Witam ponownie, obecnie minęło już 34 dni od zabiegu.
Mam kilka pytań i niepokoi mnie kilka rzeczy:
1. Blizna przy linii szwów jest wyraźnie inna w górnej części penisa niż dolna (patrząc na obwód) - na zdjęciu widać że blizna w górnej części jest ciaśniejsza i ma ciemniejszy kolor. Zaraz pod tą ciemniejszą blizną jest wyczuwalna “podwójna” skóra wewnętrzna i jest też wyraźnie grubsza. Od spodu penisa w ogóle nie ma takiego efektu, nie ma ciemniejszej blizny i jest gładko. Zaznaczyłem na zdjęciu te miejsca na niebiesko.
2. Wystające twarde elementy pod skórą - w kilku miejscach przy dotyku czuć twarde elementy (coś jakby grudka, zaznaczone na zielono), czy to możliwe że szwy wewnętrzne dalej się nie rozpuściły i są tak mocno wyczuwalne?
3. Ból podczas seksu - około po 4 tygodniach była próba stosunku, samo założenie normalnej prezerwatywy (zawsze takich używałem) było niewykonalne przez pogrubionego penisa i ból w linii szwów (właśnie te grudki z pkt 2). Spróbowałem założyć większy rozmiar prezerwatyw, z trudem i lekkim bólem się udało, ale podczas stosunku już nie dało się kontynuować - ściskający ból w linii szwów. Po stosunku miałem wrażenie że linia szwów sie ciutkę bardziej rozeszła (wcześniej ciemniejsza blizna była tylko w dwóch miejscach po lewej i prawej stronie).
Nie mam pojęcia jak ktoś mógł uprawiać seks po 2-3 tygodniach od obrzezania.
4. Lekarz wspomniał że maść na blizny dopiero po 2 msc od zabiegu - też tak późno stosowaliście? Ran otwartych nie ma, nic się nie sączy
Czy iść na dodatkową kontrolę do lekarza czy to raczej normalne rzeczy i powinno przejść po czasie? Ktoś miał podobnie?
Image IMG 4783 in Grafiki użytkownika Bdz11 album
imagehost.pl
Image IMG 4790 in Grafiki użytkownika Bdz11 album
imagehost.pl
Image IMG 4791 in Grafiki użytkownika Bdz11 album
imagehost.pl
Image IMG 4792 in Grafiki użytkownika Bdz11 album
imagehost.pl
Image IMG 4787 in Grafiki użytkownika Bdz11 album
imagehost.pl
Image IMG 4790 in Grafiki użytkownika Bdz11 album
imagehost.pl