• Cytatów używajcie tylko jeżeli jest to potrzebne! Jeżeli chcecie komuś odpisać używajcie @ z nazwą użytkownika.

Moja aktualna sytuacja i to co będzie po zabiegu.

GallAnonimPL

Active member
07.11.25 36 dzien po obrzezaniu

Bez zdjec, bo mi sie nie chce dzis.. Nie czuje takiej presji już na tym etapie gojenia.

Obrzęk nadal jest, ale na górze skóra stała się lekko ruchoma. W stanie spoczynku tak na oko na żołądź nachodzi z 1-2 mm skóry. Nie wiem czy to szew rozpuscil się kolejny czy opuchlizna i dlatego nachodzi.

GallAnonimPL

Active member
08.11.25 37 dzien po obrzezaniu
Bla bla
Obrzęk jest, szwy niektóre są.

Rozkmine mam.
Wydaje mi się, że na jądrach w stanie spoczynku po obrzezaniu skóra mi bardziej zwisa.
o_O Czemu? No tak loose, ale przeciez skóry mi więcej nie urosło. Chyba, że wcześniej na jądra swoje nie patrzyłem.
Chociaż wyczytałem, że z czasem ta skóra się unormuje na jądrach, dopasuje.

Ostatnia edycja:

GallAnonimPL

Active member
Troche powalilem z oznaczeniami xD
10.11.25 Dzisiaj dopiero 38 dzien po zabiegu.

Jest coraz lepiej jak dla mnie.
Obrzęk nadal. Szwy powoli znikają te wewnętrzne, bo pojawił się odstęp opuchlizny od zoledzi.
Widać na górze skóra trzyma wiec chyba tam są szwy, na dole juz nie.
Skóra jakościowo wygląda lepiej.

Zrobilem zdjecia, ale nie pomyslalem i zrobilem to po popsikaniu preparatem na opuchlizne xD i wygląda na nich jak wygląda.
#pianka #pianka
#pianka #pianka

GallAnonimPL

Active member
12.11.25 40 dzien po zabiegu
Ale ten czas szybko zlecial.
Opuchlizna nadal jest. Nic nie boli, nic nie szczypie, nic nie ciągnie, nie ma dziury ani widocznych nitek, ani strupów, ani czarnych punktów.

Gdzieś wyczytałem, że można robić delikatne masaże od żołędzi w strone dołu i niby to pomaga w odprowadzaniu limfy i usunieciu opuchlizny? Rano i wieczorem po kilka minut.
Co sądzicie?

Dzisiaj sobie lekko pomasowalem okrężnymi ruchami w dół. Lekko.

Wizyta kontrolna 28.11.25. Ciekawe czy zejdzie do tego czasu.

Diky na opuchlizne juz nie biorę, skonczylo się. Mialem brać 10 dni, bralem 11 dni, bo mi szkoda bylo wywalac resztki xd
Aescin na opuchlizne mam brać 14 dni, dzisiaj biore juz 12 dzień.

Do tego dalej biorę:
witamine D,C
loggic60[probiotyk]
ialuril [suplement diety]

Kutas sprawny tylko ta glupia opuchlizna wrrrr.

Ostatnio edytowane przez moderatora:

GallAnonimPL

Active member
14.11.25 42 dzien po obrzezaniu high&loose

Kurde kiedy ta opuchlizna zejdzie o ile zejdzie ;___;
Niech w ogóle zejdzie :(
Nie mogę tą maścią na blizny smarowac, przez co nawet jeśli zejdzie to moze być kijowy efekt końcowy.

arek a

New member
Sorry, ale wygląda z boku trochę, jak penis z ustami, albo wysuniętym językiem, nie wiem, czy Ci to zejdzie, ale bądź dobrej myśli, bo ja urologiem ani chirurgiem nie jestem.

Ostatnio edytowane przez moderatora:

GallAnonimPL

Active member
14.11.25 42 dzien po zabiegu [UWAGA TROCHE ZDJĘCIA NIEPRZYJEMNE]
[Kolor zoledzi jest normalny, tylko przez swiatlo wyglada bordowo]

Mamy problem xD Chyba.
Opuchlizna opuchlizną...

Ale na górze penisa spróbowałem lekko odslunąć napletek wewnętrzny, no bo skoro już szwów nie ma, a dawno powinno być zagojone...
Ujrzałem mase substancji i ranke.
Nie wiem czy ta ranka się zagoi, czy będzie potrzebna 1 szwa i co to za maź.
Psiknąłem w to octeniseptem to leciutko szczypie.

