Witam wszyscy opisują na forum jak to dobrze jest się zdecydować na zabieg dają zdjęcia ze wszystko ok, niby forum jest od tego aby zachęcić może, ale uważam że przede wszystkim dzielić się opiniami czy złymi czy dobrymi. Ja muszę powiedzieć że mam straszną opinie po wydłużaniu wędzidełka i obrzezaniu częściowym, jestem aktualnie jakieś 50 godzin po zabiegu, mój penis spuchnięty i z każdym dniem coraz bardziej, mam piekło, odlać się nie mogę bo mi opuchlizna zatyka cewkę moczową, niektórzy piszą że 72 godziny nie wolno zmieniać opatrunku, ja już miałem 3 razy zmieniany. Pierwszy raz 2 godziny po zabiegu bo się zsunął, wtedy nie było takiej opuchlizny, nawet byłem zadowolony. Zmieniany opatrunek był gdyż chciało mi się siku i jak bym to zrobił całego bym zamoczył, nie mógł bym do domu w mokrych spodniach. Zmienił mi lekarz, zrobiłem siku pojechałem do domu, tam mi się chce siku patrze a tam masakra opuchlizna że tragedia i znowu się nie mogę odlać, dzwonie do lekarza każe jechać do lekarza dyżurującego do szpitala. Pojechałem ten powiedział że nic mi nie zrobi i żebym sikał po opatrunku. Tak też zrobiłem opatrunek cały mokry, przyłożyłem podpaskę aby nie zamoczyć spodni za bardzo i wróciłem do domu. Na drugi dzień pojechałem ponownie do mojego lekarza, opuchlizna masakra większa, cewka się cała w niej chowa. Majty mokre, cały śmierdzący szczochami jestem (tak do tej pory). Zmienił opatrunek, naciągnął skórkę z szwami aby troszkę było widać cewkę moczową, i kazał mi tak robić przy każdym sikaniu. Ok odlałem się pojechałem do domu. Kilka godzin było dobrze, potem tak się zsunął ze jak próbowałem zsunąć skórę to musiałem tak dociskać do siebie ze przez to się odlać nie mogłem. W nocy tak silnie próbowałem się odlać że mało nie zemdlałem ( dodam że sikam w kabinie prysznicowej). Obecnie opuchlizna coraz większa jakby, stwierdziłem już nie sikać nie naciągać skóry bo wydaje mi się ze przez to jakby szwy jakieś pękły, krew oczywiście non stop. Sikam byle jak leci na wszystkie strony, dłonie całe mokre zawsze, ale jakoś mogę oddać mocz chociaż. Przykładam potem podpaską aby ona wsiąkła z opatrunku mocz i jakoś tak muszę się męczyć do jutra rana do zmiany opatrunku który zapewne nic wiele nie da. Lekarz samemu mi nie pozwolił dotykać zmieniać opatrunku. Nie wiem czy takich przypadków jak ja nie można by zostawiać w szpitalu pod opieką stałą i pomocą, może z jakimś cewnikiem? Czy tak musi być że muszę się tak męczyć ciągle zgnojony mokry opatrunek a ja śmierdzący szczynami, wg mnie to się w ogóle nie zagoi jeśli będzie mokre, szwy wręcz popękają, proszę Boga wręcz aby mi się żadna infekcja nie wdała ani nic w tym stylu. Lekarz kazał tylko pryskać mi ptaka Oxycortem po wcześniejszym przemyciu i osuszeniu, jak jego się nie da umyć i osuszyć. Błagam ciągle Boga aby jakoś to wszystko się dobrze skończyło. Na dodatek mam wrażenie, ale to może od leżenia, boli mnie z tyłu na plecach po lewej stronie to jakby nerka, bo po siusianiu nie boli tak. Tzn czuje tam taki jakby ucisk, może to odleżyny. Jednego żałuje, lekarz pytał czy chce całkowite obrzezanie czy częściowe, odpowiedziałem że nie wiem, jak doktor uważa, teraz uważam że może gdy bym miał całkowite nie było by takich problemów
Dodam jeszcze że w jednym miejscu gdzie chyba mi pękł szef zrobił się skrzep krwi. Na dzień dzisiejszy strasznie żałuję że coś sobie robiłem, że się zdecydowałem, miałem za krótkie wędzidełko głównie, dało się żyć, sex nie musiałem uprawiać, a teraz takie piekło i ptak będzie tak pokancerowany że żadnej pannie nie pokaże i tak sexa nie będę uprawiał, a tak to czasem delikatnie się zdarzyło. Wrzucam fotki ale ostrzegam tragedia, co jakiś czas zajrzę wrzucić nowe, jak to wszystko się rozwija, o ile nie trafię do szpitala.
http://img51.imageshack.us/img51/7787/zdjcie0019d.jpg
http://img138.imageshack.us/img138/9279/zdjcie0020v.jpg
Co o tym myślicie? Wg. mnie na forum powinno być oddzielne miejsce oddzielny temat dla drastycznych przypadków, bo jednak się zdarzają i tacy ludzie jak ja mogą sprawdzić foty czy nie jest może u nich jeszcze taka masakra, że jeszcze nie jest najgorzej. Jeśli ktoś jakieś ma takie problemy to proszę o posty.
http://img51.imageshack.us/img51/7787/zdjcie0019d.jpg
http://img138.imageshack.us/img138/9279/zdjcie0020v.jpg
Co o tym myślicie? Wg. mnie na forum powinno być oddzielne miejsce oddzielny temat dla drastycznych przypadków, bo jednak się zdarzają i tacy ludzie jak ja mogą sprawdzić foty czy nie jest może u nich jeszcze taka masakra, że jeszcze nie jest najgorzej. Jeśli ktoś jakieś ma takie problemy to proszę o posty.