• Cytatów używajcie tylko jeżeli jest to potrzebne! Jeżeli chcecie komuś odpisać używajcie @ z nazwą użytkownika.

Rekonwalescencja po zabiegu obrzezania high and tight

Origami

New member
Witam, jestem 5 miesięcy po zabiegu obrzezania całkowitego metodą high and tight, rana szybko się zagoiła więc nie było powikłań po zabiegu, metoda operacji wybrana przez lekarza w związku z potrzebą medyczną.
Zastanawia mnie jednak jedna sprawa, skoro jest to obrzezanie "ciasne" na dzień dzisiejszy nie odzyskałem nazwijmy to tak - oryginalnego rozmiaru czyli wielkości i kształtu prącia. Najprościej, penis wygląda zarówno w zwisie jak i w zwodzie jakby część ciała jamistego utknęła poniżej rowka zażołędnego (czyli kolokwialnie pod główką). W związku z tym kształt i rozmiar członka nie jest już ten sam od zabiegu, stosuję na zmianę maść do blizn Silaurum, contratubex oraz plastry sutricon. Plastry na dzień lub noc, silaurum i contratubex smaruję rano, na noc zakładam folie spożywcza na ptaka aby maść nie pobrudziła pościeli. Robię też ćwiczenia rozciągające ale nie jestem ich w stanie robić codziennie, potrzebny jest jakiejś miary wzwód ale po operacji wydaje mi się że zaistniała pewna forma impactu związana z tematem tu omawianym.

Chciałbym się dowiedzieć jakie są doświadczenia osób, które miały podobny lub taki sam problem. Czy sytuacja się wyklarowała i co zrobiliście aby wspomóc proces "rozciągania się skóry".

Proszę o osoby, które takiego problemu nie miały o wstrzymanie się od głosu. Obrzezanie u jednego mężczyzny nie zawsze jest takie same dla każdego innego.

Pozdrawiam, miłego dnia.