• Cytatów używajcie tylko jeżeli jest to potrzebne! Jeżeli chcecie komuś odpisać używajcie @ z nazwą użytkownika.

Badanie nasienia

leon_wolf

Member
Czy któryś z Panow wykonywał badanie nasienia w laboratorium? Czy to nasienie ,,oddaje się do próbki tam na miejscu czy wiezie z domu? Podobno czas ma duży wpływ na wyniki . Jeśli ktoś ma takie doświadczenie posze o info

Arek a

Well-known member
To badanie najlepiej zrobić na miejscu w klinice, są tam specjalne, prywatne pokoje, a próbka trafia od razu do analityka, co daje najpewniejszy wynik. Można też przywieźć nasienie z domu w sterylnym pojemniczku z apteki, ale trzeba dostarczyć je do laboratorium w ciągu maksymalnie 30–60 minut i pilnować temperatury (najlepiej trzymać pojemnik w wewnętrznej kieszeni kurtki blisko ciała). Każda zwłoka lub wychłodzenie mocno osłabia plemniki i zafałszuje wyniki. Przed samym badaniem musisz też pamiętać o zachowaniu od 2 do 7 dni wstrzemięźliwości seksualnej.

Ostatnia edycja:

Lubelski

Active member
Robiłem badanie płodności nasienia 6 lat temu po znajomości za free bez kolejki bo byłem po za godzinami przyjmowania pacjentów...zamkneli mnie w pokoju, kazali oddać nasienie do kubeczka kubeczek jak na mocz...dali nudne gazetki playboye ckm...ja i tak włączyłem swoją swoją ulubioną strone na smartfonie gdzie doszedłem w 5 minut😆na wyniki czekasz 3h lub do jednego dnia...ja czekałem 2.5 godziny po czym lekarz mnie po informował że mam 97% płodności i szanse nawet na bliźniaczą ciąże z partnerką...moje plemniki są gatunkowo rzadki okaz he...i spytał mnie się czy nie chciał bym oddawać swoje plemniki do banku płodności mógłbym zarobić dość spore i w tym pomógł innym parom...nie zgodziłem się, bo ja nie jestem na sprzedaż...i nie chciał bym być żyć nie świadomości że tam gdzieś mój potomek sobie hula po świcie a go wychowuje obcy ludzie a mój plemnik był w obcej dla mnie kobicie.Xd