• Cytatów używajcie tylko jeżeli jest to potrzebne! Jeżeli chcecie komuś odpisać używajcie @ z nazwą użytkownika.

Moja aktualna sytuacja i to co będzie po zabiegu.

pierniq

Active member
Człowieku przeczytaj wszystkie swoje komentarze i przypomnij sobie (bo widocznie nie pamiętasz) w jaki oceniający sposób „doradzasz”innym.
Można wyrażać swoje zdanie, nikt Cię nie cenzuruje jak to określiłeś… ale co innego wyrażać swoje zdanie a kazać komuś „przestań się masturbować”, „znajdź żonę i z nią zadowalaj się w akcie miłosnym”, albo nawet tutaj „Skup się lepiej na rzeczach bardziej wartościowych i dobrym życiu.” itp…. To wg Ciebie są rady? Bo wg mnie to oceniające komentarze, które bywają też rozkazujące. Chcesz dostosować innych życie do swoich wartości i poglądów. Więc tak, będę reagował.
A jak możesz zauważyć wyżej w poście, inni podzielają moje zdanie i również w podobny sposób odbierają Twoją osobę.
Ale z jednym masz rację, nie zamierzam zaśmiecać czyjegoś wątku więc kończę tutaj rozmowę.
A no i ten „szacunek”… proszę abyś miał szacunek do poglądów innych i do tego jak oni postrzegają rzeczywistość bo sam wprowadzasz „dyktaturę” każąc dopasować im się do Twojej wizji…
Pozdrawiam

arek a

Member
Niezbyt uważnie przeczytałeś moją odpowiedź, nie będę Ci więcej tłumaczył moich intencji. Ja Ciebie nie przekonałem, Ty mnie nie przekonałeś, więc z szacunku do siebie, a przynajmniej z mojej strony, pozostańmy na swoim.

GallAnonimPL

Active member
Taka ciekawostka. Zastanawia mnie czy moja urolog źle mi nie doradziła pod jednym względem. Narzekałem ostatnio że mnie boli okolice wędzidełka i opuchlizna bla bla...

I od początku zabiegu i nawet miesiąc dwa kazała robić zimne okłady w sensie dbać o chłód w tych okolicach.

Z ciekawości zrobiłem ciepły okład to opuchlizna chwilowo odpłynęła i benis przestał być bolesny na dotyk w okolicach wędzidełka

Wychodzi na to że na opuchliznę jest lepsze ciepło niż zimno.

Może przez te zimno mi nie schodziło...

pierniq

Active member
Zimne na opuchliznę, ciepłe na odprowadzenie obrzęku, limfy i poprawia krążenie.
Może to nie było opuchnięcie albo było spowodowane czymś innym?

GallAnonimPL

Active member
@pierniq
To jest opuchlizna, bo to taki bezbolesny glutek, który wraca do napletka wewnętrznego. Jak krew xd
Ciepło chwilowo sprawiło, że poleciało do połowy penisa w strone jąder.

Opuchlizna/obrzęk to nie to samo xD?

Tak samo ucisk w pierwszym miesiącu sprawiał, że to coś znikało chwilowo, no ale w końcu lekarz nie kazała ściskać.

Zobacze może te ciepłe okłady pomogą.

LATO WIN, ye*ac zime.

Jak ta opuchlizna zejdzie to się tak na pier*ole i torta kupie xD
Pierwsze urodziny bez stuleji xD

Ostatnia edycja:

GallAnonimPL

Active member
Dziwna ta opuchlizna. Z napletka wewnętrznego w ~60% przemieściła się na trzon. W sensie ta gąbczastość jej, ale nadal jest.
Napletek wewnętrzny stał się lekko wiotki, a trzon lekko twardy. W sensie skóra na trzonie nadal wiotka, ale czuć jakby pod spodem był coś grubszego na całej długości.

Przez tą opuchlizne teraz mam połowiczną erekcje.
Od jąder do połowy penisa jest erekcja a od połowy do żołędzi słabsza i się zgina penis. Bez bólu.

To chyba dobrze ze się przemiescila, bo to znaczy ze nie zostanie na stałe? Potem dalej się przemieści i mi jądra opuchną xDD?

GallAnonimPL

Active member
Byłem na sor xD Zaniepokoiło mnie to że penis zrobił się twardy. Urolog powiedział że jest "lekki obrzęk". Że rana zagojona i on nie widzi problemu xD

Czyli co? Limfie napletek się znudził to teraz siedzi w trzonie. Masakraaaa

Ale jak byłem na sorze, trochę pochodziłem to chwilowo zeszło.

pierniq

Active member
Mówiłem Ci, że to raczej nie opuchlizna skoro reaguje lepiej na ciepło. Ale Ty dalej obstawiałeś przy swoim. Może trzeba się więcej ruszać, jak to wygląda z ruchem u Ciebie? Bo jeśli jakaś limfa się zastała to leżenie nie pomoże, okłady raczej też nie do końca.
Może też schodzi niżej (grawitacja)

GallAnonimPL

Active member
@pierniq xDDD noooooo siedzę albo spie 24/7 xDDD Wyjdę raz na tydzien do sklepu na 30 minut.
Do pracy jakiejs mialem isc, ale jakos ta dziwnie jak ta opuchlizna jest.
Niby jak wczoraj szedłem na sor to mi nie przeszkadzała w poruszaniu sie.

Ostatnia edycja:

pierniq

Active member
Zadbaj o więcej ruchu przede wszystkim. Warto a może pomoże. I wszystkiego dobrego z okazji urodzin (nie wiem kiedy masz ale pisałeś że gdzieś na dniach)

HappyNewYear

New member
@pierniq xDDD noooooo siedzę albo spie 24/7 xDDD Wyjdę raz na tydzien do sklepu na 30 minut.
Do pracy jakiejs mialem isc, ale jakos ta dziwnie jak ta opuchlizna jest.
Niby jak wczoraj szedłem na sor to mi nie przeszkadzała w poruszaniu sie.
Ja bym jednak wprowadził jakieś krótkie spacery w rutynę dzienną (dla zdrowia i przewietrzenia głowy) i taka pogoda jak teraz to bajka, bywało gorzej, słaba wymówka

pierniq

Active member
Dla mnie ruch i sport to norma. Nie rozumiem jak można leżeć czy siedzieć cały dzień i nic nie robić 😅 ale nie chce tu nikogo umoralniać.
Ale masz całkowitą rację, wiele chorób czy przypadłości bierze się z braku ruchu. Nawet głupie przeziębienie można „łapać” co chwilę.

góral

Active member
Dla mnie ruch i sport to norma. Nie rozumiem jak można leżeć czy siedzieć cały dzień i nic nie robić 😅 ale nie chce tu nikogo umoralniać.
Ale masz całkowitą rację, wiele chorób czy przypadłości bierze się z braku ruchu. Nawet głupie przeziębienie można „łapać” co chwilę.
Dokładnie tak jak piszesz też nie wyobrażam sobie siebie bez jakiegoś sportu wiadomo sport to zdrowie