• Cytatów używajcie tylko jeżeli jest to potrzebne! Jeżeli chcecie komuś odpisać używajcie @ z nazwą użytkownika.

13 dni po - zdjęcia do oceny

bdz11

New member
Myślałem, żeby się wstrzymać z seksem do 4 tygodni od zabiegu (oczywiście w prezerwatywie), ale zobaczymy jak to będzie wyglądać - chociaż nie wiem jak powinna wyglądać całkowicie wygojona rana. Podczas wzwodu jeszcze odczuwam lekki ból, także na ten moment nie ma o czym mówić.

bdz11

New member
1. Linia szwów, czy wszystko jest w normie jeśli to miejsce jest bardziej uciśnięte w spoczynku i podczas wzwodu (widać na zdjęciach)? Czy to się rozciągnie?
Czy u was był podobny efekt? Martwię się że jest za ciasno i tak zostanie. Podczas wzwodu jest to odczuwalne i dosyć ucieśnięte.
Minęły już 4 tygodnie, szwy wszystkie wypadły.

bdz11

New member
Jasne, uzbroję się w cierpliwość.
Dzwoniłem również do lekarza zapytać, potwierdził że rozciągnie się.

Przy okazji spytałem czy mogę stosować już maść na blizny jak wypadły wszystkie szwy - powiedział że dopiero za miesiąc (łącznie 2 miesiące po zabiegu). Czy też tyle czekaliście do stosowania maści?

Co jakiś czas pojawiają się białe kropki w okolicach miejsc szwów, dosłownie wyglądają jak pryszcze - coś źle robię czy to normalne?

bdz11

New member
Witam ponownie, obecnie minęło już 34 dni od zabiegu.

Mam kilka pytań i niepokoi mnie kilka rzeczy:

1. Blizna przy linii szwów jest wyraźnie inna w górnej części penisa niż dolna (patrząc na obwód) - na zdjęciu widać że blizna w górnej części jest ciaśniejsza i ma ciemniejszy kolor. Zaraz pod tą ciemniejszą blizną jest wyczuwalna “podwójna” skóra wewnętrzna i jest też wyraźnie grubsza. Od spodu penisa w ogóle nie ma takiego efektu, nie ma ciemniejszej blizny i jest gładko. Zaznaczyłem na zdjęciu te miejsca na niebiesko.

2. Wystające twarde elementy pod skórą - w kilku miejscach przy dotyku czuć twarde elementy (coś jakby grudka, zaznaczone na zielono), czy to możliwe że szwy wewnętrzne dalej się nie rozpuściły i są tak mocno wyczuwalne?

3. Ból podczas seksu - około po 4 tygodniach była próba stosunku, samo założenie normalnej prezerwatywy (zawsze takich używałem) było niewykonalne przez pogrubionego penisa i ból w linii szwów (właśnie te grudki z pkt 2). Spróbowałem założyć większy rozmiar prezerwatyw, z trudem i lekkim bólem się udało, ale podczas stosunku już nie dało się kontynuować - ściskający ból w linii szwów. Po stosunku miałem wrażenie że linia szwów sie ciutkę bardziej rozeszła (wcześniej ciemniejsza blizna była tylko w dwóch miejscach po lewej i prawej stronie).
Nie mam pojęcia jak ktoś mógł uprawiać seks po 2-3 tygodniach od obrzezania.

4. Lekarz wspomniał że maść na blizny dopiero po 2 msc od zabiegu - też tak późno stosowaliście? Ran otwartych nie ma, nic się nie sączy

Czy iść na dodatkową kontrolę do lekarza czy to raczej normalne rzeczy i powinno przejść po czasie? Ktoś miał podobnie?

leon_wolf

New member