• Cytatów używajcie tylko jeżeli jest to potrzebne! Jeżeli chcecie komuś odpisać używajcie @ z nazwą użytkownika.

Znacie jakieś sposoby na oponkę po zabiegu obrzezania?

Domyślam się, że trzeba uzbierać się w cierpliwość, ale nie ukrywam, że mam obawy wobec tego, że oponka można utrzymać się jeszcze przez długi czas. Są jakieś sposoby domowy na zmniejszeniu tego obrzęku? Próbowałem masować, jakieś dwie maści, ale wciąż nic.

arek a

Active member
Staraj się, aby penis był skierowany ku górze, zakładaj obcisłe slipy, możesz podłożyć jałowy gazik, by ustabilizować ułożenie.
Chłodne okłady, przyłóż chłodny kompres, ale nie lód na oponkę po 10-15 minut kilka razy dziennie.
Napar z kory dębu ma właściwości ściągające i przeciwzapalne, nasączoną jałową gazę przykładaj do oponki.
Cierpliwość i unikanie zbytniego wysiłku fizycznego w tym też sportu, bo zwiększone ciśnienie krwi potęguje obrzęk.

Mi sie trzymała do roku i do tej pory przy zmęczeniu materiału nieraz sie pojawi ale po nocy zwykle jest git
Takze mozesz zaufac procesowi ze to sie poprawi bo u mnie bylo naprawdę chujowo a jednak...

Co do maści osobiście nie używałem bo juz nie potrzebowałem i cytuje kolegę bo bardzo chwalił, nie tylko on i powinna pomóc :

"Używam Beloderm i Sutricon, ale to Beloderm czyni cuda. Beloderm na recepte.

Sutricon rozjaśnia i wygładza blizny, ale Beloderm ... zachowuje się jak coś żrącego co wygładza wszystkie nierówności i skóra jakaś taka luźna po nim się robi.

Trochę podrażnia skóre, ale wystarczy zrobić 24h przerwy jak za bardzo podrażni"