Pierwszy dzień po zabiegu:
Wieczór minął spokojnie, ale z nieustannym kłuciem. Nocka okej, nie brałem żadnych przeciwbólowych i dałem radę, przespałem spokojnie z 7 godzin. Rano obudziło mnie ciśnienie ale chyba nawet żadnego wzwodu nie miałem, ani nawet próby wzwodu. Kłucia już dzisiaj nie czuję, właściwie nic nie czuję bólu można powiedzieć, może co jakiś czas punktowy ale to naprawdę bardzo słaby ból.
Na opatrunek wczoraj założył mi doktor taki jakby ręcznik papierowy złożony żeby osłaniał fujarę począwszy od linii majtek, zawijając fleta i kończąc pod jajami, i dziś robiłem podobnie - co około godzinę lub dwie zmieniałem ten ręcznik papierowy (bez zmiany opatrunku), i w ciągu dnia robił się coraz mniej czerwono-żółty. Czerwony od krwi normalka. Trochę żółty a mianowicie dlatego że teraz zauważyłem że jak sikam to na wszystkie strony, i chyba jakaś drobinka gdzieś się zakręciła na opatrunku i moczyła ręcznik. Tak czy siak uznałem że opatrunek zmienię, sporo krwi było itp. i nie ma sensu w brudnym siedzieć.
Samo ściągnięcie okej, musiałem popsikać octaniseptem wiadomo, a najintensywniej przy warstwie gazy na samym flecie, ale zeszlo. Ból może rzędu 2-3/10, z kolei jak już sobie pacjent dyndało luźno to może 3,5/10 (takie jakby pieczenie od powietrza). Po spsikaniu fujary octaniseptem i pooddychaniu z minutę albo dwie (przerwa dla szefa na sesje zdjęciową) ból jakby ustał i normalnie se wisiał. Założyłem opatrunek nowy i w sumie tyle na dzisiaj.
Zdjęcia poniżej. Panowie małe prośby:
1. Spróbujcie mnie uspokoić że ten siniak to od znieczulenia i że przejdzie wkrótce
bo coś o tym doktor wspominał ale nie myślałem że będzie tak ostro wyglądać.
2. Jak to według Was wygląda? Według mnie spoko, nawet jakiejś mega opuchlizny nie ma, no może trochę z lewej strony (patrząc od strony brzucha), ale widziałem że niektórzy mieli nawet większą.
3. Ostatnie foto to już mój opatrunek. Taka dziura w opatrunku wystarczy? Mniejsza, większą zrobić następnym razem? Pytam bo to debiutancka robota, chyba rozumiecie
Image IMG 20210528 181015 in Grafiki użytkownika Max11400 album
imagehost.pl
Image IMG 20210528 181004 in Grafiki użytkownika Max11400 album
imagehost.pl
Image IMG 20210528 180950 in Grafiki użytkownika Max11400 album
imagehost.pl
Image IMG 20210528 181031 in Grafiki użytkownika Max11400 album
imagehost.pl
Image IMG 20210528 181226 in Grafiki użytkownika Max11400 album
imagehost.pl