• Cytatów używajcie tylko jeżeli jest to potrzebne! Jeżeli chcecie komuś odpisać używajcie @ z nazwą użytkownika.

Żel na blizny

arek a

Active member
Kupuj najmniejsze opakowanie (np. 6g - 15g).
Blizna jest mała, a żel nakłada się bardzo cienką warstwą. Duża tubka na pewno się zmarnuje, a mała wystarczy na całą kurację.
Ważne, żeby żel stosować dopiero po całkowitym wygojeniu rany i wypadnięciu wszystkich szwów (brak strupów i sączenia).

Tubylec

Member
Kup plastry moim zdaniem o wiele lepiej dzialają. Zostawiam na dwa dni. Normalnie sie myje nie sciagając. Potem z dzien na zelu daje odpoczac i znow. W oczach sie zmienia ta blizna . Ale zaczynaj dopiero po zagojeniu . Ja chyba po 6 tyg kupilem

Luka71

New member
Tak to wygląda 1.5 miesiąca po. Nadal lekkie zaczerwienienie w 1 miejscu, obdarcie. Widocznie zgrubienie w tym miejscu. Kiepsko się goi. Widac na zdjęciu. Centralnie jakby się patrzyło z góry. Trochę mnie martwi, że tak zostanie. No i po dłuższej erekcji w czwartek pojawilo się pod blizną, podskórne zgrubienie, chyba obrzęk lekki liniowy, tak na 1 cm. Zaznaczone na zdjęciu. To normalne? Czy mam się martwić, jest twardy. Raz jest większe, raz słabo wyczuwalne. Wydaje mi się, że czuje w tym miejscu, obszarze lekkie swędzenie i lekkie jakby rwanie, otępienie tego miejsca. Przy dotyku nie boli. Co myślicie?

arek a

Active member
To normalny obrzęk limfatyczny wywołany naciąganiem sztywnych jeszcze tkanek podczas erekcji. Skoro nie boli przy dotyku to nie masz powodów do obaw a swędzenie rwanie i brak czucia to objawy regeneracji przeciętych nerwów i pracy kolagenu. W miejscu zaczerwienienia i obdarcia skóra nie jest jeszcze w pełni zamknięta więc nie nakładaj tam na razie silikonu żeby nie odciąć dopływu powietrza. Najpierw wygoj to miejsce Bepanthenem lub Alantanem a dopiero po całkowitym zgojeniu zacznij stosować żele lub plastry silikonowe połączone z regularnym rozmasowywaniem twardych zgrubień w celu rozbicia zrostów ponieważ cała blizna potrafi formować się nawet rok.

Ostatnia edycja: