Siema, 22.09.2022 miałem przeprowadzane obrzezanie u dr. Tondela w Poznaniu. Jest to mój trzeci zabieg, miałem w przeszłości dwie plastyki i problem zaczął wracać więc zdecydowałem się na obrzezanie. Sam zabieg przebiegł bez zarzuty. Kilka ukłuć znieczulających i do roboty. Jedynie zastrzyk w żołądź był bolesny ale do zniesienia. Sam zabieg trwał ok. 50 min. Po zabiegu krótka instrukcja jak robić opatrunki i do kasy. Co mnie mocno zdziwiło, kompletny brak jakiegokolwiek bólu jak na razie. Jedynie zaraz po zabiegu wziąłem pyralginę zapobiegawczo bo miałem do przejechania 370km do domu i nie chciałem żeby mnie coś ewentualnie rozpraszało w trasie. Pamiętam swoje dwie poprzednie plastyki to przez tydzień nie byłem w stanie chodzić.
Tak to wyglądało przed (po dwóch plastykach):
A tak wygląda po 3 dniach od zabiegu:
Jedyne co mi w tym momencie przeszkadza to opuchlizna po znieczulaniu, która wczoraj zaczęła trochę boleć. No i zastanawiam się nad tą opuchlizną w okolicach wędzidełka, czy tak to powinno wyglądać. Poza tym jest OK. Nocne wzwody raczej do zniesienia, obudziłem się z dwa/trzy razy dzisiaj ale bez jakiś większych przebojów, zrobiłem zimy okład i do spania.
Tak to wyglądało przed (po dwóch plastykach):
A tak wygląda po 3 dniach od zabiegu:
Jedyne co mi w tym momencie przeszkadza to opuchlizna po znieczulaniu, która wczoraj zaczęła trochę boleć. No i zastanawiam się nad tą opuchlizną w okolicach wędzidełka, czy tak to powinno wyglądać. Poza tym jest OK. Nocne wzwody raczej do zniesienia, obudziłem się z dwa/trzy razy dzisiaj ale bez jakiś większych przebojów, zrobiłem zimy okład i do spania.