Dzień dobry, jak w temacie, mam 13 lat i problem ze stulejką - jest raczej lekka i nie utrudnia mi podstawowych potrzeb jak oddawanie moczu, masturbacja itp. ale i tak mi przeszkadza. Pod gorącą wodą skóra ściąga się trochę lepiej, ale i tak nie jestem pewien czy w ogóle kiedyś widziałem swój żołądź. Pewnie przez to że jest cały czas okryty, kiedy jednak ściągnę trochę skóry i żołądź dotknie czegokolwiek powoduje to u mnie nieprzyjemne uczucie. Poszedł bym z tym do lekarza, gdyby nie dwie rzeczy: pierwsza, moi rodzice nie rozumieją problemu. Mówiłem o tym tacie, ale on uznał to za normalne. Druga to taka, że panicznie boję się jakichkolwiek operacji (przeszedłem już jedną operację z powodu choroby Crohna). Jeżeli już musiałaby być jakaś operacja/obrzezanie, to czy nie będzie trzeba mi zakładać cewnika? I czy będzie można takową wykonać w znieczuleniu miejscowym? Najbardziej jednak chciałbym wiedzieć czy są jakieś domowe metody na wyleczenie tego, bo jak mówiłem - boję się operacji. Proszę o pomoc.