sucifakepo
New member
Pierwsze słyszę - możesz rozwinąć?Daruj sobie Perdzynskiego. Wiem, ze niektóre operacje psul i wtedy inny chirurg musiał poprawiać.
Będę miał w tym roku zabieg u Perdzyńskiego (jeszcze brak konkretnego terminu). Muszę Cię zmartwić, ale z tego co mi mówił wynika, że niestety na min. 15 tysięcy trzeba być przygotowanym (w moim przypadku ok. 17). Płatność w ratach nie jest możliwa. Ceny w okolicach 10 tys. raczej są nieaktualne.Miałbym kilka pytań (chyba tylko do tych osób co u Niego byli), czy on cenę dobiera indywidualnie? Widziałem, że za zabieg bierze on 15k - 20k, ja poprostu nie mam tyle kasy na ten zabieg, ehh... Czy jest możliwość w ogóle płacenia na raty za takie zabiegi? Pisałem do Niego maila, odpisał mi, bym mu wysłał na początku Października zdjęcia i wtedy też bym przyszedł na konsultację w celu omówienia zabiegu i ceny, ale ja się serio boję, że on mi krzyknie 15k, a ja będę bez wyjścia i będę musiał zrezygnować z powodu braku funduszy.
Niestety na pewno trochę naliczy. Cena zależy m.in. od czasu wynajęcia sali operacyjnej, więc im trudniejszy zabieg, tym więcej wyjdzie.Spytać, spytam, ale mam nadzieje, że nie naliczy mi za korektę tego o ile będzie potrzeba, a raczej będzie kolejnych tysięcy złotych ;x
Być może trzeba będzie (albo lepiej będzie) te dwie rzeczy zrobić osobno. W moim przypadku osobny zabieg (plastyka napletka i wędzidełka) kosztowałby ponad 3 tysiące, dlatego zdecydowałem się na Kraków (Fortuna, Ars Medica). Zapłaciłem 900 zł. Po 2 miesiącach blizny nadal są, ale technicznie jest OK.
Tak, dostajesz skierowanie na serię badań (laboratoryjne i RTG). Ale to już jak masz umówiony termin operacji, bo badania są ważne przez miesiąc.A wiecie chlopaki czy na konsultacji dostaje się jeszcze jakieś skierowania na badania, ktore trzeba wykonać przed operacją? Czy raczej nic nie trzeba wykonywać?
Możesz spytać Perdzyńskiego, czy wykonałby zabieg na NFZ (chyba nie można, ale nie pamiętam, czy pytałem). Daj znać, jak się czegoś dowiesz.
Głowa do góry i trzymaj się, prędzej czy później jakoś rozwiążesz ten problem. W razie gdyby kasa była problemem, to poczytaj o Dadeju tu na forum - też ma bardzo dobre opinie.
Ostatnia edycja: