• Cytatów używajcie tylko jeżeli jest to potrzebne! Jeżeli chcecie komuś odpisać używajcie @ z nazwą użytkownika.

Czy przedwczesny wytrysk może być spowodowany przez wędzidełko?

ziegel092

New member
Siema, przychodzę z problemem, a mianowicie mam za długi napletek i nadwrażliwość żołędzi, mogę ściągnąć normalnie napletek w wzwodzie (z lekkim nawilżeniem)
Podczas maksymalnej erekcji wędzidełko jest mocno naciągnięte, ale nie odczuwam bólu. Seks nie trwa jakoś długo, nawet jeśli nie jestem bardzo podniecony.
Czy przyczyną tutaj może być wędzidełko, czy może bardziej nadwrażliwość?

Lubelski

Active member
Nie...przez to że, bardziej się napinasz niż na luzie...w jakim czasie masz pierwszy strzał a...po jakim czasie drugi?

Arek a

Active member
Mocno naciągnięte wędzidełko oraz delikatna żołądź nawzajem się nakręcają i mogą szybko kończyć sprawę. Wędzidełko jest mocno unerwione, więc jak ciągnie przy wzwodzie, wysyła do głowy ekspresowy sygnał do finiszu. Z kolei napletek zasłaniający żołądź sprawia, że skóra źołędzi jest bardzo wrażliwa na dotyk, bo nie ma codziennego kontaktu z bielizną. Najlepiej iść z tym do urologa, bo szybki zabieg podcięcia wędzidełka często od razu załatwia problem i wydłuża czas. Możesz też powoli przyzwyczajać żołądź do dotyku w ciągu dnia.

Mateusz98X

Active member
Może to być problem zarówno wędzidełka, jak i wrażliwości żołędzi, jednak trudno to będzie ocenić. Jeśli we wzwodzie nie odczuwasz bólu, nic nie ciągnie, nie ma mikropęknięć, nie pojawia się krew itd. to raczej nie masz zbyt krótkiego wędzidełka. Co do wrażliwości żołędzi to z wiekiem się ona zmniejsza, jeśli jesteś jeszcze młody, to z czasem może się to jeszcze zmienić.

Jeszcze jedna sprawa, bo czasem niektórzy myślą, że jak nie uprawiają seksu przez 30 minut, godzinę, całą noc, to coś z nimi jest nie tak. O przedwczesnym wytrysku można mówić, gdy penetracja trwa około minuty. Średnio stosunek trwa 3 do 5 minut, a taki pożądany czas określany jest różnie, ale słyszałem wersję 7-13 minut. Tylko należy pamiętać, że to są tylko liczby, statystyki, a problemu nie mierzymy wyłącznie stoperem. Też ważne jest to, czy jesteś/jesteście zadowoleni z tego czasu, w końcu każdy ma inne preferencje. W praktyce raczej bardziej liczą się to czy masz możliwość kontroli momentu wytrysku, czy jesteście zadowoleni z seksu oraz, czy powoduje to frustrację lub problemy w relacji.

Ogólnie też orgazm jest w głowie. Można go osiągnąć nie tylko poprzez stymulacje penisa, szybki wytrysk nie zawsze wynika z budowy penisa. Też słyszałem, że przedwczesnego wytrysku raczej nie powinno się leczyć zabiegami, bo problem może leżeć gdzie indziej. Jeśli jest sytuacja, że mężczyzna na sam widok nagiej kobiety ma bardzo silną erekcję, a w momencie, gdy ona go np. pocałuje, on ma orgazm (co czasem się zdarza u niektórych), to wiadomo, że w takiej sytuacji zabieg nic nie da, bo problem leży gdzie indziej.

Nie wiem, czy ten mój wywód ma sens, ale chciałem powiedzieć, że nie zawsze istnieje jedna prosta przyczyna i jedno proste rozwiązanie. Do każdej sprawy trzeba podchodzić indywidualnie, najlepiej pewnie udać się do urologa/androloga, który oceni twoją sytuację.