Antybiotyk nie ma wpływu na szczepionkę. Po szczepionce poczekaj 2 tygodnie na przeciwciała i dodaj antybiotyk co da efekt synergii.Kolego nie wiem czy czytałeś moje inne posty i moj osobny temat z moim problemem ale ja to już lecze prawie 3 lata....! Antybiotyki maście różne bakterie nadal wychodzą w wymazie z cewki i pieczenie przy oddawaniu moczu , parcie częstomocz. U lekarzy to już różnych byłem. Liczę że może szczepionka na zamówienie mi pomoże.
Tylko nikt nadal mi nie odpowiedział na pytanie czy zaraz przed szczepionką albo po skończeniu brania szczepionki mogę przywalić jeszcze antybiotyki z antybiogramu ? Czy to może mieć jakiś wpływ na działanie szczepionki ?
Nie robiłem wymazu z prostaty bo żadnen z urologów mi go nie zaproponował. Mówią że to raczej nie prostata. Miałem badanie per pectrum nie gdzie stwierdził ze nie jest powiekszna. Nie mam też żadnych bóli. Miałem badanie nasienia na bakterie czysto, mocz tez czysto... Bakterie pod napletkiem i z cewki cały czas wychodza te same. Pieczenie i szczypanie jest nadal. Natomiast nie jest to takie jak np na poczatku wydaje mi sie ze antybiotyki coś pomogły ale nie zaleczyły.Antybiotyk nie ma wpływu na szczepionkę. Po szczepionce poczekaj 2 tygodnie na przeciwciała i dodaj antybiotyk co da efekt synergii.
robiłeś wymaz z prostaty?
U mnie 2x badanie nasienia zero, wymazy z cewki zero, z moczu kilka razy zero. Dopiero wymaz z prostaty bardzo obfity Feacalis...Nie robiłem wymazu z prostaty bo żadnen z urologów mi go nie zaproponował. Mówią że to raczej nie prostata. Miałem badanie per pectrum nie gdzie stwierdził ze nie jest powiekszna. Nie mam też żadnych bóli. Miałem badanie nasienia na bakterie czysto, mocz tez czysto... Bakterie pod napletkiem i z cewki cały czas wychodza te same. Pieczenie i szczypanie jest nadal. Natomiast nie jest to takie jak np na poczatku wydaje mi sie ze antybiotyki coś pomogły ale nie zaleczyły.
Chyba że problem jeszcze leży gdzieś indziej np jakiś dermatologiczny a żaden z drogich wybitnych lekarzy go nie może zdiagnozować i wyleczyć.
czujesz jakąś poprawę?Witam obserwuje to forum od kilku lat, nigdy się nie udzielałem aż do dzisiaj postanowiłem sie podzielić z wami moja historią. Jest ona zbyt długa dlatego w skrócie: zaczęło się w 2015 ale od dziwnych dermatoz pod napletkiem naciskami na pęcherz i dyskomforcie po oddaniu nasienia, szczypanie w cewce i swędzący napletek, wszystko zaoognione na kilka dni po czym kilka dni spokoju , masa dermatologów, krótkie akcje antybiotykowe, retinoidy (mało do grobu mnie nie wpędziły) , maści , wymazy etc. Dwa razy biopsja z miejsc zmienionych chorobowo, jedna tylko dała rozpoznanie zespół Reutera. Leczenie sulfasalazyna i niby jakas poprawa ale dalej już nie było co szukać pomocy u dermatologów bo żaden nie budził już zaufania w dodatku jeden podważał leczenie drugiego. Zacząłem z urologami i znowu podobnie krótkie serie antybiotyków pod kątem pęcherza i gówno. W końcu 5 urolog dopiero rok temu mówi o zapaleniu prostaty ale każe robić posiew nasienia a tam czysto i w sumie przepisuje tylko urovaxom i kwercetyne znowu 0 poprawy, brak pomyslow. Kolejna