekcje.

Fal

Member
Przecież napisałem "wiem, że popełniłem błąd". Tak to był błąd, pół roku przed tym przechodziłem covid i nic mi nie było.
Libido miałem zawsze wywalone w kosmos. To co się dzieje w ostatnich latach ze mną pod tym względem to tragedia. Jakbym 80 lat miał.

olekf646

Well-known member
Ogólnie dużo ludzi teraz ma różne problemy od czasu szczepienia,.dużo ludzi też nie chce się przyznać przed samym sobą że to od tego, zrobili dziadostwo żeby ludzi zgnoić bardziej

Fal

Member
Ja też ręki sobie obciąć nie dam, że to szczepienia... Po covid nie zauważyłem spadku jak wspominałem ale mogło to być stopniowe... A szczepienie może tylko pogorszyło sprawę... Tak czy siak bardziej to koreluje ze szczepieniem niż chorobą. Chodź tak jak wspominałem jakiś czas temu, mam też kontakt z osobami, które się nie szczepiły, a po chorobie mają identyczne powikłania... Dużo o tym czytałem i szczepionki jak i przejście choroby dają identyczne powikłania, więc ciężko ocenić co jest na 100% przyczyną...

Najczęstszym powikłaniem były mikroskrzepy (które bardzo ciężko wykryć), one powodowały zatorowość płucną, udary, zawały w dobie pandemii.

Cytat z reddit (z tematu o problemie z libido po covid): "
I was in a trial with Mt Sinai and found out I had them. I’ve been in this for three years now so I have seen almost all of it. The best blood test your doctor can order to decipher if you have micro clotting going on is Thrombin Anti Thrombin Complex (TAT). Normal levels are below 4, and mine was 16. I treated with Eliquis and aspirin for almost a year until my labs normalized.

I will say that any numbness down there is small fiber neuropathy from a lack of perfusion which a neurologist told me. That’s why I feel HBOT helped me so much because I was adding tons of oxygen to my body in addition to clearing the clots with blood thinners and fibrinolytic enzymes."

Ten sam gość: "For me, I found out I had micro clots and blood thinners along with Hbot helped me a lot to get essentially to baseline. I believe it was a microvascular problem."

Takiego badania chyba nie da się u nas wykonać...

Informacje do jakich dotarłem na podstawie przeczytanych badan i relacji wielu ludzi, nasze problemy mogą być właśnie spowodowane mikroskrzepami, które zaburzają przepływ krwi w małych naczynkach... To był też tłumaczyło czemu po tym protokole w którym zawarta jest nattokinaza (działa przeciwzakrzepowo) mam takie odbicie w zdrowiu o którym pisałem stronę wcześniej...
Tak samo to, że większości z nas małe dawki sidanalafilu pomagajaz porannymi erekcjami i libido na kilka kolejnych dni od przyjęcia... Chodź sidanalafil działa tylko na erekcję i doraźnie... To też sugeruje na problemy krązeniowe.
Jednak z libido nadal dupa ale może potrzeba na to więcej czasu...

Może ktoś wie gdzie w Polsce można wykonać badanie o którym wspomina ten gość? Byłbym bardzo wdzięczny...

Ostatnia edycja:

Asdfasdf

New member
Nie sadze ze jestes kompetentny na tyle by oceniac swoj stan psychiczny. Ewidentnie wypierasz to ze moze byc cos z Toba nie tak na podstawie jakichs kompletnie odklejonych i niczym nie popartych badan albo opinii garstki osob, ktore tak samo jak Ty szukaja odpowiedzi.

Dla pocieszenia, mialem dokladnie 1:1 te same objawy co Ty. Czuje sie lepiej odkad zaczalem pracowac nad swoim zdrowiem psychicznym a nie fizycznym.

Serio sprobuj, najwyzej wrocisz tu za miesiac/dwa/trzy i powiesz ze sie chuja znam i zmarnowales czas. Lepsze to niz szukac mikroskrzepow (sama teoria brzmi tak bardzo kuriozalnie, ze nie chce sie nad nia pastwic) albo robienie innych rzeczy o ktorych pisales na priv, a ktorych nie chce przytaczac.

Mysle, ze kazdy zdroworozsadkowy facet na tym forum powiedzialby Ci to samo.

Edit: nie szczepilem sie, nie przechodzilem covid. A tez mialem gule w gardle, zerowe libido i ogolnie zafiksowanie na problemie.

take a break ;)

Fal

Member
@toastt Jesteś pewien, że to jest to badanie? Na innym forum uzyskałem odpowiedź, że jest to badanie specjalistyczne i bez specjalnych skierowań nie da się go wykonać tak od ręki...

@Asdfasdf Gula w gardle, sen, wydolność i tolerancja na kawę o której wspominałem poprawiła się w pierwszym tygodniu przyjmowania tego protokołu. Dziś mija 6 tydzień i wszystkie efekty nadal się utrzymują, więc nie było to placebo. Co do snu i wydolności to nie odczuwałem żeby były one osłabione, dopiero w trakcie tej "kuracji" zauważyłem znaczące odbicie w tym aspekcie, które jak wspomniałem trwa nadal.
Mikroskrzepy to nie są żadne wymyślone brednie. Wystarczy wpisać w google "covid micro clots". Tutaj jedno z badań, które też o tym mówi:

Wcześniej linkowałem do wątków na reddit, gdzie ludzie opisują identyczny problem jak mój, więc takie zjawisko ma miejsce i nie jest to jakiś odosobniony przypadek. Powikłania zarówno po szczepieniu jak i przebyciu covid są identyczne, a na wirus byliśmy przez ten czas narażeni wszyscy, więc nie wierzę, że nie miałeś z nim żadnej styczności...
Obiecuję, że jeżeli mój trop okaże się ślepy, kolejno zwrócę uwagę na aspekty psychiczny... Chodź tak jak wspomniałem... mając dużo większe problemy w życiu (rozstanie, utrata pracy, śmierć bliskiej osoby - wszystko w przeciągu pół roku), penis zawsze był wysoce aktywny.

toastt

Well-known member
@Fal nie napiszę, że jestem pewien, ale byłem kierowany na takie przy diagnostyce neuropatii cienkich włókien po zatruciu się chinolonami. Lekarz wspominał, że to badanie może pomóc wykryć mikrozakrzepy, które przyczyniają się do powstania tego schorzenia. Wyników nigdy na oczy nie widziałem, bo poszły od razu do przychodni i są gdzieś tam w mojej kartotece. W następnym kroku (w cyklu badań) miałem wykonaną biopsję skóry oraz MRI głowy.

• Like
Reactions: Fal

Fal

Member
@toastt to mega cenne info dla mnie co piszesz!
Nawet jeżeli to nie jest stricte to badanie ale jest pomocne w diagnostyce mikrozakrzepów to jak najbardziej dobra dla mnie informacja!
Tata z powodów okulistycznych miał w zeszłym roku roboine MRI głowy, które wyszło czyste. Wspominam o tym, bo rozmawiałem z nim o swoim problemie i też zauważył, że od tamtego czasu w tych sprawach mu się pogorszyło... Też bardzo dobrze reagjue nawet na niskie dawki tadalafilu/sidanalafilu.

Kupiłem te suple z tego protokołu odrazu na 4 miesiące. Minął miesiąc póki co. Za 3 miesiące zrobie to badania o którym mówisz i dorzucę D-Dimer - o tym też ludzie wspominali na innym forum.