• Cytatów używajcie tylko jeżeli jest to potrzebne! Jeżeli chcecie komuś odpisać używajcie @ z nazwą użytkownika.

2 dni po Staplerze z usunieciem wedzidełka - Warszawa

Fortuna1910

New member
Witam ,padło i na mnie - juz PO :) zabieg w Warszawie ( stapler + usuniecie wedzidelka ) pierwsze 2 dni opatrunek uciskowy od dzisiaj tylko gazik jalowy noi pierwszy prysznic . Jak narazie nie odczuwam zadnego bolu sam zabieg minal w bardzo spokojnej wyluzowanej atmosferze : ) teraz czekamy na dalszy efekt jak sie podgoji i wszywki poodpadaja .

Neymarek

Member
Też się w końcu muszę zdecydować ale zawsze ciężko podjąć decyzje
Dawaj gościu! Najgorzej to się zastanawiać właśnie :D Serio nie ma nad czym. Ja też tyle lat kombinowałem a tu poszedłem z dnia na dzień i już mam z głowy. Dziś 6 tygodni po już wróciłem na siłownie a w majtkach nie czuje, że coś miałem :p W ciągu dnia żadnej różnicy, że mam odkrytego żołądzia :D

A sam zabieg serio żaden to problem

Fortuna1910

New member
Ogólnie stosuje sie do tego co lekarz prowadzacy mi nakazal robic ... opatrunek zmiana 2x w ciagu dnia - rano po przebudzeniu i przed snem . Przed prysznicem spsikuje opatrunek octeniseptem zeby lekko zszedl nastepnie prysznic (uzywam szarego mydla ) po kapieli nie wycieram malego zadnymi recznikami tylko osuszam suszarka lekko cieplym powietrzem (taki patent podpatrzony tu gdzies na forum i sprawdza sie bardzo dobrze) pozniej octenisept + smarowanie grzyba takim zelem nawilzajacym z lidokaina (dostalem od doktora w gratisie) opatrunek robie z gazikow jalowym 10x10 skladam go na pol zeby wyszedl pasek 5 na 10 i owijam go plastrem jedwabnym zeby dobrze sie trzymal i w sumie to wszystko 🙃 od siebie moge dodac ze warto przez ten okres rekonwalescencji przytrzymac dobra diete bogata w omega 6 i 3 ,postawic na wiecej warzyw i owocow do tego jakies suplementy witaminowe ja zapodalem te z olimpu w 2 listkach (witaminy+mineraly) napewno nie zaszkodzi sie wspomoc zeby sie szybciej gojilo 👍😎 z aptecznych rzeczy antybiotyk wiadomo 2x dziennie , lek przeciwzapalny przez 10 dni + lek przeciwhistaminowy co zeby nie wystpila zadna reakcja alergiczna na wszywki .