• Cytatów używajcie tylko jeżeli jest to potrzebne! Jeżeli chcecie komuś odpisać używajcie @ z nazwą użytkownika.

Po obrzezaniu H&T

multad

Member
@hunter1500 nic z takich. Po prostu dałem sposób na dany problem.

Ja tak zrobiłem i oczywiście dwa pierwsze dni to męczarnia ale trzeciego już nic nie czułem, ewentualnie wyjątkowe obtarcie się żołędzia tam gdzie nie dotyka zazwyczaj bielizny

hunter1500

New member
@hunter1500 nic z takich. Po prostu dałem sposób na dany problem.

Ja tak zrobiłem i oczywiście dwa pierwsze dni to męczarnia ale trzeciego już nic nie czułem, ewentualnie wyjątkowe obtarcie się żołędzia tam gdzie nie dotyka zazwyczaj bielizny
A, no chyba, że tak. Myślałem, że piszesz to w celach żartobliwych. No nie wiem, czy jestem w stanie przełamać tą barierę i czy jest to dobry pomysł w moim wypadku, kiedy tkliwość jest na tyle duża. Podejrzewam, że tylko te pierwsze dni będzie taka katorga.

arek a

Active member
Pozostań przy Bepanthenie jak go stosujesz, jest lepszy nawet od wazeliny bo nie tylko chroni przed otarciami, ale leczy mikrourazy powstałe od otarć, jego nakładaj grubszą warstwę.

arek a

Active member
Najlepiej to 3 razy po zmyciu starej warstwy, rano, po południu i wieczorem co uchroni przed tarciami w trakcie nocnych wzwodów, jednak wieczorem przez 15 minut potrzymaj go trochę na zewnątrz bez maści, aby go dostosowywać bez wspomagaczy.
Widzę, że nierówno to się goi, góra bardziej wygojona od spodu, oponka mała, ale bardziej widoczna od spodu, ale spód zawsze dłużej się goi, to norma. Czekać i obserwować.

Ostatnia edycja:

hunter1500

New member
A, i zapomniałem dodać. Cały czas używam Microdacynu do odkażania po umyciu przed nałożeniem Bepanthenu, stosować go cały czas?