• Cytatów używajcie tylko jeżeli jest to potrzebne! Jeżeli chcecie komuś odpisać używajcie @ z nazwą użytkownika.

Obrzezanie kosmetyczne

AndyG

New member
Siema Panowie,
Czy ktoś z Was zaliczył tzw obrzezanie kosmetyczne? Jest to nowy rodzaj obrzezania, a może bardziej plastyki członka. Polega on na wycięciu nadmiaru skóry przy samej podstawie członka. Powoduje zachowanie napletka w całości - w zależności od sposobu (loose lub tight) - częściowo lub całkowicie odsłaniającego żołądź. Szwy zakładane są przy podstawie i tam też pojawia się blizna.
Zastanawiam się, jak taki zabieg wpływa na czułość członka i nasze doznania. Teoretycznie (przy metodzie tight - czyli wycięciu większej ilości skóry) powinno być naprawdę dobrze. Po pierwsze wewnętrzna blaszka napletka jest w całości zachowana i naciągnięta na część członka poniżej główki, po drugie w trakcie stosunku główka jest cały czas odkryta. Jednie spada wrażliwość samej żołędzi - bo ta jest cały czas odkryta i traci wrażliwość.
Zabieg jest dwa razy droższy niż zwykłe obrzezanie. Na razie znalazłem jednego urologa, który to robi.
Ktoś, coś?

Fopi

Member
Ja czytałem kiedyś że u podstawy jest dużo nerwów i naczyń limfatycznych (dlatego lekarze “nie lubią” cięć high). Więc raczej nie zdecydowałbym się, poza tym taka długa skorka wewnętrzna ocierałaby się o wszystko ogolone włosy łonowe itd i doprowadzałaby mnie do szału. No i prawdopodobnie seks byłby bardzo krótki przez taką dużą stymulację.

AndyG

New member
Dobra uwaga. Dziękuję. Dlatego szukam kogoś, kto już coś takiego ma za sobą. Chcę to zrobić u wspomnianej dr Chomicz, ona o tym pisze całkiem sensownie. Ale wiadomo, są zawsze dwie strony medalu. Gdyby to była tak zajebista metoda - to wszyscy by to robili. Akurat u mnie im więcej bodźców - tym lepiej. Jestem długodystansowcem, wolałbym przejść na średnie dystanse, ale na pewno nie chciałbym zostać maratończykiem 🫣. Aby poczuć się - jak może być po czymś takim - można ściągnąć napletek i nadmiar skórki u podstawy penisa okleić plastrem medycznym. Daje dobre pojęcie, jest spoko - ale nie jest pewnie to samo …

H&T_boy

New member
Witam troszkę wtrącę się w temat , gdyż pewnie jako nieliczny zrobiłem zabieg obrzezania kosmetycznie . Jednakże lekarz ocenił że wędzidełko jest minimalnie napięte i wytnie przy okazji. Zdecydowałem się na prawie H&T i gorąco polecam, ale …. warunek …. chirurg musi być dobry jak nie bardzo dobry , bo cała istota jest w takim wycięciu skóry z zewnętrznego napletka i z zewnętrznego trzonu, aby NIE BYŁO ZA CIASNO . Bo odwrotu nie ma . Zabieg robiłem 6 lat temu i zapewne jak większość z nas którzy to zrobili - to zrobił bym to jeszcze raz tylko szkoda że tak późno w życiu 😄😄😄😄😄😄😄.
A do tego tematu wycinania skóry z trzonu przy wzgórku podchodził bym sceptycznie . Na zachodzie od dawno to jest i nie cieszy się specjalnym zainteresowaniem i tak robimy metodą tradycyjną nóż elektryczny - skalpel i nitki 🧵i nie ma nic lepszego jak higiena - bo tego brakuje też i tym Paniom co tak ciągle krzyczą o higienie i pouczają cały świat …..
A jak czytam niektóre wpisy Panów to ciarki mam na plecach .
przepraszam za tak długi wpis :) pozdrawiam czytelników i zainteresowanych wykonaniem zabiegu 😀

AndyG

New member
Fajna uwaga.
Też chcę to zrobić kosmetycznie. Wędzidełka już się dawno pozbyłem, a teraz przyszedł czas na tight, pytanie czy ma być high czy extremely high. High - to mimo wszystko blizna w połowie członka, ale pewnie łatwiej się goi (wg Chata GPT 4-6 tygodni), Extremely High to już 8-12 tygodni, ale blizna przy nasadzie. Ale nie chcę mieć tak długiej przerwy w bzykaniu.

H&T_boy - jak długo się goiłeś?​