Dzień dobry ! Mam małe pytanie do was Panowie . 7 tygodni temu miałem zabieg . Po 3 dniach pojawiła się u góry lekka oponka . Po 3 tygodniach byłem na wizycie kontrolnej u lekarza no i powiedział mi że wszystko jest „top” no i że z czasem oponka się wchłonie . Wybierałem się do pracy za granicą więc na wszelki wypadek zapytałem go co robić gdyby się długo nie wchłaniała lub zaczęła się powiększać . Powiedział , że to jest praktycznie nie możliwe aby się powiększała i abym się nie niepokoil . Stan oponki od tej wizyty się poprawił , trochę się wchłonęła , wszystko było super do wczoraj . Wczoraj rano zobaczyłem że oponka nabrzmiała , sporo zwiększyła swoją objętość , zaniepokoiło mnie to więc przymocowałem „przyjaciela” w pozycji stojącej aby daj jej odpłynąć . Po 2 godzinach w pracy podczas przerwy na toaletę zauważyłem że limfa znikła a oponka wróciła do swojej pierwotnej wielkości . Dodam że nie odczuwałem żadnego bólu czy dyskomfortu , po prostu zwiększyła się objętość oponki . Do lekarza niestety wczoraj się nie udało dodzwonić , więc pytam was Panowie czy to normalne ? Mieliście tak (to 7 tydzień po zabiegu i pierwszy raz tak miałem, dodam że zmieniłem akurat tego dnia żel pod prysznic na inny , czy może mieć to związek ? ) . Dziękuję z góry za każdą odpowiedź !