• Cytatów używajcie tylko jeżeli jest to potrzebne! Jeżeli chcecie komuś odpisać używajcie @ z nazwą użytkownika.

Stulejka krótkie wędzidełko

mintoo

New member
Cześć, byłem dziś u urologa niestety nie miałem zdjęć gdy mój penis był w wzwodzie, ale powiedział jak oglądał w spoczynku że to nie stulejka a krótkie wędzidełko. Chciałbym najpierw zobaczyć wasze opinie mi się wydaje, że jest to też stulejka. Napletek w spoczynku schodzi bez problemu natomiast w wzwodzie trzeba pomóc ręką i przy pomocy siły. Podsyłam wam fotki

Marcel33

New member
hej, z tych zdjęć nie za bardzo widać stulejki, gdybyś w zwodzie ściągnął skórkę do końca ile się da, przytrzymał i wtedy można by ocenić czy tworzy się ciasny pasek skóry, takie przewężenie. fotkę najlepiej od strony grzbietu.

Marcel33

New member
no teraz najlepiej widać z pierwszej fotki, że jest przewężenie wg mnie masz stulejkę czynnościową. Ja bym poszedł z tym zdjęciem do innego lekarza

MoimZdaniem

Active member
I krótkie wędzidełko i stulejka. Penis charakterystyczny dla Polaków. Ten sam rodzaj przewija się na różnych zdjęciach, różnych użytkowników. Charakterystyczna bordowa żołądź. Obrzezanie całkowite i może coś z tego będzie.

Dawidd

Well-known member
Na zdjęciach podręcznikowy przykład jak nie powinno być. Napletek w pełnym wzwodzie ma zsuwać się luźno, a nie na siłę. Idź do lekarza, który powie Ci, że masz stulejkę.

mintoo

New member
Wysyłałem zdjęcia lekarzowi powiedział że używając maści po zabiegu wydłużenia wędzidełka skóra napletka może się nadciągnie. Więc sam już nie wiem co mam robić

Lubelski

Active member
Na zdjęciach widać że ściągasz napletek z rządź bez bólu bez blokady?...zobacz jak u mnie penis wyglądał z głęboką stulejką gdzie, miałem tzw...blokoade w spoczynku i wzwodzie gdzie nie mogłem ściągnąć napletka bo...nie dość że blokada to i ból był jak siłą próbowałem ściągnąć na maksa... https://imagehost.pl/image/3504.uakfn

mintoo

New member
w wzwodzie odczuwam ból przy ściąganiu napletka i muszę użyć siły i czuję że ten pierścień który się tworzy uciska, ale czy maść aż tak by pomogła przy rozciągnięciu?

Arek a

Well-known member
Wysyłałem zdjęcia lekarzowi powiedział że używając maści po zabiegu wydłużenia wędzidełka skóra napletka może się nadciągnie. Więc sam już nie wiem co mam robić
Maść sterydowa jest skuteczna, ale nie zawsze i jest głównie dedykowana dla nastolatków, ty masz 22 lata to może wiekowo jeszcze mieścisz się w tych widełkach i może wystarczy maść i pomoże?, spróbować nie zaszkodzi.
Ale z maścią muszą być ćwiczenia ściągania napletka w ciepłej wodzie.
Lekarz Cię pewnie poinstruuje jak tę kurację przeprowadzić.

Ostatnia edycja:

mintoo

New member
czyli według ciebie na początek wykonać zabieg na wydłużenie wędzidełka i stosowanie maści? boję się że to nic nie pomoże i będę musiał po pół roku iść na obrzezanie. Chociaż urolog powinien wiedzieć lepiej jak tak doradza

Pjxter

Member
Zmień lekarza to po pierwsze bo gościu ewidentnie leje na ten temat.
Po drugie jak już idziesz na cięcie to wychodzę z założenia że lepiej raz a porządnie a nie tak cykać i liczyć że jakoś to będzie tymbardziej że widać że jest przewężenie oprócz krótkiego wedzidelka. U mnie też proponował maści na początku ale jakoś nie daje temu wiary i zdecydowałem się na obrzezanie calkowite i mam święty spokój na zawsze

Pjxter

Member
No bo jak lekarz ci mówi "może się nadciagnie" no to ja dziękuję za taką pomoc, u mnie był ten komfort że byłem zdecydowany na zabieg więc nie musiałem się bić z myślami, ale dla kogoś kto wolałby zostawić napleta majac taką sytuację no to częściej czytałem na forum że Finalnie efekt i tak ich nie zadowalał a przy obrzezaniu calkowitym ma się spokój bo wtedy już nic nie ciągnie i nic się nie naciągnie, tylko trzeba w głowie sobie to ułożyć że naplet tak na dobrą sprawę nie jest potrzebny do szczęścia a nawet sprawia tylko problemy nawet zdrowy według mnie.

Oczywiście nie namawiam do zabiegu

mintoo

New member
znaczy ja byłem pewny zabiegu obrzezania ale będąc na konsultacjach lekarz stwierdził że nie jest ono koniecznie potrzebne dlatego teraz mam lekka zagwozdkę