• Cytatów używajcie tylko jeżeli jest to potrzebne! Jeżeli chcecie komuś odpisać używajcie @ z nazwą użytkownika.

Ściąganie napletka i siny żołądź

Adam11200

New member
Witam mam 16 lat i nie mogę ściągnąć napletka gdy jest we wzwodzie ale mogę go ściągnąć gdy jest w spoczynku i tu moje pytanie czy warto go ściągać do końca? Gdy go ściągam do końca potem jest ciężko żeby znowu wrócił. Napletek blokuje się za żołędziem i robi się fioletowa końcówka jak siniak i wygląda to jakby nie dopływała tam krew, dodam że sam żołądź w dotyku jest strasznie wrażliwy i po prostu boli. ktoś wie co to?

izraelczyk

New member
Najprawdopodobniej masz stulejkę/załupek. W takich przypadkach wykonuje się zabieg chirurgiczny taki jak obrzezanie lub plastyka wędzidełka. Najlepiej gdybyś umówił się na wizytę do jakiegoś urologa który wykonuje takie zabiegi, im szybciej tym lepiej, w młodym wieku szybko ci się zagoi rana.

Trolo

Well-known member
Już rok temu dostałeś informację, że masz stulejkę i pasuje, żebyś poszedł do lekarza zrobić z tym porządek. Minął rok i jedyne co się zmieniło to zsuwasz napletek w spoczynku. Żołądź będzie wrażliwa i będzie boleć, zwłaszcza gdy nie zsuwałeś napletka i nie dbałeś o higienę, nie dotykałeś żołędzi. Jakbyś przez rok ćwiczył codziennie rozciąganie napletka to myślę, że udałoby Ci się go rozciągnąć. Ale najwyraźniej albo się nie chciało, albo nie wiesz jak to robić, myślisz, że sprawa się sama rozwiąże, ewentualnie udajesz że Ci coś dolega.