• Cytatów używajcie tylko jeżeli jest to potrzebne! Jeżeli chcecie komuś odpisać używajcie @ z nazwą użytkownika.

Po obrzezaniu 5 dzien problem z oddawaniem moczu

mateusz1234500

New member
Mam problem ze jak siadam na wc to on tak jakby sie cofa w ta skórę i nie mam jak go skierowac w dół i mocz sie leje prosto a nie do wc jeszcze ta skora jest opuchnieta i nie wiem co robić
Czy on zawsze sie tak bd chowal czy opuchlizna zejdzie i bd na wierzchu i bd tak fajnie widac rzoledz potem kawalek przerwy i dopiero ta skura szyta?

Ostatnia edycja:

Łukasz98

Active member
Podobna sytuacja może zdarzać się u części mężczyzn, szczególnie u tzw. "growerów”, gdzie penis w spoczynku jest mniejszy, a wyraźnie zwiększa rozmiar dopiero we wzwodzie. Z tego co wiem i z własnych obserwacji, gdy ma się napletek czasem łatwiej jest delikatnie kierować strumieniem moczu, bo skóra daje pewną "kontrolę” nad strumieniem. Przy braku niektórym może być trudniej ustawić to tak, żeby strumień szedł dokładnie tam, gdzie trzeba. Jeśli przed zabiegiem nigdy nie zsuwało się napletka podczas oddawania moczu, można po prostu nie mieć wcześniejszego doświadczenia z taką sytuacją.

Jeśli ktoś dopiero co miał zabieg i jest opuchlizna, to bardzo możliwe, że to stan przejściowy. Obrzęk może utrudniać naturalne ułożenie i wszystko z czasem się zmienia w trakcie gojenia. W praktyce na ten czas często po prostu najwygodniej jest siadać do oddawania moczu, poza domem też można używać pisuaru Z czasem, gdy wszystko się zagoi i opuchlizna zejdzie, sytuacja może się całkowicie unormować.