Ja swoja przygodę, z meskimi problemami zacząłem w 2012r najpierw zapalenie prostaty leczone latami, w koncu sam to wyleczyłem czopki proxelan i nuroprofen czopki 125mg dla dzieci. W tym czasie latami zmagałem sie z bólem lewego jadra, urolog cały czas wizyta krew psa wszystko ok, badania jadra usg super prostata w wieku 50 lat jak u 20 latka to co tak boli k... mac. NO I PRZEŁOM w lutym tego roku pod prysznicem, zacząłem badać jądra, i pod lewym jadrem w powrózku splot zył ponizej jadra znalazłem super schowany guz, ciezko go było znalezc chociaż nie mały, no to od razu panika, szybko prywatnie urolog, który stwierdził torbiel i mnie usokoił ze to co prawda nowotwór, bo wszystkie, torbiele, nasienne to nowotwór łagodny nie dajacy przerzutów, ale trzeba to obserwowac , i jak rosnie to wyciac. usg potwierdziło torbiel 2.5cm x1.3cm oraz mała ilosc płynu przy lewym jadrze. doradził zebym to usunał. Nastepnie polecił swojego nauczyciela, u którego robił specjalizacje, tj DR. specjalista urolog Sławomir Mrozicki z Krakowa, Szybka wizyta, i 10.10. czyli wczoraj miałem zabieg, okazało sie ze miałem otorbiony wodniak jadra oddzielnie od jadra i jakas mała torbiel. Zabieg no cóz koszt prywatnie 3600, nie załuje na sali dwa łózka osobna ubikacja w pokoju, tv cisza spokój po zabiegu, na drugi dzien wyjscie. Panie pielegniarki cały czas przychodza i pytaja czy cós potrzebujemy, super atmosfera Bałem sie jak cholera, ale narkoza zero bólu, jakby sie poszło wieczorem spac a rano sie budzisz i po problemie. Cały czas kroplóweczki srodki przeciw bólowe lekki pieczenie po zabiegu, jak drobne skaleczenie palca, jądro nie opuchnięte, załozony dren, dzis juz samochodem 40 km wracałem do domu. Jedyny minus po narkozie nie posłuchałem pielegniarki i bez odczekania 4 godzin poszedłem sie wysikac i nie mogłem ze zdenerwowania, zrobiło mi sie słabo wróciłem do pokoju, i po kilku minutach sie juz wysikałem. Także wiecej strachu niz potrzeba.Najgorsze było to czekanie przez 3 tyg przed zabiegiem i myslenie, nie czytajcie internetu bo zwariujecie. Z uwagi na fakt ze jestem cykor to uwazam ze bardziej mnie bolało plombowanie zeba niz ból po zabiegu. Pozdrawiam szczególnie ludzi młodych, którzy sie boja i wstydza ale przeciez w gaciach kazdy ma to samo.