• Cytatów używajcie tylko jeżeli jest to potrzebne! Jeżeli chcecie komuś odpisać używajcie @ z nazwą użytkownika.

72 godziny po obrzezaniu,czy i kiedy zniknie ta opuchlizna ?

andreww

New member
Takiego efektu się nie spodziewałem.Czy te oponki miedzy szwami i cała reszta jakoś się wygoi ?
I mam pytanie jak trzymać napletek pod opatrunkiem,bo mogę mieć odsłonięty i wtedy te oponki są wywalone na wierzch a mogę mieć trochę naciągnięty i wtedy są w środku.Jak lepiej się goi?

Luki1985

Member
A jaki to styl obrzezania , czym Ci to robili ? Ja miałem zrobione laserem trochę inaczej to u mnie wygląda . Myślę że trzeba trochę czasu żeby to oceniać , niech się trochę zagoi.

Sig

Active member
Obawiam się że ładnie to wyglądać nie będzie. Myślę że najlepsze co możesz zrobić to poprawka u innego lekarza z tych rekomendowanych tutaj. Mam nadzieję że na NFZ ten zabieg miałeś i nie musisz dwa razy płacić. Tondel albo Chomicz poszukaj

Tomasz22

New member
Matko bosko paanie. Zagoić to i być moze sie zagoi ale nie szybko.
Zawsze mnie dziwi czemu ludzie ktorzy decyduja sie na obrzezanie, wymyslaja jakies style nie wiadomo jakie low high czy jak sie to zwie.
Przy obrzezaniu to albo całkowite albo wcale sie nie robi. I nie ma potem takich dziwactw. Byc moze to tez zalezy od chirurga, ale ja mialem obrzezanie całkowite i zadnej oponki ani nic. Tylko opuchlizna ktora tez nie wyglądała tragicznie.

Qubas28

New member
Jak mają wybór to robią jaki im się podoba z tym że płacą za to pitos. Jak chcesz mieć to wykonane raz na dobrze a nie masz wyboru stylu też płacisz pitos. Taka filozofia 🤷🏻‍♂️. Zawsze podziwiam ludzi którzy robią swój sprzęt na NFZ. Rozumiem nie mieć kasy itd ale nooo to jest NASZ sprzęt który mamy jeden i każdy chce mieć go w jak najlepszej formie. Ale fakt faktem nie każdy urolog chirurg na NFZ jest rzeźnikiem.
a co do autora postu poczekać parę dni rób opatrunki psikaj octeniseptem, kompresem jałowym to na spokojnie punktowo wycieraj do sucha i zobaczysz sam czy opuchlizna zeszła czy wygląda to okey i zobaczymy. Użyj lupki popatrz jak u innych to wyglądało i powodzonka 🙋‍♂️ W razie czego dzwoń do chirurga. Bo co do Twoich pytań, to myślę że on Ci o tym doskonale powiedział co masz robić i kiedy jeżeli to jest obrzezanie częściowe. @ObrzezaniBULI chyba ostatnio miał częściowe zobacz u niego w post i podpytaj ewentualnie. Ja miałem robioną całkę laserem to ciężko mi ocenić jak postępować

Dokładnie👍na NFZ nie ma się co bać...ja z lekarzem dobrze pogadaliśmy,powiedziałem że się bardzo obawiam...i widocznie wziął moje słowa do serca,i też mi dobrze wytłumaczył jak to będzie wyglądać,i niech będę dobrej myśli i mnie uspokojił🙂 narazie opatrunki odstawiłem bo nie ma po co jak jest w miare zagojone,po stosunku czy masturbacji nic się nie działo...robie okłady zimne,i smaruje maściami ochronnymi.teraz kupiłem jakiś żel by mały się regenerował.dzięki powodzenia🖐️🍺

Ostatnio edytowane przez moderatora:

Qubas28

New member
Zobacz na zdjęcia jego i czy to wgl tak mogłoby wyglądać itd jak u Ciebie to przebiegało. Jak Ty robiłeś w pierwszych dniach. Bo oto mi chodziło pisząc o Tobie że Ty możesz podpowiedzieć 🤣. Ale dobrze wiedzieć ze u Ciebie wszystko git 😁

@Qubas28...podaj link to zobaczę.XD...4 tydzień mija u mnie i jakaś dziwna fałdka mi sie zrobiła,przez z nią czuje dyskomfort ściąganiu skóry,i nakładaniu😝3tygodnie po operacji było ciężko,z każdym tygodniem lekko,ale teraz ta faładka dziwna jak obrączka.

Ostatnio edytowane przez moderatora:
@Qubas28...daj czas,jak dasz radę wytrzymać 4tygodnie nawet jechania na ręcznym.XD...będzie git👍u mnie po 3 tygodniach było w miarę ok że były próby ręcznego😁ale odradzam,zero przyjemności😝