Ja byłem na ostatnim zabiegu u Fortuny. Też go mogę polecić. Co do samego zabiegu to jeśli będziesz miał możliwość to wybierz taki, żeby Ci się najbardziej podobał. Pamiętaj, że po low&tight jest chyba najgorzej - choć nie wiem, czy to dobre słowo. Porównuję ze stanem z napletkiem, po high&loose i teraz po low&tight. Penis najładniej wygląda, ale trzeba się najbardziej napracować na orgazm. Nie wiem, co będzie, jak będę miał 50-60 lat. Może tak samo, może gorzej, w zasadzie bardzo mnie to nie martwi, ale zaznaczam kwestię. Wraz z wiekiem spada czułość (podobno). Czasami brakuje mi tych subtelnych i delikatnych ruchów w pochwie i tej mocnej przy nic przyjemności. Choć jak teraz mam orgazm to jest odlot, wtedy był dużo słabszy. Czasem brakuje mi też tego uczucia, kiedy żona zsuwała mi napletek. To było przyjemne, ale ból podczas stosunku już nie
Nie ma stylu idealnego. Gdybym teraz znowu stał przed wyborem to zdecydowałbym się high&tight - ten wydaje mi się najbliższy ideału. Niestety za pierwszym razem doktorowi nie wyszło, a za drugim z racji, że pozostawiony wewnętrzy napletek był bardzo tkliwy przy bliźnie zdecydowałem, że chcę mieć definitywny spokój i wybrałem low&tight.
Podsumowując, bo się rozpisałem i jeszcze zacznę ględzić
1. Weź pod uwagę rady doktora i to co Ci napisałem.
2. Po zabiegu wysypiaj się i dobrze odżywiaj.
3. Przestrzegaj zaleceń pozabiegowych.
4. Im szybciej po zagojeniu blizny wypadną, bądź usuniesz szwy, tym mniejsze ślady po nic zostaną (widzę różnicę po moich dwóch zabiegach).
5. Po zagojeniu i usunięciu szwów stosuj dobry żel na blizny - ja osobiście polecam Kelo-cote, jest drogi, ale efekty są bardzo dobre. Po wtarciu żelu w bliznę postaraj się ją rozprostować do czasu aż żel wyschnie, zwykle parę minut. Żel tworzy warstwę, która ma za zadanie ucisną bliznę. Dzięki temu nie rozrasta się "do góry", a podniesienie temperatury pod warstwą żelu wpływa na zmiękczenie blizny. Dlatego jak posmarujesz i luźna skóra się zmarszczy efekt może być gorszy.
6. Samo smarowanie nie wystarczy. Masuj bliznę tak często jak tylko się da. Nie ma tu na myśl masturbacji, tylko rozcieranie, najlepiej kolistymi ruchami, ugniatanie... z resztą w sieci jest masa poradników jak masować blizny (techniki te same, co przy bliznach w innych miejscach ciała).
7. NAJWAŻNIEJSZE. Nie panikuj, tylko cierpliwie czekaj.
8. Po wygojeniu co jakiś czas możesz nawilżać odsłoniętą żołądź penisa. Może być masło Shea. Wtedy nie będzie taka twarda i będzie przyjemniej.
9. Nie wiem, czy to praktykujesz czy nie, ale zrezygnuj z masturbacji. Wiem, nie jest łatwo. Ale efekty są bardzo duże. Seks jest przyjemniejszy, bo penis nie przyzwyczaja się do mocniejszej stymulacji ręką. Poza tym człowiek lepiej się czuje i ma więcej energii do życia. Poza tym jest satysfakcja, że się daje radę bez, a łatwo nie jest, jak już napisałem. Są też inne argumenty za, ale o tym można poszukać w sieci.
Trzymaj się chłopaku! Trochę będzie bolało i stres też jest, ale zadowolenie po zabiegu rekompensuje wszystko
Ps. Kup lustro, najlepiej stojące