Cześć, jestem 12 dni po zabiegu staplerem. Po 10 dniu urolog zalecił mi angażować zszywki. Trudno mi stwierdzić, ile ich do dziś odpadło, ale w większości miejsc widzę, że sobie siedzą. Dalej jest też obrzęk oraz wydaje mi się jeszcze niezagojona do końca rana, stosuję opatrunek z gazy, który zmieniam zgodnie z zaleceniami (1x na 24h). Zwylkle na opatrunku są ślady krwi, czasami też pojedyncze świeże miejsca po usunięciu (zawsze usuwam na mokro, delikatnie, nie ciągnę), dziś w jednym miejscu krwi było nieco więcej, ale bez żadnych krwotoków itp.
W każdym razie napisałem do uro, wysłałem dwie foty. Najpierw polecił posmarować ziomka w miejscu rany i obok Linomagiem i spróbować maksymalnie jak dam radę naciągnąć napletek na żółądź. Nie szło, nie chciałem się siłować. Odpisałem, czy próbować mimo wszystko, czy jak nie idzie to olać. Odpisał: "Jak dasz radę użyć siły, to spróbuj, jak masz obiekcje - zostaw". Popróbowałem, ale mam wrażenie, że obrzęk jest jeszcze za duży i skóra nie idzie. Przypisał mi później dwie maści przeciwobrzękowe (Aescin i Lioton), odpisując: "Włącz tak jak na recepcie, rano i wieczorem minuta masażu w bliznę i oponkę". Tylko mam teraz wątpliwość, czy ja mam wmasowywać w miejsce rany tę maść, gdy wydaje się jeszcze niezagojona, czy jedynie na skórze?
Zdjęcia pod linkami, nie wiem, jak to wrzucić, żeby się wyświetlało.
imgshare.cc
imgshare.cc
Zdjęcia pod linkami, nie wiem, jak to wrzucić, żeby się wyświetlało.
Image whpisj73 - Free Image Hosting | ImgShare
View and download this shared image (1536×2048, 155.3 KB). Uploaded October 3, 2026. Free image hosting and sharing with no registration required.
Image nrvj6hpb - Free Image Hosting | ImgShare
View and download this shared image (1536×2048, 124.7 KB). Uploaded October 3, 2026. Free image hosting and sharing with no registration required.