• Cytatów używajcie tylko jeżeli jest to potrzebne! Jeżeli chcecie komuś odpisać używajcie @ z nazwą użytkownika.

stulejka we wzwodzie?

juan_pablo

New member
Mam 17lat i 2 dni temu miałem zabieg plastyki napletka mający na celu usunięcie stulejki, mam 5 szwów, lekarz zalecił mi każdego dnia 3 krotnie ściągać napletek i smarować żelem żołądź po czym jeździć napletkiem 3-4 razy góra dół, wszytko pięknie, trochę z oporami bo mam świeżą ranę i trochę boli, ale dzisiaj z ciekawości chciałem zobaczyć jak napletek zachowywał się będzie w stanie erekcji... nigdzie się nie ruszał, musiałem spróbować ściągnąć go ręcznie, udało mi się do końca ale z dużymi oporami, jest to dla mnie nieco dziwne i niepokojące, co wy o tym sądzicie?
Z góry dziękuję za odpowiedź.

juan_pablo

New member
według mnie z wyglądu nie różni się prawie niczym niż od tego sprzed zabiegu, prawdę mówiąc tak naprawdę nie wiem jak wygląda spuchnięty żołądź bo dopiero 2 dni jestem w stanie oglądać go w całej okazałości po 17 latach :lol:

smpo

New member
Nie martw się:). Kiedy już w drugim tygodniu bez problemu zsuwałem napletek, to właśnie we wzwodzie był problem i kompletnie nie schodziło, a jak ściągnąłem na siłę to zanikała erekcja. Jednak potem sytuacja się ustabilizowała - opuchlizna zeszła i bez problemu go ściągałem w każdej postaci. I tak z własnego doświadczenia - spuchnięty jest napletek w miejscach ciąć a nie żołądź ;p. Przynajmniej tak mi się wydaje.

Tomash_pl

New member
Jako pocieszenie, dodam Ci że jestem po plastyce napletka i częściowym obrzezaniu (usunięcie przewężenia + plastyka) oraz mam urżnięte wędzidełko i nawet dziś (5 dni po zabiegu) boli jak cholera kiedy próbuję zsunąć napletek w spoczynku a Ty dwa dni po zabiegu w wzwodzie... Nie wiem czy mam Ci gratulować czy zazdrościć ;)
Pozdro.

juan_pablo

New member
w spoczynku ściąganie napletka tez boli mnie jak cholera :D (3 dzień po)
we wzwodzie podczas zsuwania ból na pewno nie był większy od ściągania w spoczynku i też częściowo zanikła mi erekcja. Z tego wszystkiego sam już nie wiem który ból jest większy i sprawia mi większy dyskomfort, ściąganie napletka czy dotykanie żołędzia...

Tomash_pl

New member
A ja mam fajnie bo mimo stulejki zupełnej, światło napletka miałem tak duże że mogłem sobie "wsadzić palucha pod spód" co często robiłem by się tam jako tako obmyć (woda z mydłem i jazda). Dzięki temu żołądź jest przyzwyczajona w miarę do dotyku i nie boli. Dotyk suchym paluchem przyjemny nie jest ale bynajmniej bólu nie sprawia.
Pozdrawiam i życzę szybkiego powrotu do 1000% sprawności ;)

huahua

New member
smpo napisał:
Nie martw się:). Kiedy już w drugim tygodniu bez problemu zsuwałem napletek, to właśnie we wzwodzie był problem i kompletnie nie schodziło, a jak ściągnąłem na siłę to zanikała erekcja. Jednak potem sytuacja się ustabilizowała - opuchlizna zeszła i bez problemu go ściągałem w każdej postaci. I tak z własnego doświadczenia - spuchnięty jest napletek w miejscach ciąć a nie żołądź ;p. Przynajmniej tak mi się wydaje.

Masz racje :) Oczywiście chodziło mi o napletek że jest opuchnięty

juan_pablo

New member
byłem u lekarza na kontroli, powiedział, że wszystko się ładnie goi i nic nie jest spuchnięte. Napletek potrafię zsunąć już praktycznie bezboleśnie w spoczynku, ale we wzwodzie napletek ani drgnie... co wy na to?

juan_pablo

New member
powiedzcie jak to u was wyglądało czy wygląda, po plastyce we wzwodzie schodził wam napletek bez ingerencji ręką? Bo u mnie ingerencja musi być i po prostu czuje ucisk, dyskomfort... ;/;/;/

smpo

New member
6 tygodni schodzi prawie sam:). Też w pewnym momencie czułem dyskomfort i ucisk ale to przez opuchliznę:). Wszystko będzie ok.

juan_pablo

New member
tak jak mówiłem w innym temacie, wracam z moimi wątpliwościami do was będąc równiutki miesiąc po zabiegu plastyki napletka (24 lipca).
I... w dalszym ciągu we wzwodzie napletek jak się nie ruszał, tak się nie rusza... czy to normalne?

juan_pablo

New member
powiedzcie czy miesiąc po zabiegu plastyki napletka, napletek schodził wam sam bez pomocy ręki. Bo sam już nie wiem co mam o tym myśleć i co z tym robić.

michal19912

New member
po ilu dniach mogę ściągać napletek jak stoi ?
jestem po 5 dniach i się boję jeszcze i nie wiem czy mogę ??
ogólnie jak mi stoi to już nie boli

jestem po operacji plastyki zwykłej krótki zabieg 10minut max trwał