paniker napisał:
Trampek napisał:
paniker napisał:
Witam wszystkich.
Chciałbym się dowiedzieć czy mam stulejkę. Czytam na ten temat już od jakiegoś czasu bo stwierdziłem ze dość ciężko przychodzi mi sunięcie napletka, podczas wzwodu. Mam tez wrażenie że mam zbyt krótkie więzadełko ponieważ w stanie spoczynku przy obciągnięciu więzadelko ciągnie żołądź w dół. Zamieszczę 2 fotki. Chciałbym pozostać anonimowy, liczę na pomoc i z góry dziękuję.
http://img34.imageshack.us/gal.php?g=pict2709.jpg
moim skromnym zdaniem
wedzidelko jest troszk krotkie
no i "pasek" skóry skutecznie lekko uciska penisa
zalecam kontrolna wizyte u rologa i pokazanie mu swego narzadu ....
Z uwago na krotkie wedzidelko "rozcwiczyc sie tego raczej nie da
Pytanie czy sciagajac napletek mozesz go bez zbytniego wysilku z powrotem nalozyc
jesli tak nie jest - czeka cie raczej pewna plastyka Twego "narzadu "
pozdr
Podczas spoczynku nie ma żadnych problemów, we wzwodzie też, chociaż więzadełko "ciągnie", co sprawia lekki ból.
Byłem dziś u lekarza rodzinnego. Dowiedziałem się że przy bilansie w wieku 2 lat miałem lekką stulejkę, i jako leczenie było napisane "rozćwiczenie".
Mam skierowanie do urologa, niestety czeka się około 2 miesięcy, a ja chciałbym mieć jeszcze na wakacjach sprawny sprzęt.
Jeśli okres oczekiwania będzie za długi to lekarz powiedział że zmieni mi skierowanie na chirurga od razu, żeby ominąć długie oczekiwanie.
Wydaje mi się ze stulejka jest minimalna, ale jest co do więzadełka to chciałbym się dowiedzieć czegoś na temat wydłużania więzadełka, a w ogóle jest ono niezbędne?? Co jeśli by go nie było??
Polecacie zabieg wydłużania?
witam odpowiem wg własnego skromnego doswiadczenia gdy rozpoczynalem zycie seksualn w zwodzie nie moglem woogule sciagnac napletka nawet do polowy - po kilku latach (nie ingerowania w nic i ni interesowania sie tym problemem) doszedlem do 2/3 w czasie wzwodu
po cwiczeniach (ostatnie dwa miesiace jestem juz w stanie sciagnac napletek wstanie wzwodu) -pozostal mi tylko lekki uscik za zoladzia ktory mysle z czasem zaniknie *rozwazam zastosowanie masci potrwa to z jakis czas mysle .....jestem przygotowany nawet na 2 lata - nie przeszkadza mi obecnei ten stan
co do twego problemu to decydujacy jest tu czas
dopasowanie i problemy z troszke za krotkim wezidełkiem oraz po slabej stulejce moga wymagac sporego czasu aby bez pomocy chirurgicznej
problem szybko ustapil
dodatkow wezidelko przy silnym podnieceniu moze ulec
naderwaniu
i teraz tak
lekarz powie Ci rozwiaz problem
forum powie Ci podobnie nikt Cie nie bedzie odwodzil a wrecz namawial na zabieg i to jak najszybciej gdyz zawsze istniej pewne ryzyko naderwania wezidelka a ta przypadlosc to 1-2 mce (abstynencji od seksu)
jesli natoamist bediesz uzywal prezerwatyw i dasz sobie sporo czasu mozesz zglebic swoj problem napisac do kilku urologow na roznych forach lub ich odwiedzic i wyrobic sobie rzetelna opinie nt Twojej przypadłosci
Decyzje powino sie podjac po rozwazeniu wszystkich za i przeciw oraz po zgłebieniu tematu
Podam przyklad z innej strony
chodzac do roznych dentystystow przy duzym uszkodzeniu zeba czesc zapoponuje ekstarkcje czesc zaproponuje ze moze leczyc ale i tak po np 5 godzinach bedzi extrakcja :?
Trzeba wtedy okreslic i zglebic temat jakie procentowe sa szanse zeby zachowac ten stan i nie dopuscic do extrakcji
ja mialem podobny problem po odwiedzinach i konsulatcjach zdecydowalem sie na utrzymanie resztki takiego zeba przy zalozeniu ze bedzie on b maly ale bedzie
i mam zeba swojego a nie implanta mimo ze pelni on juz tych funkcji jakie pelnił....