Ta wydzielina trochę przypomina tą wydzieline co mialem wtedy na wędzidelku [ale na wędzidelku juz sie ona nie wydziela].

tudududu milionerzy
Owa substancja to? :
a) zaschnięty linomag, bo nie odsłaniałem od zabiegu napleta na górze
b) mastka, bo niby się wydziela przy high i od zabiegu nie odsłaniałem napleta na górze
c) Zaschnięta wydzielina, taka sama co wydzielała sie na wędzidełku
d) ropa i zakaźenie

E-wizyta dopiero 30.11 nie wiem czy wysłać maila wczesniej

Trochę potarłem to, ale nie chcialem nic robic i sporo tego jeszcze zostało.
Jak myślicie, zmienic opatrunek jeszcze raz i spróbować to usunąc gazikiem i octeniseptem?

Ostatnia edycja:

dieselpower

Moderator
Członek Załogi
Twoje słuchanie sie wytycznych.... po co myć kutasa przez miesiac od zabiegu? przecież nic sie nie moze stac. Po tym czasie jaki jestes od zabiegu dawno powinieneś miec zagojone a wyglada jakbyś byl 2 tygodnie po. Gratulacje.

GallAnonimPL

Active member
@dieselpower
Sam co chwile tu każdy gadał
"Wybierz sprawdzonego lekarza"
"Stosuj się do zaleceń a będzie wszystko dobrze" - Zalecenia: "Zakaz mycia wodą, tylko octenisept".

To stosowalem się do zaleceń xD
Jesteś lekarzem? Nie
Poza tym większość tutaj ma tight a nie loose.

Umyłem to gówno i teraz wygląda tak

Gratulacje, że jesteś wredny i się uwziąłeś na mnie.

multad

Member
A to nie jest normalne?🤨
Ja nadal to mam. Oczywiście nie jak u ciebie aż tyle, tylko minimalnie miejscami jak odciągnę skórę stamtąd to znajduję po czym to zmywam ale potem znowu się pojawia

dieselpower

Moderator
Członek Załogi
Nie uwzialem sie na tobie. Tylko nie przyjmujesz do siebie żadnych porad od forumowiczów. Ludzi którzy przez zabieg przeszli, i którzy na sobie przekonali sie co i jak. Gdy ktoś Ci radził byś normalnie umył to pisałes, że w dupie bo pani doktor zabroniła. Z jednej strony pytasz czemu tak a nie inaczej a z drugiej nie słuchasz podpowiedzi bo wytyczne.

GallAnonimPL

Active member
@dieselpower
No ale pomyśl na logike. Komu mam ufać? Lekarzowi po studiach, który ma mase poleceń czy ludziom z neta?
Zaleceń nielekarzy nie mogę zaakceptować, jedynie ewentualne spostrzeżenia.

Jedyne co ludzie pisali to
"niedlugo sie wygoi" - to nie porada
"wszystko będzie dobrze" - to nie porada
"chodz bez bandażu" - lekarz kazala z bandazem bo bez bandazu rozerwe szwy, bandaz mam sciagnac jak zniknie opuchlizna i szwy, szwow juz nie ma chyba ale jest opuchlizna
"smaruj heparyną" - przyjmowanie czegos bez wiedzy lekarza? I tak już duzo leków biorę : pramolan, pregabalina, witamina D,C, z grupy B,concor, euthyrox, aescin, laluril, logic60
"sciskaj mocno, penis do góry" - "zalecenie: nosić jak chce" Jestem troche gruby to przyklejenie penisa do brzucha nie jest mozliwe, chyba ze bylby w stanie erekcji. Z poczatku rzeczywiscie kazala mocniej sciskac ale od ostatniej wizyty kazala juz luźniej.
"myj mydłem i wodą" - "zalecenie myj tylko octeniseptem" Nie wiem czemu takie zalecenie, ale takie dala.

Sami ją polecaliście xD
Tyle razy to było powtarzane, że pamiętam trzech.
Chomicz, Drabina i Tondel.

Ostatnia edycja:

Takitamx

New member
A propos drabiny - to doktor zalecal od samego początku mycie szarym mydłem, zero octaniseptu,linomagu innych wynalazków( też nie mam low, tylko sporo wewnętrznego zostało). W celu rozmiękczenia szwów kąpiel już po 2 tyg. Widać jak zalecenia potrafią być różne..

Takitamx

New member
A tu na forum ludzie dzielą się swoimi doświadczeniami i zaleceniami które od swoich lekarzy usłyszeli.Chca pomoc. Zdrowy rozsądek też ważny..