zmiana urologa ale już chociaż wreszcie po latach jakas diagnoza. Od stycznia leczę się u gościa który zaproponował próbę stamneya i całą masę badań wszelkie wymazy powtórzenie nasienia, kolejny raz pcr na wszystkie atypowki. I jest dziad klasyka e faecalis w gruczole krokowym. I w cewce haemolyticus. Wg antybiogramu teraz lecę 20 dni klindamycyny, właśnie kończę a za dwa tygodnie cisne Moloxin 28 dni plus po zakończeniu StroVac iniekcje. Moloxin ma najlepsze mic w moim antybiogramu lepsze od lewoksy i cipro ponadto lekarz powiedział , że to właśnie moxoflaxinum ma najlepszą penetrację do gruczołu krokowego z grupy chinoli. Więc przeglądam ulotkę i patrzę w tam nie hu hu o leczeniu zapalenia prostaty ale wreszcie dobijam się do publikacji z oxfordu i jakichś angielskich i faktycznie jest tam napisane że moxoflaxinum osiąga lepsze stężenie od lewoxy a w dodatku daje najlepsze wyniki w leczeniu faecalis. Mam nadzieję , że wreszcie wyjdę na prostą. Dodatkowo lekarz przepisał NAC500 ponoć rozbija biofilm, ścina białka. Przy okazji lekarz zlecił mnóstwo badań z krwi okazało się, że teść spadł bardzo przez te stany zapalne i wysyła mnie do endokrynologa. Trzymajcie się chłopy ubierajcie się ciepło.
Ja czekam na wynik wymazu z cewki moczowej, ale przymierzam się do zrobienia wymazu z prostaty.Po klindamycynie nic bo ona nie jest na faecalisa tylko na gronkowca który jest w cewce. Chociaż owszem dyskomfort jest mniejszy i zniknęły naciski na pęcherz z tym, że nie wiem czy to zasługa owej klindamycyny czy NAC czy prostatis health z firmy NOW Food. Lekarz powiedział, że trzeba się ubic obie bakterie i przeczuwa, że nawet jeśli się uda je ubić to i tak może coś jeszcze wyjść co ma mniejsze kolonie i siedzi sobie w jakiejś formie przetrwalnikowej. Nadzieję łoże największe w szczepionce i kuracji moloxinem która jest przede mną bo wreszcie wiem z czym walczę i mam konkretny antybiogram.
No dobra ale ty masz stwierdzona chorobe prostaty ? W takim razie jakie masz objawy? Wybacz troche czytałem ten wątek i twoje posty ale nie znalazłem co ci dolega.U mnie 2x badanie nasienia zero, wymazy z cewki zero, z moczu kilka razy zero. Dopiero wymaz z prostaty bardzo obfity Feacalis...
Prostata nie boląca przy badaniu, bardzo mała.
Powiem ci że duża poprawę mam teraz po Lactacyd (czerwony przeciwgrzybiczy) i płukałem niecałe 3 tyg Octecisept ale na razie przestałem go używać bo chyba za długo tego stosować nie można. Latacyd za to mozna cały czas z wyciagiem z nagietka. 2 razy dziennie bo jak za często sie myłem to też zle bo podrażania.A czym smarujesz fujarę?
Oczywiście masz rację. Zmienia mi słownik. Sorry. Niemniej cała reszta jest tak jak napisałem.Kolego grom dlaczego mówisz Nitro ? Moloxin to nitro ? Nie mylisz czegoś ?
Rozpoczęty przez | Tytuł | Forum | Odp | Data |
---|---|---|---|---|
D | Zapalenie prostaty (Klebsiella oxytoca) | Prostata | 4 | |
P | Bakteryjne zapalenie prostaty | Prostata | 6 | |
M | Zapalenie prostaty | Prostata | 21 | |
J | Terapia fagowa a zapalenie prostaty | Prostata | 48 | |
T | Najlepszy urolog we Wrocławiu, zapalenie prostaty, kogo polecacie? | Prostata | 3 |