Robiłem dzisiaj wymaz z cewki moczowej, nieprzyjemne uczucie. Najgorzej było z obrotem. Zawiozłem do lab, w środę wyniki.a jaką dawke bierzesz levoxy? 2x250 mg ?
Samemu sobie robiłeś? Mi pobierali zawsze i całkiem sprawnie to robili no i najmniejszy problem z transportem itd. Za pierwszym razem chyba szczypie najbardziej a potem już jest lepiej.Robiłem dzisiaj wymaz z cewki moczowej, nieprzyjemne uczucie. Najgorzej było z obrotem. Zawiozłem do lab, w środę wyniki.
jedna rzecz moge polecic na bank - czekolade...pomaga mi odbudowac magnez i poprawic humor@bemek6 pamiętaj aby cokolwiek suplementować albo 2 godziny przed levofloxacyną albo po! Kwestia wchłaniania.
Od kilku dni odczuwam zmniejszone objawy o jakieś 30-40%, natomiast widzę zależność, że jak siądę mocno na twardej powierzchni, to czuję pieczenie w odbycie, które przenosi się na cewkę moczową. Miałeś coś takiego?Samemu sobie robiłeś? Mi pobierali zawsze i całkiem sprawnie to robili no i najmniejszy problem z transportem itd. Za pierwszym razem chyba szczypie najbardziej a potem już jest lepiej.
a masz jakieś zmiany na napletku albo prąciu ? Musze przyznać że miałem pieczenia w odbycie zanim się to jeszcze wszystko zaczeło... Natomiast wiąże to z jakaś zmianą dermatoligiczną bo pozbyłem się tego maściami pimafucort, belogent. Czasem mnie coś jeszcze zapiecze. Miałem też wtedy takie swędzące zaczerwienienia w pachwinie nad odbytem. Chyba że to też było przyczyną tych bakterii i się jakoś przeniosło?Od kilku dni odczuwam zmniejszone objawy o jakieś 30-40%, natomiast widzę zależność, że jak siądę mocno na twardej powierzchni, to czuję pieczenie w odbycie, które przenosi się na cewkę moczową. Miałeś coś takiego?
antybiogram i levokse Ci powinni dac na min 28 dniNie, - brałem Cipronex, Nitroxolin Forte, Nolicin, ale to była gówniana antybiotykoterapia, zdecydowanie za krótka. Nie mam zmian dermatologicznych w sumie. żołądź jest wrażliwy na ciepłą wodę podczas kąpieli i piecze.
Słyszałem tutaj, że levoxa to antybiotyk dobrze pentrujący do prostaty, ale posiadający wiele skutków ubocznych, jak sztywnienie mięśni/ścięgien. Czy tobie to pomogło? U mnie przede wszystkim objawy rzutują na cewkę moczową (pieczenie), pieczenie zwiększające się w raz z napełniającym się pęcherzem, częstomocz, pieczenie (czasami, - nie zawsze) między odbytem a jądrami.antybiogram i levokse Ci powinni dac na min 28 dni
Jak tego nie wyleczysz i będziesz czekał „że przejdzie” to możesz mieć niedługo zapalenie prostaty od takiego długi utrzymującego się zapalenia cewki.no daj znać ciekawe czy w cewce ci wyjdą też bakterie. I jeszcze pytanie czy urolog ci powiedział że to prostata czy na razie sam nie wie?
Ja jak się naczytałem tutaj na forum to mi włosy siwieją co sie dzieje... Tylko że ja nie mam żadnych dolegliwości od prostaty tzn nie boli mnie nie kłuje , w dotyku podobno nie powiekszona, jadra w porzadku, jedynie co to to parcie na mocz czasem i szypanie cewki i pod napletekiem. W takim razie to tez moze być jakimś cudem prostata? Badania miałem ale nie miałem pobieranego tego płynu z prostaty nikt z lekarzy mi nie zaproponowal. W sumie wszystko czyste tylko bakterie z wymazu z cewki ciegle te same wychodzą.
Moze niektorzy tutaj z was tutaj maja i zapalenie bakteryjne prostaty plus zapalenie cewki? Bakterie jakos przeszły wyżej od prostaty. I stad macie tez szypanie i pieczenie w prąciu
Masz bankowo zapalenie prostaty po tych objawach. Też to wiesz, skoro jesteś na tym forum...Bardzo możliwe i bardzo prawdopodobne, że bakterię powędrowały do prostaty. Miałem wczoraj badanie per-rectum i urolog stwierdził, że nieznacznie powiększona, dodatkowo brak bólu i bardzo poważnego stanu nie stwierdził. Jeśli chodzi o typowe dolegliwości, które mogłyby wskazywać, że bakterie są w prostacie, to bolesny wytrysk, jakby ktoś mi sztylecik, igłę wsadził (czasem), nie zawsze, po wytrysku ejakulatu, nasilone pieczenie w cewce moczowej. Zaczynam od wymazu z cewki moczowej. Będę informował, pewnie. Orientujecie się tutaj, czy z jednej próbówki można zrobić wymaz na bakterie tlenowe i beztlenowe (chcę jak najdokładniejszy wymaz zrobić), czy trzeba robić oddzielnie wymaz?
Kolego nie wiem czy czytałeś moje inne posty i moj osobny temat z moim problemem ale ja to już lecze prawie 3 lata....! Antybiotyki maście różne bakterie nadal wychodzą w wymazie z cewki i pieczenie przy oddawaniu moczu , parcie częstomocz. U lekarzy to już różnych byłem. Liczę że może szczepionka na zamówienie mi pomoże.Jak tego nie wyleczysz i będziesz czekał „że przejdzie” to możesz mieć niedługo zapalenie prostaty od takiego długi utrzymującego się zapalenia cewki.
No właśnie, czy połączenie szczepionki + antybiotyk ma na celu wzmocnienie działania tej szczepionki?Kolego nie wiem czy czytałeś moje inne posty i moj osobny temat z moim problemem ale ja to już lecze prawie 3 lata....! Antybiotyki maście różne bakterie nadal wychodzą w wymazie z cewki i pieczenie przy oddawaniu moczu , parcie częstomocz. U lekarzy to już różnych byłem. Liczę że może szczepionka na zamówienie mi pomoże.
Tylko nikt nadal mi nie odpowiedział na pytanie czy zaraz przed szczepionką albo po skończeniu brania szczepionki mogę przywalić jeszcze antybiotyki z antybiogramu ? Czy to może mieć jakiś wpływ na działanie szczepionki ?
Rozpoczęty przez | Tytuł | Forum | Odp | Data |
---|---|---|---|---|
D | Zapalenie prostaty (Klebsiella oxytoca) | Prostata | 4 | |
P | Bakteryjne zapalenie prostaty | Prostata | 6 | |
M | Zapalenie prostaty | Prostata | 21 | |
J | Terapia fagowa a zapalenie prostaty | Prostata | 48 | |
T | Najlepszy urolog we Wrocławiu, zapalenie prostaty, kogo polecacie? | Prostata | 3 |