Dobra, może ja się też wtrącę. Według mnie forum służy wymianie opinii, poglądów, rad czy ostrzeżeń. Myślę, że każdy kto zalozyl tutaj swój temat "po zabiegu" to oczekiwał pomocy i rad ze strony forumowiczów, gdyż wiadomo że ciężko byłoby o kontakt z lekarzem wykonującym zabieg z każdą pierdołą i o każdej godzinie. Lostboy zalozyl temat i kilka dni po zabiegu nie wyglądało to dobrze, więc szukał pomocy tutaj i myślę, że radami typu: "powinieneś się skonsultować z lekarzem bo nie wygląda to dobrze" forumowicze takiej pomocy udzielili. I temu to ma służyć. Innymi przykładami są tematy z oponkami, gdzie każdy moze zobaczyć, że przy oponce należy działać, a nie czekać. I na tym bym zakończył pomoc. Reszta to indywidualne zalecenia użytkowników, którzy przeżyli zabieg na własnej skórze i mogą coś podpowiedzieć. Jednak u każdego gojenie ran wygląda inaczej, i to co dla jednego było skuteczne, dla innego takowe może nie być. Wiadomo przeciez, że każdy lekarz, który wykonywał zabieg ma inne zalecenia, gdyż takich zabiegów wykonywał setki. Wydaje mi się, że studia medyczne i kilkuletnia praktyka są bardziej wiarygodne niż anonimowi użytkownicy forum. Czy nie lepiej w razie wątpliwości udać się do innego lekarza żeby to ocenił? Oczywiście zdarzają się błędy w sztuce i o kilku tutaj przeczytałem, ale też bez przesady. Można ostrzegać na swoim przykładzie przed danym lekarzem, że coś nie wyszło i próbować na wlasna rękę dochodzić swoich praw. I tak powinno być, nie można pozostać biernym. Jednak takie publiczne wyzywanie, oskarżanie o celowość, czy inne obelgi w stosunku do lekarza myślę że są nie na miejscu.