GallAnonimPL

Active member
@Takitamx
A mi odradzała szare mydło, bo niby to gówno i lepiej zwykłym myć.

Chociaż ja też słyszałem, że szare mydło jest dobre na różne rzeczy.

Ja jedyne co to kiedyś miałem wrośnięty paznokiec. Jeden z ropą a drugi bez
Klinowe wycięcie paznokcia u chirurga.
.
Najpierw miałem jeden robiony to dostałem antybiotyk, octenisept i mialem 2 razy dziennie zmieniać opatrunek i zakaż moczenia palca w wodzie.
Octenisept, gazik, zwykły bandaż.

Potem miesiąc później drugi robiony to obyło się bez antybiotyku
To samo. Octenisept, gazik, zwykly bandaz. I też zakaz moczenia w wodzie/mydle do czasu sciagniecia szwow.

I oba palce wygoiły się w 14 dni.
Szwy lekarz ściągał.

Ostatnia edycja:

Lucca

New member
@dieselpower
Sam co chwile tu każdy gadał
"Wybierz sprawdzonego lekarza"
"Stosuj się do zaleceń a będzie wszystko dobrze" - Zalecenia: "Zakaz mycia wodą, tylko octenisept".

To stosowalem się do zaleceń xD
Jesteś lekarzem? Nie
Poza tym większość tutaj ma tight a nie loose.

Umyłem to gówno i teraz wygląda tak

Gratulacje, że jesteś wredny i się uwziąłeś na mnie.

Po tym zdjęciu nie wygląda to na zbyt dobrze umytego. Nie odsuwałeś tej skóry przez 40 dni? Nie miałeś wzwodu w tym czasie? Idk piszesz o zaleceniach, zdrowym rozsądku i różnych opiniach na forum. Jeśli smarowałeś „grubo” tymi wszystkimi maściami tyle dni, oczywistym jest, że nadmiar będzie się gromadził, wraz z nim bakterie i inne takie.

Zadbaj dokładnie o higienę, może już wystarczy tych specyfików i środków antyseptycznych. A jeśli lekarz po miesiącu od zabiegu dalej odradza Ci mycia, może warto poszukać innego specjalisty.

GallAnonimPL

Active member
@Lucca Miałem wzwód, ale tylko w bandażu.
Nie wiem czy nie chciałem czy psychika mnie powstrzymywała, ale nigdy nie miałem erekcji w momencie zmieniania opatrunku.
Więc w sumie nadal nie wiem jak wygląda w trakcie erekcji.
Mam zdjęcia zrobić na 30.11 penisa w stanie erekcji, ale raczej dobrze nie wygląda jak ciągle jest opuchlizna.

Tak do wypadniecia szwow i ustąpienia obrzęku tylko linomag i octenisept i zakaz mycia się w zbiornikach wodnych i ogólnie używania wody.

Po wypadnieciu szwów i ustąpieniu obrzęku: "Higiena prącia wyłącznie bieżącą wodą bez mydła/żeli/detergentów, po umyciu nałożyc bezzapachowy, hipoalergiczny krem nawilżający na całe prącie (optymalnie zakupiony w aptece w dziale dermokosmetyków, może być taki sam jak do twarzy"

Mam zmienić lekarza, który został mi tutaj polecony i jest jednym z lepszych wg forum?

Ostatnia edycja:

dieselpower

Moderator
Członek Załogi
Powiem Ci tak. Ja mialem zabieg dawno temu. Lekarz jakis tam Turek albo inny arab :ROFLMAO:
myślę ze obrzezal wiecej pindoli w miesiac niz polowa w polsce przez całe życie ;) zalecenia: dwa dni nie ruszać opatrunku, po dwóch dniach zdjac i myć nornalnie. Dla szybszego gojenia lub gdyby cos sie działo na lini szwów, moczyć z 2-3 razy dziennie w ciepłej wodzie z soda oczyszczoną. Żadnych maści octeniseptow i innych rzeczy. Opatrunek zakładać przez pierwsze dni, później jak nie trzeba to nie zakladac, by oddychalo. I tyle. A w Polsce jak zwykle 3 antybiotyki 6 maści i 10 spray ów, zostaw po zabiegu w aptece drugie tyle co za zabieg.

Takitamx

New member
Na chłopski rozum to już dawno powinno być zagojone. Ja bym zrobił długa porządną kąpiel w wannie, niech te wszystkie maści/specyfiki odmokna, nstosowales tego naprawdę dużo.