• Cytatów używajcie tylko jeżeli jest to potrzebne! Jeżeli chcecie komuś odpisać używajcie @ z nazwą użytkownika.

Blizna po obrzezaniu całkowitym

Darek2301

New member
Cześć! Ponad 2 miesiące temu miałem zabieg obrzezania całkowitego metodą naturalną, widać linie cięcia ale to już do przeżycia. Mam dwa pytania :)

1. Przy dotyku czuć grudki na bliznach, stosuje maść sutricon ale nie widzę jakiejś większej poprawy, czy z biegiem czasu te „grudki” się wchłoną czy zamienić maść na plastry? :)

2. Przy zwodzie skóra jest sporo napieta tylko przy bliźnie, pytanie czy ta skóra zbiegiem czasu i gojeniu się blizny trochę się rozluźni? Co do techniki cięcia nie jestem pewien, lekarz podczas zabiegu powiedział że zrobi tak żeby było dobrze.

BradDickPitt

Active member
latwiej by bylo powiedziec jakbys wrzucil fotki ale na pewno blizna Ci sie sporo jeszcze rozciagnie z czasem.

Ja po zabiegu myslalem ze mialem zostawione z 5mm napletka wewnetrznego a po ok. roku rozciagnelo sie wszystko do ponad jakos 2cm

kaz3k69

Member
Zamiast maści zacznij używać plastrów sutricon, po mojemu plastry dają lepszy efekt rozmniękczenia i wygładzenia blizny, gdyż dłużej są na skórze.