• Cytatów używajcie tylko jeżeli jest to potrzebne! Jeżeli chcecie komuś odpisać używajcie @ z nazwą użytkownika.

Obrzezanie całkowite, Wrocław, dr Ratajczyk

VilppuPL

New member
Dzisiaj jestem już 73 dni po zabiegu, wszystko jest okej.
Blizna nadal widocza w jakiś sposób, ale z penisem wszystko okej. Już od dawna niczym go nie smaruję, ale może to błąd.
Doznania seksualne są w porządku, żołądź nie boli.
Zabieg oceniam zdecydowanie jako udany, mogę również polecić tego Doktora.
Cześć. A jak to finalnie wygląda, jesteś zadowolony z zabiegu i całego przedsięwzięcia?

lukas123a

New member
Cześć. A jak to finalnie wygląda, jesteś zadowolony z zabiegu i całego przedsięwzięcia?
Cześć, zdecydowanie tak. Wcześniej seks był bardzo ciężki, bo miałem częściową stulejkę.
Teraz jest już tak jak powinno, odczucia moim zdaniem są okej. Jest inaczej, ale nie powiedziałbym, że gorzej.

marakuja

New member
Oswiezam temat, jestem w 4 dobie po obrzezaniu, widze ze u kolegi nawet opuchlizny nie bylo. U mnie dwa krwiaki sie zrobily, po obu stronach po prawej mniejszy po lewej wiekszy, wyglada to asymetrycznie. Poza tym zdrowie ok, nie boli nic, juz w sumie nie krwawi, czasami jakas kropla jak zle przyblokuje w pionie. Widzialem ze kolega Origami wspominal ze u niwgo byla sliwka. Teraz jest ok?

lukas123a

New member
Też robiłeś u dr Ratajczyka? U mnie właśnie przebiegło to w miarę okej, bez opuchlizn, tylko krwawienia niewielkie. Te pierwsze dni się mega stresowałem, tak po 10 dniach już było okej.

Origami

New member
Oswiezam temat, jestem w 4 dobie po obrzezaniu, widze ze u kolegi nawet opuchlizny nie bylo. U mnie dwa krwiaki sie zrobily, po obu stronach po prawej mniejszy po lewej wiekszy, wyglada to asymetrycznie. Poza tym zdrowie ok, nie boli nic, juz w sumie nie krwawi, czasami jakas kropla jak zle przyblokuje w pionie. Widzialem ze kolega Origami wspominal ze u niwgo byla sliwka. Teraz jest ok?
Opuchlizna zeszła w pełni po ok 2-3 tygodniach, myślę że to długo było ale nadal książkowo. Najważniejsze, że finalnie było OK pod względem gojenia.

Zakładam też taką opcje, skoro w moim przypadku lekarz wykonał pewne ekstra kroki np: ściągnął skórę w taki sposób że do dzisiaj penis jest taki jakby "zgarbiony", plus szwy podwójnie podwiązał, mogła wystąpić aż taka opuchlizna.