a jaką dawke bierzesz levoxy? 2x250 mg ?hej - ktos moglby podrzuci link / info o suplementacji przy levofloksacyjnie? biore 20 dni jest progress ale czuje sztywnienia .. dzieki Panowie
a jaką dawke bierzesz levoxy? 2x250 mg ?hej - ktos moglby podrzuci link / info o suplementacji przy levofloksacyjnie? biore 20 dni jest progress ale czuje sztywnienia .. dzieki Panowie
Dziwne dawkowanie z reguły dają 2x250 mg albo 2x500 mg1x500mg
Dziwne dawkowanie z reguły dają 2x250 mg albo 2x500 mg
ok - to masz moze link do tego o co pytalem?Dziwne dawkowanie z reguły dają 2x250 mg albo 2x500 mg
Jak dla mnie tak to jest wyleczenie. A jaki antybiol brałeś i jak długo?@jarcy wyróżnił się przede wszystkim wiedzą i doświadczeniem. Leczenie jakie zaproponował? No jak masz konkretne bakterie w prostacie to chyba celowany antybiotyk się bierze. Czy wyleczył mnie? Jeżeli chodzi o posiew to dalej mam faecalisa, nasienie żółte. Za to nie mam żadnych dolegliwości z układu moczowego, nie mam bóli, parć, nie mam częstomoczu i mogę chodzić normalnie na basen, a po alkoholu czuję się na drugi dzień normalnie. Czy to się kwalifikuje jako wyleczony?
dzieki@bemek6 strona 406, link i mój post.
no wiem tylko ze ja nie mam chyba prostaty chorej. Tylko bakterie w cewce się zaległy i nie mogę tego wyleczyć. Brałem levoxe 2x500 mg przez 10 dni kiedyś. Niestety problemu nie wyleczyła. A co do skutków ubocznych na szczęście nie miałem żadnych takich jak tu opisujecie.@bartix dawkowanie levoxy 2x500 przez 20 dni to praktycznie gwóźdź do trumny. No chyba, że waga chorego 120 kg. Generalnie levofloxacyna dużo lepiej od cipro wnika do prostaty i dłużej się utrzymuje. Dlatego wystarczy 1x500.
no ja jak miałem obfity e-coli i proteus to mnie najbardziej piekło i miałem najwieksze parcie na mocz. Po antybiotykach odkarzaniach i innych specyfikach poprawiło sie ale bakterie nadal siedzą w wymazie teraz różnie średnio-obfity albo mierny tylko że nadal są.... Objawy też troche mniejsze ale są. Kuracje antybiotykami ich nie zwalczyły. Gdzieś czytałem że e-coli to są rożne szczepy jedne mogą być całkowicie obojętne i stanowić florę , a inne przeróżne komplikacje. Podobno antybiotyk w formie dożylnej ma wieksze szanse się tego pozbyć albo szczepionki. Prostatę też penetrują. Będe miał robioną szczepionkę na zamówienie na podstawie wymazów celowane w szczepy bakterii które mi wychodzą. Dam znać czy pomogło. Rozważam do tego dorzucić jakiś antybiotyk z antybiogramu tylko zastanawiam się czy to nie będzie koligować ze szczepionką?Lekarz powiedział, że wzrost obfity e-coli w cewce to nie jest normalny stan, ponieważ jest to bakteria kałowa, która naturalnie bytuje w jelicie grubym i przewodzie pokarmowym (tak chyba powiedział).
90 kg (wysoki takze jakiejś nadwagi nie mam) w sumie to chyba nie miałem po żadnych komplikacji po antybiotykach. Jedynie po czym miałem skórcze raz w mieśniach w nodze to furagina. Ale to pewnie kwestia subiektywna jednym nic nie bedzie a drudzy moga miec jakieś skutki uboczne po małych ilościach.@bartix ile ważysz?
Rozpoczęty przez | Tytuł | Forum | Odp | Data |
---|---|---|---|---|
D | Zapalenie prostaty (Klebsiella oxytoca) | Prostata | 4 | |
P | Bakteryjne zapalenie prostaty | Prostata | 6 | |
M | Zapalenie prostaty | Prostata | 21 | |
J | Terapia fagowa a zapalenie prostaty | Prostata | 48 | |
T | Najlepszy urolog we Wrocławiu, zapalenie prostaty, kogo polecacie? | Prostata | 3 |