• Cytatów używajcie tylko jeżeli jest to potrzebne! Jeżeli chcecie komuś odpisać używajcie @ z nazwą użytkownika.

2 doby po całkowitym obrzezaniu - oponka, opuchlizna

małyjohn

New member
Witam na forum wszystkich kolegów :)
W wieku 45 lat zdecydowałem się na zabieg całkowitego obrzezania ze względu na stulejkę całkowitą.
29 marca miałem zabieg całkowitego obrzezania.
Dzisiaj mija 2 doba po zabiegu. Przez pierwsze 16 godzin nie ściągałem pierwszego opatrunku. Chociaż troszkę się zsunął.
Dopiero po jak oddałem mocz to zmieniłem opatrunek. Martwi mnie trochę taka opuchlizna-oponka z lewej strony członka
przy wędzidełku. Wędzidełko miałem jakoś obniżone (tak lekarz mówił w czasie zabiegu jak pytałem).
Jak Wy Panowie to oceniacie ? Mam się czym martwić czy z czasem to zejdzie samo ?
Dzięki, pozdrawiam.

Ostatnio edytowane przez moderatora:

nope

Well-known member
Wywalilo troche opuchlizne ale nie jest zle. Mozesz podeslac lekarzowi fotki czy cos to moze da ci zalecenia jakieś nowe

Ksperix

New member
Witam,

nie wczytują mi się zdjęcia, jednakże odpowiem na pytanie dla wszystkich zebranych tu panów. Obrzęk, o którym pan pisze nazywamy jest krwiakiem, a także występuje naturalnie po zabiegu obrzezania. Przybiera kolor żółtawy i zanika po czasie 7 - 8 dni. Trzymanie prącia w pozycji pionowej, a także jego odpowiednia higiena w postaci mycia roztworem Rivanolu, rumiankiem lub solą fizjologiczną może odprowadzić krew i chłonkę z obrzęku i zapewnić kompleksową higienę narządu.

Pozdrawiam