• Cytatów używajcie tylko jeżeli jest to potrzebne! Jeżeli chcecie komuś odpisać używajcie @ z nazwą użytkownika.

Obrzezanie całkowite - 31.07.26 spostrzeżenia i pytania

ajnfach

New member
Widziałem podobny przypadek na forum i gościu musi iść na poprawkę, i tutaj może być podobnie bo nie wygląda to na zwykłą opuchliznę tylko na jakąś nową tkankę jak dla mnie
Między innymi tutaj https://meskiezdrowie.pl/threads/pelne-obrzezanie-chlonka.15572/

Ale podobnie niestety nie oznacza to samo. Chociaż tak jak pomyśleć na spokojnie to by pasowało.
Wedle mojej paranoi powinno się już wchłaniać, a conajmniej być stabilne a to nawet niewiadomo czy jak będę dzisiaj na noc zakładał opatrunek to czy znowu będą problemy z tkliwością czy nie.
Zobaczę jeszcze. 14 kontrol. Do tego napisałem dzisiaj do doktora. Może jakieś farmaceutyki np asceptik.
Byłbym w połowie drogi jakby to kurde zeszło ....

Aby tylko w najgorszym wypadku nie był krótszy i nie trzeba było z poprawkami czekać niewiadomo ile.

@Lubelski a wiesz, że pójdę sobie zrobię. NA noc akurat. Zobaczę chociaż jak to reaguje. A słuchaj, dlaczego żel sylikonowy na blizny dla @Test121212 proponowałeś na te jego opuchliznę ? Bo u mnie to podobnie wygląda.

FreeHuman

Member
Bo kolega @Lubelski poleca też żel silikonowy niemal wszystkim i na wszystko. @ajnfach daj sobie póki co spokój z tym żelem, żelu nie stosuje się na żadne obrzęki czy w miejsce gdzie są jeszcze szwy,skóra musi w tym miejscu być wygojona,tak samo polecanie żelu silikonowego na nawilżanie żołędzi jest dla mnie wręcz bez sensu, są inne bezpieczniejsze środku np:lubrykant na bazie wody,wazelina. Może kolega @Lubelski ma z tego jakieś profity bo niemal w co każdym poście o tym wspomina,a to nie kiedy może bardziej zaszkodzić niż pomóc.

Dolomit

New member
@ajnfach ja tam Ci życzę dobrze i aby się ładnie wygoiło - udzielam się wyłącznie w Twoim interesie...może po to abyś był świadomy i nie ufał lekarzowi bezgranicznie...bazuje na zdjęciach (które jak podkreśliłem mogą dać mylny obraz - Ty sam widzisz najlepiej..) ale też biorę pod uwagę dziwnie dużą niestety nieświadomość wielu "pacjentów" dotyczących prostych spraw anatomii i budowy własnego ciała... i Twoja odpowiedź to mnie nie przekonała - bo czy linia ciecia jest prosta czy krzywa to po linii szwów na zdjęciach widać że przed linią szycia i za nią jest napletek wew... ("przed" ten spuchnięty poprzedzony mocno zwężającym się napletkiem zew.; "za" jest już zaraz żołądź)? Sam oceń - jeśli się myle - zignoruj, jeśli mam racje - zapytaj wprost o to na kontroli. pozdrawiam

ajnfach

New member
No właśnie o to chodzi dolomit, że nie. Bo nawet jeśli tak to odczucia dotykowe także świadczą o tym, że to łączenie zew-wew.
Linia szwów właśnie idzie na około. Co do zwężenia to i tak i nie.... Widzisz. Grom wie. Pierwszy raz się obrzezałem.....
Biorąc pod uwagę wiedzę o swoim ciele to mam wycięte "zwężenie" Ale jest opuchlizna. I to bardzo zniekształca. Nawet u @Test121212 widać jak prącie zmienia się pod wpływem opuchlizny. Ale wracając do mnie. Zostawił mi doktor dość duży zapas skóry jak na obrzezanie całkowite. Taka uroda mojego wacława. No i ta skóra zakręca się, wchodzi pod siebie. Dziwacznie to wygląda. Złudne jest. Ale pod względem łączenia na prawdę jest ok. Lepiej zszyte niż się goi.

A i żeby nie było. @Dolomit i Tobie i każdemu, kto mi coś podpowie jestem wdzięczny. A to, że wolę opinię osoby, która mówi "jest ok" niż opinię osoby, która mówi "nie jest ok" to aspekt ludzki. Wolę wierzyć, że będzie dobrze. Ale nie myśl sobie, że nie czytam o tym co sugerujesz.

ajnfach

New member
Aktualizacja. Doba 11, a niedługo po po godz 13 już będzie 12 leciała.
Co do poleconych pieluchomajtek jako substytutu opatrunku to może to i się u kogoś sprawdzi, u mnie ni hu hu.
Brałem s/m i wychodzi na to, że musiałbym wziąść s albo xs. Strasznie to luźne. Gatki normalne z długą nogawką mam m i nie mogę się zmieścić, gatki standardowe m i jest ok, dziś jeszcze potestuję sobie slipy. A wracając do tych pieluhomajtek to i ten stan jest bardzo wysoko więc nic nie będzie mi trzymać wacława do góry. JAkieś takie to lipne, ten wkład jakby nitki puszczał. Może to zda się do hartowania w domowym zaciszu ale jako substytutu opatrunku szczególnie przed wypadnięciem szwów to ja się obawiam tego używać.

Co do nocnych erekcji. Nie wiem czy to się powtórzy ale wczoraj na 5 godzin przed snem nie piłem żadnej kofeiny, zero energetyków, zero kawy, zero nawet pepsi czy czegokolwiek co ma w składzie kofeinę (leki także) i erekcja była. Conajmniej jedna. Zero rwania, zero jakiegoś pieczenia. No może nie takie zero bo mnie to wybudziło ale w porównaniu do wcześniejszych choćby tych najbardziej delikatnych nocnych stójek to ta wczorajsza była top top delikatności. Wystarczy powiedzieć, że szklanka gorzały i szło by ru.....chami swymi sprawić radość płci przeciwnej. Więc tutaj jestem bardzo miło zaskoczony.

Co do leków przyjmowanych doszedł cyclo 3 forte na kochaną opuchliznę. Już pan doktor mnie nie uspokaja, stwierdzeniami, że to zejdzie. Zaczyna działać więc ja zaczynam się coraz bardziej martwić. Mechanizm połączony. Z tego co doczytałem to jakikolwiek napletek jest bardzo rozciągliwy, napompowało mi tam płynu i mam co mam. Linia szwów jest szczelna. Na niej naczynia krwionośne są zasklepione, limfa też nie ma "tranzytu" i się stało. Najgorzej, że się nie chce odstać.

Co do hartowania to wietrzenie. Fujara na gazik i na brzucho albo na mosznę. Z majtasami nie kombinuję. Ostatnie 5 minut wystarczy. Nie ma co podrażniać opuchniętych tkanek.