Spontan420
New member
Witam
W tym roku skończyłem 40stke i od roku mam problem z załupkiem na członku. Rok temu nabawiłem się jakiegoś swędzenia na penisie, zaczęła łuszczyć się skóra i swędziało w tym miejscu. Zbagatelizowalem to i smarowałem maścią clotrimazolum, po tym wszystkim zrobił mi się załupek ale mogę ściągać skórę, która ciężko wraca na swoje miejsce, muszę kciukami ściągać. Podczas zawodu też schodzi poniżej żołędzia ale obciska. Zrobił mi się pierścień szerokości 3mm i tam ta skóra jest twardsza (zdrewniała). Byłem u lekarza pierwszego kontaktu poprosiłem o maść sterydową ale było już za późno. Czekałem na konsultacje chirurgiczną pół roku i na zabieg kolejne pół. Przy pierwszej wizycie chirurg obawiał się że pod tym pierścieniem może też już być zdrewniane, ale tak nie jest bo jak przesune ten pierścień to jest ładnie i mięciutko
poprostu jest tylko na skórze, jak przesune skórę w strone brzucha to od strony członka zostaje jej dobre 3cm,wiec chciałem żeby tylko zrobili plastykę, lub częściowe obrzezanie, tak żeby usunąć pierścień i zszyć resztę. Naprawdę nie chce obrzezać się całkowicie. Słyszalem też o jakimś nakłuwaniu tej skóry czy nacinanie i poserzaniu. Dziś pojechałem na zabieg(NFZ) i lekarz od razu dał mi coś do podpisania ale ja powiedziałem że nie chce całkowotego obrzezania, więc stwierdził że on tylko tak robi, albo się decyduje albo nie. Więc odmówiłem. Pytanie czy jak pójdę prywatnie to zrobią połowicznie obrzezanie lub jakaś inną metodę bym zachował skórę? Nie jestem specjalistą ale widze że można zrobić to bez obrzezania. Dużo czytałem i oglądałem dokument na canal+ o obrzezaniu i nie jest do końca to takie higieniczne i zdrowe. Będzie potrzeba to dam foto jak ktoś podpowie jak. Dodam że przy stosunku zdarza się że się trochę nadrywa skóra i później mam ranki które przy gojeniu swędzą.
W tym roku skończyłem 40stke i od roku mam problem z załupkiem na członku. Rok temu nabawiłem się jakiegoś swędzenia na penisie, zaczęła łuszczyć się skóra i swędziało w tym miejscu. Zbagatelizowalem to i smarowałem maścią clotrimazolum, po tym wszystkim zrobił mi się załupek ale mogę ściągać skórę, która ciężko wraca na swoje miejsce, muszę kciukami ściągać. Podczas zawodu też schodzi poniżej żołędzia ale obciska. Zrobił mi się pierścień szerokości 3mm i tam ta skóra jest twardsza (zdrewniała). Byłem u lekarza pierwszego kontaktu poprosiłem o maść sterydową ale było już za późno. Czekałem na konsultacje chirurgiczną pół roku i na zabieg kolejne pół. Przy pierwszej wizycie chirurg obawiał się że pod tym pierścieniem może też już być zdrewniane, ale tak nie jest bo jak przesune ten pierścień to jest ładnie i mięciutko